Mindig a barátnődet választják a pasik?

3 ok, amire nem is gondolnál

Vajon tényleg annyival jobb nő nálad, netán a szerencséje teszi, hogy ő megy haza lovaggal? Most kiderül!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak nők, akik mágnesként vonzzák a férfitekinteteket, pedig látszólag semmi különöset nem tesznek, és akadnak olyanok is, akiket csak második nekifutásra vesznek észre, mert valahogy mindig árnyékban maradnak a tuti befutó mögött. Ha bizonytalan vagy a saját nőiességedben, és folyton azt fürkészed, mitől kapósabb a barátnőd, most figyelj, lehet, hogy nem az ő vonzereje mágikus, hanem te hibáztál eddig.

Süt rólad a kishitűség

Nem kell feltétlenül pasibolondító praktikákban gondolkodnod, netán elkönyvelned magad örök másodiknak, elég, ha egy kicsit a dolgok mögé nézel és megvizsgálod, milyen viszonyban vagy saját magaddal. Elcsépelt frázis, hogy becsülnöd kell az értékeidet, illetve el kell fogadnod magad ahhoz, hogy mások is megszeressenek, pedig ezúttal valóban erről van szó.

Megveszed a legdögösebb cuccokat, de otthon a tükör előtt állva mégsem adják azt a plusz vonzerőt, amit a vállfán még stabilan árasztottak magukból? Ha ezzel a félszeg, ingatag öntudattal indulsz el otthonról, nem csoda, hogy csalódottan térsz haza.

Ismerkedésnél ráadásul beindul a személyes érdekérvényesítés, vagyis akár akarjátok, akár nem, még a legjobb barátnőddel is versenyhelyzetbe kerültök, a cél pedig maga a pasi. Az önzés itt nem róható fel hibaként, és valld be, nem sokat lendítene az önbizalmadon, ha a barátnőd kegyesen lemondana a pasasról, és átengedné neked.

A megtépázott önbecsülés viszont bélyeget nyom a homlokodra, torzítja az önképedet, miközben a pasival is elhiteti, hogy valóban kevesebbet érsz a barátnődnél. Persze nem árt, ha tisztában vagy a gyengeségeiddel, de könnyen átlendülhetsz a holtponton, ha ezek helyett inkább a megnyerő részletekre fókuszálsz.

Ha természetesen kezeled önmagad, illetve elhiszed, hogy igenis csábító vagy, a pasik is így látnak majd. Amennyiben azonban egyedül nem tudod megoldani az önértékelési problémáidat, fordulj szakemberhez! Egy életvezetési tanácsadó, kineziológus vagy pszichológus is sokat segíthet.

Te határozott vagy, ő oltalmaznivaló

Ahogy a karrierépítésben könnyen nyerő pozícióba kerülsz azáltal, hogy tudod, mit akarsz, és ezt nem is félsz kinyilatkoztatni, úgy a párkeresésben éppenséggel folyton felsülhetsz e remek tulajdonság miatt. Különösen, ha ezzel szemben a barátnőd egyfajta naiv bájjal rendelkezik.

Azzal ugyanis, ha engedi, sőt, elvárja, hogy oltalmazzák, könnyedén ledöntheti pasikat a lábukról, míg te hiába vársz a hódításra. Persze akad, aki az erős nőket szereti, de sok férfi számára szokatlan az öntudatos hölgy jelensége, ezért - főleg, ha könnyű prédára vadásznak - biztonsági okokból hajlamosak elkerülni.

Szerepzavart okozhat számukra, ha akadályozva látják saját férfiasságuk megélését, és helyette valami bizonytalan papucsfunkcióba kényszerülnek. Hiába érzed eltúlzottnak és nevetségesnek, számukra igenis fontos, hogy segítsék és védelmezzék a nőt.

Ez nem jelenti azt, hogy térdharisnyás kislánynak kell öltöznöd, illetve feltűnően elesettnek mutatkoznod, csak engedd néha, hogy erősnek és férfiasnak érezhesse magát a pasi. Ez akkor is nyerő ötlet, ha titokban elejtesz egy megengedő mosolyt, miközben hagyod, hogy látszólag ő irányítsa a dolgokat.

Teszteld magad!
Ha valahogy sosem téged szúrnak ki a pasik, könnyen lehet, hogy azért történik, mert nem igazán értesz a nyelvükön. Teszteld magad, mennyire vagy jó a kommunikációban, és ha tetszett az elemzés, nézd meg a többi Szex és szerelem tesztünket is!

Keresd meg a rejtett okokat!

Néhány hosszabb-rövidebb próbálkozáson kívül mindig magányos farkas vagy? Ha hiába keresed, nem találod a párodat, annak számod oka lehet. Nézd meg videónkat: szakértőnk felfedi a leggyakoribbakat!

Csajbarátként viselkedsz

Szuper, ha képes vagy azonnal legyűrni minden gátlásodat, és kedélyesen elbeszélgetsz bárkivel, akár idegen társaságban is. Biztosan számtalan barátot szereztél már természetes közvetlenségeddel, ám megeshet, hogy ennél tovább nem is jutsz - legalábbis pasifronton.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Haverkodós természeted révén könnyen közel kerülhetsz ugyan látszólag a pasikhoz, és még az is lehet, hogy szívesen hívnak tisztán férfitársaságba beszélgetni, sportolni, hülyéskedni, de pont ez az előny válik hátránnyá, ha szeretnéd, hogy nőként tekintsenek rád. Mert hiába töröd fel a férfilélek páncélját, hiába éred el könnyen kiszemeltednél, hogy megbízzon benned és a haverok közé fogadjon, ha nem mutatsz némi nőiességet, sosem fog eszébe jutni, hogy kikezdjen veled.

Itt lép képbe a tartózkodóbb, ám titokzatosságánál fogva érdekesebb barátnőd, aki lehet, hogy nem fog sportkocsikról csevegni, de egyetlen pillarebegtetéssel felkelti a figyelmet. Ne a mesterkélt dívapóz legyen a minta, mert az is visszatetszést válthat ki, csupán hangsúlyozd azt, amitől nőnek érzed magad, és máris versenyben vagy.

Ezt is szeretjük