18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 9 legdurvább szexgyilkos

A rendszeres nemi élet boldoggá és kiegyensúlyozottá varázsol. Mégis mi az oka, hogy sok nő kerüli az együttlétet?

1. Az ágy már nem vonzó többé

Sokszor hallani szakemberektől, hogy az ágyat kizárólag szexre és alvásra használjuk. Ne vigyél be „harmadikat”, például laptopot, könyvet az ágyba. A technikai eszközök álmatlanságot okozhatnak, és ártanak a nemi életnek. Ne a neten barangolj, hanem a párod testén.

2. A gyógyszerek csökkentik a nemi vágyat

A sors fintora: elkezdtünk fogamzásgátlót szedni, hogy aggályok nélkül, szabadon szeretkezhessünk, és éppen ezektől megy el a kedvünk. A tabletta ugyanis ösztrogént tartalmaz, ami fokozza az úgynevezett nemi hormont megkötő globulin - SHBG - termelődését, és ez hatással van a libidóra.

Vannak más gyógyszerek is, amelyek csökkentik a nemi vágyat, egyes vérnyomáscsökkentők, szorongásoldók, antidepresszánsok. Kérdezd meg orvosodat, mit ajánl ezen gyógyszerek helyett.

3. Túlterheltség, sok munka

Ha egy nő egész nap dolgozik, utána bevásárol, főz, takarít, éjfél körül már nem sok várható tőle. A krónikus stressz az általa kiváltott hormonális változásokkal is a szex kerülését idézi elő. Ennek a problémának a megoldásához némi tudatos szervezés, tervezés szükséges. A hálószobában például nincs helye munkának, televíziónak, telefonnak, sokkal inkább egy kis gyertyafénynek, aromaterápiának.

4. Nem vagy elégedett a testeddel

Sok nő érzi úgy, hogy ha túlsúlyos, vagy a terhesség után deformálódott az alakja, esetleg nem néz úgy ki, mint a modellek, akkor már nem kívánatos. A nőknek különös tehetségük van ahhoz, hogy visszataszítónak találjanak magukban olyasmit, ami a másiknak egyenesen vonzó lehet. A legjobb, ha őszintén beszélsz partnereddel, megkérdezed, mi tetszik neki, mit imád rajtad, hiszen a bók is csodákat művelhet.

5. A menopauza előtt és alatt

A hormonális változások olyan fiziológiai változásokat idéznek elő, amelyek körülbelül annyira teszik vonzóvá a szexet, mint a maratoni futás kaviccsal a cipődben. A hüvely szárazsága is akadálya lehet a kielégítő nemi együttlétnek. Beszéld meg orvosoddal, milyen kezelést ajánl, hiszen nem csak a hormonpótló gyógyszerekkel lehet sikert elérni, a síkosítók vagy a fenyőkéreg-kivonatból készült tea is enyhítheti a menopauza kellemetlen tüneteit.

6. Ha a másik nem kívánja

Lehet, hogy partnered érzelmei koptak meg, vagy más természetű gondok beköltöznek a hálószobába is.

Probléma lehet, ha a férfi nem tudja kimutatni érzéseit, netán azt szeretné, ha te lennél kezdeményezőbb. A legjobb, ha szégyenkezés nélkül beszélsz a gondokról, de ne kezdd azzal: „mi a fene bajod van?” vagy „biztos van valakid.”

7. Depresszió

Ha egy nő depressziós, a vágya is elszáll. Az antidepresszánsok segíthetnek, de van olyan gyógyszer is, amelyik rossz hatással van az orgazmusra. Feltétlenül egyeztess orvosoddal, hogy milyen hatásai lehetnek a számodra felírt piruláknak!

8. Ha a férfi Viagrát szed

A férfiak Viagra-szedési divatja nemcsak az idősebbekre érvényes, hanem a fiatalabbakra is, aminek eredményeképpen nincs egy hullámhosszon a pár. A férfiak gyakran a hálószobában vezetik le feszültségüket, a nőknek nyugalom kell a szexhez is. Ezt a problémát feltétlenül beszéld meg partnereddel, hiszen komoly problémák alapja lehet hosszútávon az eltérő szexuális étvágy.

9. Betegség, fáradtság

A nők mintegy 15%-ánál valamilyen belső elválasztású mirigy betegsége okozza a libidó hiányát. Ilyen lehet a pajzsmirigy-betegség, ami kimerültséghez, csökkent libidóhoz és meddőséghez vezethet.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A krónikus betegségben szenvedő nők sem éreznek késztetést az együttlétre fájdalmaik vagy kimerültségük miatt. A betegség megállapítása és a megfelelő gyógyszerek segíthetnek, de az is, ha nem koncentrál valaki görcsösen a nemi aktusra.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük