Mit tegyél, ha a párod idősebb nővel lépett félre?
A szakértő válaszol
Nem elég, hogy a pasi megcsal, ráadásul egy idősebb nővel teszi ezt? Most kiderül, mi áll a háttérben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyítékot találtál az általad imádott férfi hűtlenségére? Kipattant az ügy, és már azt is tudod, ki a riválisod?

De vajon mit akarhat egy nálad esetleg jóval öregebb nőtől? Szakértőnk elárulja, hogy milyen okok állhatnak a félrelépés mögött.

Hiányérzet

Nem árt az elején leszögezni, hogy egy kapcsolat megromlásához, az elhidegüléshez mindkét fél hozzáteszi a magáét. Így ha netán ilyen helyzetbe kerülnél - már csak azért is, nehogy meggondolatlanul lépj -, ezt mondogasd magadban: benne voltál te is, de benne voltam én is. A megcsalásos ügyeknél nem árt tisztázni tehát, hogy a felelősség mindig megoszlik. Bizony annak is jut belőle rész, aki látszólag vétlen, sőt, áldozat.

A férfiak általában akkor kacsintgatnak kifelé ugyanis egy kapcsolatból, ha nem kapnak meg mindent a párjuktól, amire szükségük van. Nem kell rögtön akrobatikus elemeket is tartalmazó szexuális technikákra gondolni. Olykor épp a kedvesség, megértés, gyengédség hiányzik a férfinak, amiről az asszonya elfeledkezik a napi robotban, a mindennapi élet ezernyi nyűge között.

Ha pedig a férfi ilyenkor összeakad egy olyan nővel, aki képes a hiányérzetén enyhíteni, tehát megadni neki, amire vágyik, bizony kísértésbe esik. Ez esetben pedig nem elsősorban a nő életkorát nézi. Így lehet akár csupán véletlen is, hogy náladnál idősebb a hölgy, akire a pasid választása esett. Lehet persze az is, hogy mindez egyáltalán nem véletlen.

Félreértés

Ha ugyanis a pasid biztonságra, feltétlen szeretetre, dédelgetésre vágyik, visszafut az anyjához, azaz egy olyan, nálánál idősebb hölgy karjaiban landol, akitől anyai érzelmeket remél.

Amennyiben gond van a szexuális életetekkel is, amiért valószínűleg magát is hibáztatja, akkor gyorsan megpróbál bizonyítékot fellelni az ellenkezőjére. Ebből a szempontból az idősebb hölgyek kapóra jönnek, ők a legtöbbször nem lépnek fel nagy elvárásokkal, megértőbbek, úgymond kevesebbel is beérik. A férfinak így nagyobb az esélye a sikerélményre, arra, hogy annál a nőnél végre ő legyen a legjobb. Ez persze egyfajta önigazolás, mondhatni különleges terápia, és ettől neked még nem könnyebb elfogadnod, ami történt.

Így zajlik a családállítás

Pótcselekvés

Ráadásul még az is lehet, te vagy az oka mindennek, vagyis - ha valaki megkérdezné őt erről - a pasid megesküdne rá, hogy miattad kellett más nő után néznie. Megeshet ugyanis még az is, hogy a lehetséges konkurenciától való félelem hajtja őt.

Meg van győződve arról, hogy te sokkal jobb nő vagy, mint amilyen helyet ő elfoglalhat a férfiak rangsorában. Ezért előrefut, bebiztosítja magát arra az esetre, ha lecsapna téged egy másik - szebb, jobb, gazdagabb, ismertebb, erősebb, izgalmasabb - pasi a kezéről.

Azért keres tehát idősebb nőnél igazolást a félelmeire - lám, ő mennyivel ragaszkodóbb -, mert meg van győződve arról, ha egy hölgynek - talán épp az életkora miatt - kisebbek az esélyei a párkapcsolatok terén, sokkal megbízhatóbbá válik.

Megbocsátás

Furcsa lehet elsőre, de a megcsalásnak akkor van értelme, ha kiderül. Ellenkező esetben nem éri el a célját, csak a félrelépőt nyomasztja, az ő becsülete kerül mérlegre. Ez pedig meglehetősen egyoldalú folyamat. Ha férfiról van szó, általában nem bírja túl sokáig, különböző módokon és ürügyekkel odáig feszíti a húrt, ami elváláshoz vezethet. A lelkében ez jelent ugyanis feloldozást.

Ha azonban még idejében kiborul minden, van esély a mérlegelésre, változtatásra. Amennyiben náladnál idősebb nővel lépett félre, gondold végig az előbb felsorolt szempontok alapján a lehetséges okokat: hiányérzet, félreértés, netán pótcselekvés vezetetett el idáig? Vajon mi az, amin te tudsz változtatni? És ő? Mire lehet képes, hajlandó kettőtökért?

Lehet, hogy közösen le tudjátok tenni a párkapcsolatotok folytatásához szükséges új alapokat. Lehet azonban az is, hogy nem. Utóbbi esetben ideje még egyszer szembenézned az előzőekben feltett kérdésekkel. Mert lehet, hogy neked kell nézőpontot váltanod. Nehogy még egyszer megismételd ezt a választásodat, nehogy újra ugyanazokba a hibákba ess.

OLVASD EL EZT IS!

torott sziv lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezért nem tudsz komoly kapcsolatot kialakítani

harmasban
  • szerető
  • családállítás

Mit csinálj, ha megcsalt a párod?

Ezt is szeretjük