Ő volt Mussolini szeretője, együtt végezték ki őket: Clara Petacci már gyermekként is rajongott az olasz diktátorért

Clara Petaccit teljesen elkápráztatta a nála közel három évtizeddel idősebb Mussolini személyisége, szenvedélyes kapcsolatukról naplójában is beszámolt.

Mussolini szeretője, Clara Petacci
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár nehéz elképzelni, de az olasz, fasiszta diktátor, Mussolini igazi nőfaló volt, és sok hölgy rajongott érte. Felesége, Rachele mellett számos afférba, egyéjszakás kalandba bonyolódott, és rengeteg szeretője volt. Mind közül azonban kiemelkedett egy fiatal nő, aki sokáig szerelme, társa és bizalmasa is volt.

Clara Petaccit már gyermekkorában lenyűgözte a férfi, húszévesen pedig lehetősége adódott találkozni vele. Innentől nem volt megállás, és később szeretői viszonyba kerültek. Szenvedélyes szerelmük minden részletéről beszámolt a naplójában.

Húszévesen találkozott először Mussolinivel

Clara Petacci 1912-ben született Josephine Persichetti és az orvos Francesco Saverio gyermekeként. Mindkét testvére, Marcello és Miriam is fasiszta nézeteket vallottak. Clarát már gyermekkorában rabul ejtette Mussolini személye, 14 éves korától még rajongói leveleket és verseket is írt neki. Végül 1932-ben személyesen is találkozott a diktátorral: az akkor húszéves lány családjával és vőlegényével, Riccardo Federicivel a tengerpartra utazott autóval, és észrevették, hogy Mussolini hajt el mellettük egy tűzpiros kocsiban. Clara azonnal arra kérte a sofőrt, hogy kövesse a férfit, majd amikor utolérték, a lehúzott ablakon keresztül próbált átkiabálni neki. 

clara petacci
Fotó: ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

A miniszterelnök megállt, és bemutatkoztak egymásnak. Állítólag mindkettőjük részéről szerelem volt első látásra. A fiatal nő találkozót kért tőle, Mussolini pedig rábólintott. A 49 éves férfi egyébként ekkor már házasságban élt Rachele Mussolinivel, és ötgyermekes apa volt, de nem volt hűséges feleségéhez. Clarával először csak baráti kapcsolat volt köztük, körülbelül 1936-ig néhány találkozáson kívül leginkább csak leveleztek, a lányt pedig teljesen a hatalmába kerítette a fasiszta diktátor. Megőrzött mindent, ami csak hozzá köthető volt, levelezéseiket, majd későbbi viszonyuk részleteit naplójába jegyezte le. Közben egyébként 1934-ben hozzáment vőlegényéhez.

A fiatal nő 24 évesen lett a nála közel három évtizeddel idősebb Mussolini szeretője, naplója szerint a férfi a megszállottja lett, folyamatosan szerelmes leveleket küldött neki, naponta tucatszor hívogatta, sőt állítólag azelőtt, hogy viszonyba bonyolódtak volna, még Clara anyjától is engedélyt kért, hogy udvarolhasson a lányának. Bár a diktátor igazi nőcsábász hírében állt, és köztudott volt, hogy nem vetette meg az egyéjszakás kalandokat, Clara stabil pont maradt az életében: ő lett az állandó szeretője, partnere és bizalmasa. Kapcsolatukra viszonylag hamar fény derült, és nem is titkolták viszonyukat. Clara 1941-ben elvált férjétől Budapesten, innentől kezdve Mussolininek szentelte magát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Naplójában intim részletekről is írt

Naplójában nemcsak arról számolt be, hogy minden problémát és örömöt megosztottak egymással, hanem szexuális életük részleteit is lejegyezte benne. Együttléteiket vadnak és intenzívnek írta le: gyakran olyan volt, mintha dühből szeretkeztek volna. Volt, hogy a fasiszta diktátor úgy megharapta párja vállát, hogy fognyomai sokáig a bőrén maradtak. Szerelmüket hatalmasnak és mindent elsöprőnek mutatta be, a férfit pedig előfordult, hogy egy agresszív, erőszakos oroszlánhoz hasonlította. Mussolini leveleiben a durva szex iránti vágyáról is beszámolt szeretőjének: azt írta, bántani akarja, és kegyetlen akar lenni vele. Clarát pedig teljesen rabul ejtette partnere viselkedése és teljesítménye.

A fiatal nő tisztában volt azzal is, hogy nem ő az egyetlen a miniszterelnök életében felesége, Rachele mellett. A férfi mesélt neki korábbi és éppen aktuális partnereiről, és Clara azt is tudta, hogy rendszeresen élvezte a hölgyek társaságát az irodájában. Volt, hogy Mussolini konkrétan azt is elárulta neki, hány órakor kivel folytatott szexuális viszonyt. 

Mussolini nagyon féltette társát, őrökkel figyeltette szinte minden mozdulatát. Rendkívül féltékeny volt, előfordult, hogy távollétében azt sem engedte neki, hogy kimenjen az utcára. Ő volt az egyetlen olyan szeretője, akinek testőröket és sofőrt biztosított, valamint szobát adott neki a Palazzo Veneziában.

Együtt végezték ki őket

1943-ban Mussolinit letartóztatták, és bár Clara elmenekült, végül őt is elfogták. Szeptemberben mindketten kiszabadultak, és tovább folyatták viszonyukat is, bár erről az időszakról már nem maradtak fenn feljegyzések. 1945 áprilisában még levelet váltottak egymással, majd mindketten megpróbáltak elmenekülni az országból, de a partizánok elfogták, és április 28-án pisztolylövéssel végezték ki őket együtt. Másnap holttestüket fejjel lefelé lógatva tették közszemlére Milánóban. 

Lenin szerelmi háromszögben élt

Vlagyimir Iljics Uljanov, azaz Lenin magánéletét sokáig homály fedte. Szerelmi életének részleteit nem igazán firtatták akkoriban, és ő is igyekezett ügyelni arra, hogy a lehető legkevesebb információ szivárogjon ki róla. Csupán annyit lehetett róla tudni, hogy Nagyezsda Krupszkajával él házasságban, de a hivatalos források és a történészek szerint szerette a nőket, sokat udvarolt, és volt egy hosszabb időszak, amikor szerelmi háromszöget tartott fenn. Persze mindez erősen ütközött a róla kialakult képpel, így nem véletlenül hallgatott róla mindenki.

Évekig csalta feleségét Lenin, mégis barátságot kötött a két nő: amiről akkor senki sem beszélt

Lenin éveken keresztül szeretőt tartott, és ezt nem is titkolta felesége elől. Volt egy olyan időszak is az életükben, amikor mindhárman együtt éltek.

Elolvasom
Ezt is szeretjük