Mikor féltsd a pasidat a csajbaráttól?
A férfi elárulja
Sok nőben felmerül az a kérdés, vajon a női barát mennyire veszélyes. Tudd meg, hogyan állj hozzá!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyes pasiknak szükségük van a csajbarátra - az ő kollektívájukba általában beletartozik egy lány, aki a főiskoláról, a gyerekkorból, a Vénuszról ragadt mellettük. A tudomány jelenlegi állása szerint ők azok a bizonyos zsebbarátnők.

Velük lehet a legjobban kibeszélni egyes problémákat ugyanis, de az, hogy a hapsinak csajbarátja van, még nem egyenlő a megcsalással, sőt.

Mit jelent a pasinak a csajbarát?

A zsebbarátnő helyzete nem különleges: csupán csak más. Igazán: ennyi erővel féltékeny lehet a lány a sörcimborára is. A csajhaver általában tényleg barátmatéria, olyan dzsinn, akit néha nőbánatkor is elődörzsöl az ember.

Amíg azonban minden rendben van közöttetek, nem kell tőle megijedned semmiképp. Tessék talán közeledni, hiszen a képlet igen egyszerű: a csajhaver többnyire csak haver, és nem csaj. A közös élmények, a régi szép idők felülírják a nemiséget - általában, általában.

A lánybarátnak hatalma van, az tény. De a jófajta, X-kromoszómás barát még a kiskegyednek is kényelmes lehet, ő ugyanis szelep, feszültséget oldó. Talán még jobb is, ha a pasicimborák sörszagú hümmögése vagy elvakult szitkai helyett egy türelmesebb, hozzáértőbb és mindenképp nagyobb mellekkel megáldott fehérszemély véleményét kapja meg tanácsképp az ember.

Ne féltsd!

Mivel a csajbarátnak általában keble, illetve darázsdereka van, körötte feromonfelhő, így a féltékenységre vonatkozó kérdés végül jogos. Kicsit elmozdítva: a férfi sem szeretné, ha a pasihaver popsisimogatással fejezné ki múlni nem akaró rokonszenvét a mi csajunk iránt, ugyebár. Az afféle - lásd a Bakos szótár erotika címszavát - és a szimpla barátságot igen könnyen meg lehet különböztetni. Egyáltalán: tudja-e titkolni a pasas, ha érdekli a nő? Mi magunk ebben nemigen hiszünk.

Ha nincsenek ide-oda futkosó, testfurka, kósza pillantások, ha a találkákra minden további nélkül magával visz az embered, az már jó jel. Ha pedig jelenlétedet nem ellenőrzésnek, tesztnek veszi, sőt, láthatóan eszébe sem jut ez az opció, ha nem pattognak közöttük a levegőben azok a bizonyos pici tikok, akkor az aggodalom felesleges. Öntúráztatás. Ebben az esetben talán érdemes egy kicsit befelé fordulni, illetve elgondolkodni azon, hogy végül kivel van itt problémád egyáltalán. 

A lényeg ugyebár a bizalom, és, ha minden nőnemű egyedre bepipulsz, aki a pasidra néz, hát ne csodálkozz, ha egy idő után másfelé tekintget, a hímtagjával is. Aki attól is mérges lesz, mert a barát, mit ad Isten, nőből van, aki után haptákba állnak a férfiak, rossz nyomon jár. Nem kell minden sarokba belelátni a Darth Vadert.

Morcoskodás helyett ismerd meg te is, járjatok össze, és akkor észreveszed majd a szikrát, ha sistereg közöttük. De miért sisteregne? A legtöbb esetben ez sosem történik meg - esetleg megtörtént már, egy kókadt éjszakán, vagy lett belőle korábban tűzvész, amit Ámor egy idő után be talált oltani. Ezzel elszámoltatnod a pasast nem illendő. Dicsekvésből úgyis bevallja. A csajbaráttól tehát nem kell megijedned. Résen ellenben lehet a nej olykor - az sosem árt.

Féltsd!

Mint ahogy a pasas sem üti le, illetve el lesből, platós Ifával az összes kedvesebb férfikollégádat, mert nőnapon az asztalodra csempészték a piros tulipánt, neked sem muszáj, mit nem muszáj, nem is szabad féltékenységből rámozdulnod a fiúd csajbarátjára. SMS-t vizslatni, vizsgáztatni, keresztkérdésekkel zaklatni a manust nem ér.

Ellenben, ha fél napokra kimarad, vele, ha látványosan nem veled tölti azokat a bizonyos szabadnapokat, akkor aggódnod biza szabad. Illetve kell. Miért nem kiskegyeddel foglalkozik? Hol marad éjszakánként, és legfőképp kivel? Csupa furmányos kérdés, válasz meg sehol. Olyankor már lehet válaszút elé állítani, metszően nézni. Vagy ő, vagy te.

Vannak stigmák, melyeket a férfi nem tud levakarni. A túl sok közös, csapat nélküli találka. Közös mozik, nélküled, szagos kifogással. Szobából való kimenekülés, mikor ő - a havercsaj - hívja fel. Különben is, ha baj van közöttetek, akkor miért hozzá rohan elsőképp? Miért nem lehet azt veled megbeszélni? Mindez jogos kérdés a részedről.

De, ha a kommunikációképtelenség beköszön az ajtón, mindenképp megfontolásra érdemes, hogy ki rontotta el a közös beszélőkét. Az nem normális, ha a barát többet tud. Ha ügyesebben csomóz gubancot nálad, könnyen lehet, hogy korábban te megoldás helyett morcosan néztél arra a csomóra a pasas lelkén, azért futott vele máshoz. Ugyanakkor leszögezzük: ha a manus képes félrekavarni mögötted a csajbaráttal, csak azért, mert gyáva megdumálni veled a dolgokat, akkor nem más ő, mint egy nagy hóhányó. Pernahajder.

Biztos vannak ugyanakkor tisztességtelen nőbarátok is, kik a megfelelő, romlott éjszakára várnak. Barátnak álcázva bepróbálkozni a pasas is szokott - csak ennyit mondanánk. Ügyes húzás.

Boszorkánybizera, álruhás, drámai fordulat. De ne a férfi villantsa már meg, milyen az, amikor egy úrra látványosan rámozdulnak. Azt nem lehet titkolni. Az kiütközik előbb-utóbb - ha másutt nem, az arcon - bizony - hogy ott. Persze nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolnod: tessék leülni a pasi elé, bajt vizslatni, mélyen a szemébe nézni. Ha van benne jóérzés, ennyi inkvizíció pont elég.

Az ítélőszéket azonban csak akkor tessék felállítani, ha tényleg van miért. A barát neme önmagában nem indok a gyanakvásra, csak, ha feltűnnek azok a bizonyos aggasztó jelek, hogy valami több van a levegőben.

Ezt is szeretjük