Nincs több szerelmi csalódás, ha észben tartod ezt a 4 szabályt: ha a neten ismerkedsz, elengedhetetlenek
Néhány egyszerű szabály betartásával könnyebb és sikeresebb lesz az internetes ismerkedés.

tarskereso
beauty and style
Top olvasott cikkek

A társkereső oldalak és applikációk térhódításának köszönhetően a pártalálás ma már sokkal elérhetőbb sokak számára. Az internet azonban bizonyos szempontból meg is nehezíti az ismerkedést, és olyan problémákat, nehézségeket is okoz, melyek korábban egyáltalán nem is léteztek.

Rengeteg negatív, elrettentő sztorit hallani, egészen biztosan mindenki ismer a baráti köréből legalább egy rémtörténetet, ami egy online felületen kezdődött románcról szól. Pedig egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek a kínos randik, és igaz szerelmet is találhat, aki jól keresgél. Néhány hasznos és fontos tanáccsal segítünk, mit tehetsz azért, hogy minél kevesebb csalódás érjen, és minél gyorsabban megtaláld a tökéletes partnert, ha a neten ismerkedsz. Természetesen ugyanezek a másik féltől is elvárhatóak lennének.

Kerüld a felesleges játszmákat!

Fontos, hogy kimutasd az érdeklődésedet, de ne bonyolódj olyan játszmákba, hogy direkt később válaszolsz, vagy nem egyértelműen fejezed ki magad. Kellemetlen lehet ugyanis rád nézve, ha beszélgetőpartnered jól látja, hogy elérhető vagy, mégsem nyitod meg az üzenetét, vagy nem válaszolsz. A rejtélyeskedés, titokzatoskodás és célozgatás pedig rengeteg félreértést szülhet, ráadásul megnehezíti azt, hogy igazán megismerjétek egymást.

netes randizás online ismerkedés kapcsolat (1)

Ártatlan füllentések

Az online ismerkedés alapszabálya, hogy ne állíts valótlant magadról, mert személyesen úgyis minden kiderül. De nemcsak ezért fontos a tökéletesség álcájának levetése, hiszen, ha partnered szembesül hibáiddal, nagyobb valószínűséggel vall színt ő is gyengeségeiről. Az őszinte beszélgetés alapja, hogy megnyílj a másik előtt, ennek hiányában hiába várod el, hogy tőle a színtiszta igazságot kapd. Azért kitalált személyiségjegyekkel felruházni magad, hogy imponálj a másiknak, csak ideig-óráig kifizetődő, egy hosszú távú kapcsolat nem alapulhat füllentéseken. 

Hangulatgyilkos hangulatjelek

Ha komolyak a szándékaid, árulkodjon erről az első megnyilatkozásod is. Lehet vicces felütéssel is kezdeni, de alapszabály, hogy tegyél fel benne egy kérdést is, ne csak egy emojit küldj, és várj, hogy értelmezi a másik. A válaszból rengeteg dolgot le lehet szűrni: a vicceskedő gifek, matricák és hangulatjelek gyerekes személyiségről árulkodnak, aki inkább szórakozásra használja az ismerkedőfelületet, mint valódi kapcsolatok kialakítására. Legyél érthető, de nem kell egyből az esküvői tervekkel előállni: az érdeklődési kör megemlítése például jó kiindulópontja lehet egy tartalmas beszélgetésnek, amiből kiderülhet, érdemes-e tovább ismerkedni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Több vasat a tűzben

A randioldalak kifogyhatatlan férfiadatbázisából nem csak egy kiválasztottra vethetsz szemet - ezzel nincs is gond, viszont ne tarts több vasat a tűzben. Az első pár napnyi beszélgetés után leszűrhető, ki az, akivel érdekes és érdemes módon tovább folyhat a csevej, a többieket inkább engedd el. Egy idő után követhetetlen lesz, kivel miről beszéltél, és nincs is annál kínosabb, mint amikor belezavarodsz, és többször elmeséled ugyanazt, ugyanannak a személynek. Érdemes a mennyiség helyett ebben az esetben is a minőségre koncentrálni.

Ha minderre odafigyelsz, már csak egyetlen dolog maradt, amivel be tudod vonzani a szerelmet. Nem a belenyugvás, hogy majd csak jön valaki, hanem az, ha nyitott és pozitív maradsz, nem ragaszkodsz szigorúan az elrugaszkodott elvárásaidhoz, melyek a tökéletes lovag ismertetőjegyei, egy kicsit lazábban sodródsz az árral, és őszintén önmagadat adod az élet minden területén.

Nézd meg ezt is - Romantikus rajzok

A párkapcsolatok elején a szerelmeseket körbelengi egy rózsaszín vattacukorfelhő, később viszont az érzelmek egy picit átalakulnak, de csak még erősebbé válnak. A nagy, romantikus gesztusokból pedig talán egy kicsit kevesebb lesz, de felváltják őket a sokkal többet jelentő pillanatok. Egy művész, Zac Retz ezeket a perceket rajzolja le gyönyörű képein: egyszerű, hétköznapi, mégis igen intim helyzeteket, melyek a feleket általában hatalmas boldogsággal töltik el. 

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük