18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Valóban létezik női ejakuláció? Itt a rég keresett válasz

(18+)

Miről van szó valójában, amikor női ejakulációról beszélünk? Lehet egyáltalán annak nevezni?

Bár nem minden nő tapasztalja meg élete során, sokan átélik a női ejakulációt, melynek során a nőből orgazmus hatására egyfajta nedv távozik.

Létezése vagy nemlétezése ugyanakkor mindig is megosztotta nemcsak a tudományt, de a közvéleményt is: tény, ami tény azonban, hogy sokan megtapasztalják.

Nem stimmel az elnevezés

Ejakulációnak persze csupán fenntartásokkal nevezhető a folyamat, hiszen az ejakuláció tulajdonképpen a férfi orgazmusa közben történő magömlés, és a távozó ondó hímivarsejteket tartalmaz.

Ezzel szemben a női ejakuláció során távozó nedv nem tartalmaz semmilyen ivarsejtet, nincs tehát olyan szerepe, mint a férfiak ejakulációjának. Csupán azért kapta ezt a nevet, mert a két folyamat, mivel mindkét esetben valamiféle nedv távozik orgazmus hatására, hasonló egymáshoz.

Mi a női ejakuláció?

Megoszlanak a vélemények, ugyanis elméletileg a női orgazmust kísérné ilyen folyamat. Mégsem természetellenes a dolog, sőt, abszolút megmagyarázható.

A tudomány álláspontja szerint női ejakuláció leggyakrabban a G-pont stimulációjának hatására következhet be. A pont stimulálása kezdetben a vizelési ingerre hasonlító érzést vált ki, később azonban heves gyönyörbe csap át.

A folyadék pedig, ami ilyenkor távozik, tulajdonképpen azokból az aprócska, fátyolszövetből álló Bartholin-mirigyekből származik, amelyek a húgycső mentén találhatóak. A nedv nem hasonlít sem a hüvelyváladékra, sem a vizeletre, állaga egyedi, mennyisége csekély, néhány csepp, távozása pedig lehet alig észrevehető, de akár látványosabb is lehet.

Jobb szexre vágysz?

Ezek a hétköznapi dolgok tehetik a szexet még fergetegesebbé: hét apróság, amire nem gondolnál.

Ciki vagy nem?

Kevés nő éli át, ez talán hajlam kérdése, talán technikáé, hogyan jut el valaki az orgazmusig. Mindenesetre akik megtapasztalják, sokszor érzik kellemetlenül magukat miatta, hiszen relatíve szokatlan jelenségről van szó.

Szégyenkezni azonban semmiképpen nincs oka azoknak a nőknek, akiknél néha vagy gyakran be-bekövetkezik a női ejakuláció, hiszen a folyamat teljesen természetes reakciója a női szervezetnek, még ha ritka is. Ráadásul a legtöbb férfi rendkívül izgatónak találja a dolgot, és talán pozitív visszajelzésként is értékelik az együttlét végén, akárcsak a nő orgazmusát, hiszen a női ejakuláció a rendkívül heves szexuális izgalom kísérője.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük