18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mitől lesz valaki jó az ágyban? A szexterapeuta szerint ez az 5 dolog kell hozzá

Nem a teljes önzetlenség és a tökéletes technika teszi a kiváló szeretőt.

GettyImages-83110502

Az intimitás a párkapcsolatok sarkalatos pontja. Bár nem a kielégítő szexuális élet az egyetlen lényeges elem ahhoz, hogy a felek hosszú távon kitartsanak egymás mellett, vitathatatlanul szükséges hozzá. 

A párok gyakran aggódnak azon, hogy vajon eleget bújnak-e össze, nem laposodtak-e el az együttléteik az évek során, a bizonytalanabbak pedig olykor még azt is megkérdőjelezik, hogy vajon jók-e az ágyban, örömet tudnak-e szerezni a partnerüknek, vagy sem. A szexualitásban nincsenek univerzális, mindenkire és minden élethelyzetre ráhúzható szabályok, ám akadnak olyan általános jellemzők, amelyekkel a kiváló szeretők többnyire rendelkeznek - ezeket gyűjtötte össze saját praxisának tapasztalatait alapul véve Marianne Brandon szexterapeuta

Így lehetsz jó az ágyban

A szakember a Psychology Todayen megjelent írásában leszögezi, hogy ahhoz, hogy valaki jó szerető legyen, nem elég a remek technika és kommunikációs képesség. Sokkal többről van szó ugyanis annál, hogy az ember hogyan érinti meg a másikat, vagy hogyan tudja kifejezésre juttatni a vágyait és azt, hogy mit élvez. Brandon szerint a szexualitás művészet, amelyben mindenképp gyakorlásra van szükség, a készségek ugyanis fejleszthetők. Azt sem árt észben tartani, hogy amikor az embereket a legjobb erotikus tapasztalataikról, aktusaikról kérdezik, a válasznak ritkán van köze a külsőségekhez. 

Ne félj a heves érzelmektől

A szexuális szenvedély erőteljes, heves érzelem, ha félsz a kimutatásától, jó eséllyel a partnered is tartózkodni fog tőle, hiszen sebezhetőnek érzi majd magát. Ha helye van az intenzitásnak köztetek az ágyban, egyikőtöknek sem kell azzal törődnie, hogy hogyan mozog, hogyan néz ki szex közben, vagy épp milyen hangokat ad ki, ez pedig segíti az élmény mélyebb átélését is. 

Ne légy túl udvarias

Ha túl udvarias vagy az ágyban, könnyen passzívnak tűnhetsz, ezt pedig a legtöbben nem értékelik egy partnerben - valószínűleg te sem. Tétovázás és óvatosság helyett törekedj bátor és magabiztos érintésekre. A bátortalanság a tapasztalatok vélt vagy valós hiányából, korábbi negatív tapasztalatokból, illetve önbizalomhiányból eredhet dr. MS Ambekar szerint, viszont leküzdhető, ha gondoskodtok a kényelemről, ha tudatosítod magadban, hogy senki nem tökéletes, ha hagytok időt az előjátéknak is, illetve lejjebb adtok kicsit az elvárásaitokból, amelyeket például a pornóipar is irreálissá fokozhatott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy jelen a partnereddel

Éreztesd a partnereddel, hogy vele foglalkozol. Keresd a tekintetét, beszélj hozzá, nyugodtan juttasd kifejezésre, hogy kívánod őt, vagy hogy milyen jó vele, ez segít neki is magabiztosnak lenni, és egy olyan biztonságos közeget teremt, ahol szabadabban kiélhetők a vágyak.

Vedd át olykor a vezető szerepet

A domináns szexpartnerek nagyon vonzóak. Ez nem azt jelenti, hogy mindig neked kell betöltened a vezető szerepet, de tény, hogy a merész és magabiztos szerető a legtöbbek számára rendkívül csábító és izgalmas.

Egy bátran kezdeményező fél azt üzeni a másiknak, hogy kívánatos, átadhatja magát az általa nyújtott élvezeteknek. Fontos viszont, hogy a szerepek időről időre felcserélődjenek, így mindketten átélhetitek az ezzel járó gyönyöröket.

Légy egyszerre nagylelkű és önző

Ha nagylelkű vagy a partnereddel, tehát odafigyelsz az ő igényeire is, azt jelzi, hogy nem csak egy eszközként tekintesz rá, ami elrepít téged a csúcsra. De a túlzott önzetlenség idővel unalmassá válik, ráadásul olyan, mintha az illető nem is élvezné annyira az együttlétet, hiszen magára jóformán nem is fókuszál - ez pedig a másikat is könnyen lelombozhatja. Ideális esetben a felek a partnerük kielégítésére és a saját vágyaik beteljesülésére egyaránt figyelnek.

Mit lehet tenni, ha csak az egyik fél kívánja a szexet?

A visszautasítás a pár mindkét tagjának kellemetlen lehet, ezért ha nem jól kommunikálják, vagy nem jól reagálnak rá, sértődöttséget, szomorúságot vagy eltávolodást szülhet. Egy kutatás azt vizsgálta, hogy a legtöbben mit is tesznek ilyenkor, illetve mi szerintük a legjobb megoldás a szerelem érdekében.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük