18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Égő, viszkető hüvely szex után: amikor nem betegség áll a háttérben
Sok nőt érint az iszonyú kellemetlen érzés: vajon mitől van, és hogy lehet elkerülni?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfantasztikusabb szeretkezést is tönkreteheti az utána vagy akár már közben jelentkező égő, viszkető érzés a hüvelyben. Sok nőnél alkalomról alkalomra jelentkezik a probléma.

Mindenképpen tanácsos elmenni a nőgyógyászhoz, aki megállapíthat egy esetleges fertőzést, mely járhat ilyen tünetekkel is - emellett a bő, kellemetlen szagú hüvelyi folyás, a szextől független irritált, viszkető érzés is jelezheti azt.

Az is kiderülhet ugyanakkor, hogy fertőzésről szó sincs. Ebben az esetben két lehetséges magyarázat mégis felmerülhet, miért ég és viszket szex után a hüvely.

Allergia az óvszerre

A latexallergia lehet a hüvelyi panaszok egyik kiváltója a benne található fehérje miatt. Az óvszer alapanyaga ugyanis ez a gumigyártásban használatos anyag. Egyre több embernél diagnosztizálnak latexallergiát, körülbelül az emberek 6%-ánál. Ennek felmérésére egy latexkorongocskát ragasztanak a hát bőrére, és figyelik a közvetlen kontaktus hatását.

Fokozott érzékenység esetén nemcsak a hüvely irritálódik, de az egész szervezet reagál. Könnyező szem, kötőhártya-gyulladás, légzési nehézség, mellkasi fájdalom, sőt, akár anafilaxiás sokk is kialakulhat.

Ha valaki latexallergiás, akkor áthidaló megoldásként érdemes latexből készült óvszer helyett poliuretán alapanyagút használni, illetve más védekezési módszert keresni.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ondóallergia

Nehezebb ügy az ondóallergia, mely szintén kiválthat viszkető, égető érzést a hüvelyben. Azok a párok, akik babát szeretnének, vagy épp fogamzásgátlóval védekeznek, nagyobb valószínűséggel tapasztalják, hiszen ebben az esetben rendszeresen ondó jut a hüvelybe.

Az allergiás reakcióért ebben az esetben is a fehérje felelős, mely az ondóban található. A fenti két tünet mellett bőrkiütések is megjelenhetnek, illetve duzzanat is keletkezhet a hüvelybemenetnél.

Megoldásként az óvszer jöhet szóba, ha pedig a pár gyereket szeretne, a mesterséges megtermékenyítést szokták javasolni, elejét véve az allergiás reakciónak, mely akár a légzési nehézségig, ájulásig vagy anafilaxiás sokkig is fokozódhat.

Ezt is szeretjük