Milyen a személyiséged?

Így lehetsz a társaság középpontja!

Ha visszahúzódó vagy, és nem ontod a sziporkázó vicceket, akkor sem kell tartanod a barátkozástól.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az, hogy ki a társaság középpontja, nem feltétlenül a nagy hangon múlik. Bár mindenkinek van egy alapvető személyiségtípusa, bizonyos technikákkal megkönnyíthető az ismerkedés, anélkül, hogy olyasvalakinek a bőrébe próbálnál bújni, aki nem vagy.

Akár a kedves, higgadt, akár a hirtelen haragú emberek csoportjába tartozol, tippjeink segítségével te is megszerezheted a téged megillető figyelmet. Persze ahhoz, hogy elbűvöld az embereket, nem elég pár praktikát kipróbálni, de mindenekelőtt önmagaddal is jóban kell lenned.

Kishitű vagy?

Már az egyetem alatt is azzal bosszantottad a csoporttársaidat vizsgák előtt, hogy te semmit nem tudsz, majd szégyellős mosollyal rejtetted a táskádba egy jelessel az indexed? Talán éppen ideje, hogy elhidd magadról: többre vagy képes annál, mint amit feltételezel.

Persze a kapcsolatteremtésre nem olyan egyszerű felkészülni, mint egy vizsgára, hiszen lehetetlen minden titkát könyvekből ellesni. Ha a tükörbe nézve te csak egy szürke egérnek látod magad, és nem is érted, miért kedvelne bárki, különösen a férfiak, akkor bármilyen viselkedési trükköt elleshetsz a sikeresektől, nálad ez nem lesz hatásos.

Az ugyanis, ahogy mások látnak téged, szoros összefüggésben van a saját magadról alkotott képpel. Ahhoz, hogy megkedveljenek, ismerned kell a saját pozitívumaidat, és hangsúlyoznod kell őket.

A nők elsősorban az egyedi, de a saját stílusukhoz közel álló ismeretlenekkel barátkoznak szívesen, míg a férfiaknak mindegy, csak dekoratív legyen a hölgy. Találd meg tehát a stílusod, és ennek keretei között ne riadj vissza egy rövidebb szoknyától és dekoltált felsőtől sem.

Ami pedig a képességeidet illeti, felejtsd el, hogy neked úgysem sikerül semmi, mert éppen a pesszimizmusoddal távolíthatsz el nagyon sok embert magadtól.

Konfliktuskerülő típus

Ha általában próbálsz mindenkinek megfelelni, és a nyílt összetűzések helyett a békés problémamegoldás lehetőségét keresed, ebbe a típusba tartozol. Új társaságba kerülve az első lépések számodra könnyen mehetnek, azonban hamar nehézségekbe ütközhetsz a megfelelési kényszernek köszönhetően.

Minden egyes ember elvárásainak ugyanis képtelenség megfelelni, amikor azonban erre rádöbbensz, görcsössé, feszültté válhatsz. Ahelyett, hogy a tökéletességet hajszolod, vállald fel magad a hibáiddal együtt! Ha valamiről megvan a véleményed, állj ki mellette, és légy óvatos: konfliktuskerülő magatartásod miatt ugyanis könnyen a kétszínűség vádjával illethetnek.

Könnyebben válsz népszerűvé azonban, ha a kényes helyzetekben nem bántóan, de felvállalod a saját véleményedet, hiszen így a barátaid tudni fogják, hogy bármikor számíthatnak őszinte tanácsaidra. Önmagában előnyös tulajdonság, hogy mindig törekszel a békés megoldásokra, de ha egy csapat közkedvelt figurája szeretnél lenni, ügyelj arra, hogy ez ne a probléma elfojtását jelentse!

A tökéletes nő

A férfiaknak is megvan a maguk véleménye arról, milyen az a nő, akivel a legszívesebben ismerkednek. Ha kíváncsi vagy, melyek a legvonzóbb tulajdonságok, nézd meg videónkat!

A kicsattanó szangvinikus

Ezzel a névvel, melyet a vámpírok is megirigyelnének, a heves vérmérsékletű, határozott, ugyanakkor optimista embereket szokás illetni. Amennyiben ebbe a típusba tartozol, könnyen vonzod magad köré az embereket felszínes kapcsolatok keretei között, azonban a mélyebb köteléket már annál nehezebben teremted meg. Gyengeséged a hirtelen harag, és hajlamos vagy arra is, hogy a saját véleményedet különösebb megfontolás nélkül előnyben részesítsd.

Bár az optimizmus nagy erény, és ezzel az adottságoddal képes vagy derűt csepegtetni a környezetedben lévő többi emberbe, ne feledd, hogy a te véleményed mellett más alternatíva is létezik. Ha mindig felkapod a vizet valamin, könnyen elveszítheted a barátaid bizalmát, éppen ezért nem árt, ha veszel egy mély levegőt, és alaposan átgondolod a helyzetet, mielőtt reagálnál. Amennyiben így teszel, nem csak egy parti erejéig vonzod majd magad köré az embereket - hosszabb távon is központi figura lehetsz.

Ezt is szeretjük