18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mi történik a nő agyában orgazmus közben? FMRI-felvételre vették
Az is érdekes látvány a videón, ami az orgazmus pillanatáig zajlott a nő agyában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok mindent tudunk már az orgazmusról - hogy mi okozhatja hiányát, hogy hogyan érhető el könnyebben -, de az különösen érdekes kérdés lehet, hogy mi zajlik orgazmus közben az agyban.

Az amerikai Rutgers Egyetem kutatói ezt egy vizsgálat segítségével megnézték, az eredményt pedig a nyilvánossággal is megosztották.

Így vizsgálódtak

A vizsgálat elvégzéséhez funkcionális MRI-vizsgálatot végeztek, amely megmutatta, hogy az orgazmus eléréséig, közben és utána mely agyterületek aktiválódnak a női agyban.

Az fMRI-vizsgálatot egy önkielégítő nő részvételével végezték el, majd a sorozatfelvételeket összefűzték, hogy egybefüggő filmként mutassák be, mi zajlik a női agyban ilyenkor.

Nézd meg a videót!

Az alábbi videóra kattintva megnézheted az fMRI-vizsgálat segítségével készített felvételt.

Ezt látod a videón

A hétperces folyamatot bemutató fMRI-felvételen jól látható, hogy különböző színek villannak fel az agy különböző területein. A színek az eltérő aktivitást mutatják. A legkevésbé aktív területek a vörös színűek, a legaktívabbak a sárgák. Amikor a nő az orgazmushoz ér, akkor az agy nagy része sárga színben tűnik fel a felvételen, vagyis a legtöbb agyterület aktiválódik.

Az önkielégítés elején az agy szenzoros kérge reagál az érintésekre, majd a genitális, nemi terület és az izomműködéssel összefüggésben lévő agyterület aktiválódik. Az orgazmus alatt a hipotalamusz területe is sárgán pompázik az MRI-felvételen - ez az oxitocin termelődésért felelős. Orgazmus közben pedig oxitocin szabadul fel, amely kellemes érzéseket kelt az emberben, és méhösszehúzódásokat is okoz.

Videó forrása: Youtube, www.familyhealthchiropractic.com

Ezt is szeretjük