4 tipikus női hiba, ami miatt nem találsz párt
Elvárások, kifogások és álmok: mind útját állhatják a nagy ő érkezésének. Tudd meg, mit csinálsz rosszul, ha nem akar rád találni a szerelem!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem állítjuk, hogy a párkeresés egyszerű dolog, de annyi bizonyos, hogy nem lehetetlen rálelni a hozzád illő emberre. Ha úgy érzed, képtelen vagy megtalálni a megfelelő társat, talán nem is a férfiakban van a hiba, hanem te magad állsz célod elérésének útjába.

Lehet, hogy észre sem veszed, de elvárásaid miatt valóban lehetetlenné teszed a dolgod, hiszen olyan pasiról álmodozol, aki talán nem is létezik, vagy éppen soha nem akad majd az utadba. Ha eddig folyamatosan nehézségekbe ütköztél, gondolkozz el azon, hogy vajon jó úton jársz-e. Íme, a leggyakoribb hibák, melyek közül az egyikbe talán te is beleestél!

Teljesíthetetlen elvárások

Sokan olyan képet alakítanak ki magukban az ideális társról, ami egyáltalán nem teljesíthető, így nem csoda, hogy szigorú elvárásaikkal magukra maradnak. Ha a párválasztáskor katonás szempontokhoz méred a pasit, és csak azzal állsz szóba, aki mindnek megfelel, tehát tökéletes arcéllel rendelkezik, és még a bevétele is megfelelő, azzal rengeteg olyan kedves embertől zárkózol el, aki nem illik az általad felállított szűk keretekbe.

Lehetséges, hogy a szigorú szabályok neked biztonságot adnak, de ne feledd, hogy az igazi nem sétál be az ajtón, ha az kulcsra van zárva. Bár a sikertelen találkozások csalódással járhatnak, érdemes azoknak is megadnod az esélyt, akik tízes listádon nem kaptak minden egyes szempontnál plusz jelet. Lehet, hogy annak, aki igazán hozzád illik, éppen nincs állása vagy kocsija, sőt, az is megeshet, hogy húszpercnyi lebilincselő beszélgetés után nagy zavarában elsüt egy félresikerült mondatot. Egy második esélyt attól függetlenül még adhatsz neki.

Szerelem első látásra

Ha azt várod, hogy az első pillanatban megtörténjen a villámcsapás, hasonlóan reménytelen helyzetbe kerülhetsz, mint az, aki teljesíthetetlen elvárások listájához méri a pasit. A túlzott romantika ugyanolyan szerelemgyilkos lehet, mint a földhözragadt elvek: jobb tehát, ha beletörődsz, hogy a herceg fehér lovon többnyire álruhában érkezik, és csak idővel szabadul meg jellegtelen leplétől.

Természetesen vannak izgalmas egymásra találások és kellemesen gyomorgörcsös randevúk, de első alkalommal nem biztos, hogy látod a férfi tekintetében a mindent elsöprő lángocskát. Ha csak egy pillanatra adsz esélyt egy pasinak, hogy elvarázsoljon, könnyen lehet, hogy attól is megtagadod a lehetőséget, aki valóban hozzád illő lenne, csak éppen időre lenne szükség, hogy ez kiderüljön.

Reménytelen esetek kerestetnek

Nem feltétlenül azért fog valaki sorozatosan mellé, mert csalódástól való félelmében átugorhatatlanul magasra teszi a lécet. Akad, aki sorozatosan a reménytelen eseteket választja, tehát sokkal inkább a biztos kapcsolat lehetőségétől és a boldogságtól kíméli magát. Ha hagyod magad kihasználni, és mindig olyan férfiakkal hoz össze a sors, akik mellett gyengédség helyett csak durva élményekben lehet részed, valószínűleg tudat alatt hozod magad mindig kellemetlen helyzetbe. Lehet, hogy valamilyen lelki sérülésre vezethető vissza, hogy a szerelem helyett a fájdalmat keresed, ezért rövidtávon újra és újra csalódnod kell.

Ha megpróbálsz szembenézni saját hibáiddal, vagy szakemberhez fordulsz, idővel rájöhetsz, hogy nem minden férfi szemét, és akadnak őszinte pasik is. Fontos azonban, hogy, ha ráismertél arra, hogy ismétlődő kudarcaid miatt segítségre lehet szükséged, ne dugd a fejed a homokba, hanem keress megoldást!

Pasiriasztó kifogások

A régi időkben, mikor a családok még közel éltek egymáshoz, egész rokoni hálózatok fáradoztak azon, hogy az egyedülállóknak párt találjanak. Mára viszont már annyit költözködnek az emberek, hogy a lelkes nagynénik és unokatestvérek nem sok szóhoz jutnak a randiszervezés terén. Bár egyedül sokkal nehezebb lehet megtalálni a társadat, ez nem ok arra, hogy kifogásokat keress.

Ne mentegetőzz azzal, hogy még nem vagy elég magas beosztásban, és az albérletet is lakásra kellene cserélni, az pedig eszedbe se jusson, hogy az első randi előtt még beiktass egy fogyókúrát. Ha jobban belegondolsz, te is beláthatod, hogy a pártalálás nem a pozíciódon és két kiló feleslegen múlik. Részben természetesen a szerencsén, másrészt azonban azon, hogy mennyit teszel te magad a dolgokért.

Ha tehát eddig arra vártál, hogy a szerelem csillagzata hibátlanul összeálljon, többé ne tétlenkedj. Amennyiben tényleg szeretnél már rátalálni a párodra, akkor indulj, és keresd meg!

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Tedd magad elérhetővé, járj bulikba, mondd el a barátaidnak, hogy keresgélsz, és akár párkereső weboldalakra is regisztrálhatsz. Nyugodtan kihasználhatsz minden lehetőséget: a bárban való ismerkedéstől az internetes csevegésig, de mint minden anonim randevúzással, légy nagyon óvatos.

Cikkünk Dr. Ruth K. Westheimer Szex című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük