Kegyetlen és durva az új randitrend: így verik át a férfiak a nőket
Egyre többen verik át így a randipartnereiket, pedig borzasztóan fájdalmas a másiknak ez a módszer.

Egy új partnerrel randevúzni mindig izgalmas és várakozással teli, ugyanakkor sokszor túlzottan stresszes is lehet. Sosem tudni az elején, mi sül ki a dologból: hosszú vagy rövidebb kapcsolat, esetleg csupán néhány találkozó.

A legtöbben igyekeznek a legjobbat kihozni a találkákból, megismerni a másikat, és úgy eldönteni, van-e esélyük együtt, van-e jövője a kapcsolatuknak. Sajnos azonban vannak néhányan, akik előre eltervezett, rossz szándékkal vágnak bele a randevúkba.

Kegyetlen az új randidivat

Egyre több szörnyű trend terjed, melyeket sokan a szórakozás kedvéért csinálnak, miközben felháborítóak, durvák vagy kegyetlenek. Tavaly például sajnos az úgynevezett lopakodást alkalmazta számos férfi, ami azt jelentette, hogy a nő tudta nélkül megszabadultak az óvszertől szex közben, és úgy folytatták az aktust. A randevúszokások között pedig a ghosting hódított, melynek során néhány találkozó után teljesen eltűnnek az emberek a másik életéből, méghozzá szó nélkül. Az új divat viszont utóbbinál is kegyetlenebb.

Mostanában az úgynevezett mosting örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Ez annyit tesz, hogy - a szakértők szerint elsősorban - a férfiak elhitetik a randipartnerükkel pár találkozás után, hogy komoly kapcsolatra vágynak, teljesen beleszerettek a másikba, jövőbeli tervekkel, ígéretekkel hitegetik, majd pedig hirtelen nem jelentkeznek többet, nem válaszolnak az üzenetekre, nem veszik fel a telefont. Elérhetetlenné válnak, és eltűnnek a másik életéből. 

Miért csinálják?

Nick Notas párkapcsolati coach elmondta a jelenséggel kapcsolatban, hogy több férfi is bevallotta már neki, élt a durva trenddel, és azt is elárulták, hogy miért. A legtöbben nem veszik komolyan a kapcsolatokat, nem vágynak hosszú szerelemre, csupán a szex miatt hitetik el a nőkkel, hogy ők számukra az igazik. Máshogy pedig, úgy gondolják, sokkal nehezebb lenne ágyba csábítani a partnereket: hiszen, ha közölnék a szándékukat, a legtöbben azonnal nemet mondanának.

A szakértő szerint olyanok is vannak azonban, akiknél elköteleződési problémák okozzák ezt a viselkedést. Vágynak arra, hogy szeressék őket, epekedjenek értük, de, amikor megkapták a számukra elegendő törődést és önbizalomlöketet, rögtön meg akarnak szabadulni a másiktól. Az is előfordul ritkán, hogy azért történik az egész, mert megijednek, amikor komolyabbá kezd válni a dolog.

A figyelmeztető jelek

Általában vannak figyelmeztető jelei annak, hogy ilyen fájdalmas véget ér majd a kezdődő kapcsolat. Ezeket érdemes ismerni, és amennyiben hasonlókat tapasztalsz, ajánlott óvatosan kezelni a partnert, vagy még időben véget vetni a kibontakozó románcnak. Ilyen többek között az, ha a férfi túlzottan intim módon viselkedik már az elejétől, gyanúsan közvetlen, túlzásba viszi a bókokat, és olyan jövőbeli ígéreteket tesz, melyek az első néhány randevú során általában eszébe sem jut a pasiknak.

Ha viszont valahogy mégis áldozatául esnél a szörnyű trendnek, tudd, hogy nem veled van baj, és akármilyen fájdalmas is, igyekezz gyorsan továbblépni.

További részletek

Ezt is szeretjük