Így utáltathatod meg magad egy életre az anyóssal: egyszerűbb, mint gondolnád
Milyen tettekkel vívhatod ki párod anyukájának gyűlöletét?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi vagy ki állhat annak a kapcsolatnak az útjába, ahol mind a férfi, mind a nő szerelmes, boldog, hűséges és nap mint nap dolgozik a kapcsolatáért? A helyes válasz sajnos az anyós - mert tény, ami tény, sokuk ferde szemmel nézi fia szíve választottját.

Bár vannak kivételek szép számmal, sajnos olyan anyósokat is hord a hátán a föld, akik nemhogy nem kedvelik, de akár egy kanál vízben meg tudnák fojtani a fiuk párját. Van, aki azért, mert fél, a nő elveszi tőle a fia szeretetét, más pedig azért, mert annyira szereti fiát, hogy számára senki nem lenne elég jó mellé. Akármi is áll a konfliktus hátterében, egy dolog biztos: nem mindig könnyű feladat jó kapcsolatot kiépíteni az anyóssal.

Rossz viszonyt azonban annál könnyebb! Ha ismered az anyósjelölted, vagy akár már van is anyósod, talán tudod, hogyan értjük, amikor azt mondjuk, hogy vékony jégen táncol, aki az anyósával kekeckedik: elég egy rossz húzás, és az ember akár egy életre leírhatja magát előtte.

Az alábbi négy dologgal a legtöbb anyósnál el lehet rúgni a pöttyöst.

Reformok a konyhában

Az én házam az én váram - ezt érdemes mindenkinek tiszteletben tartani, aki más otthonába látogat, így, ha párod anyukájánál vagytok, igazodj az ő szabályrendszeréhez! Ha például főztök a konyhában, ne oktasd ki, mit csinál szerinted rosszul, és ne tarts bemutatót, hogy lenne egyszerűbb. Engedd, hogy ott ő legyen a főnök. Amennyiben nem így teszel, jó eséllyel megharagítod.

Intim részletek

Bármilyen barátnői viszony is alakul ki köztetek, hidd el, anyósod listájának élén, melynek címe, mit nem akarok tudni a fiamról, az első dolog, hogy mit művel veled a hálószobában. Egy szülő ezt pont nem szeretné tudni a gyerekéről. Remek anyósbosszantó lehet tehát, ha mégis megosztod vele, hogy a fia egy igazi csődör.

Így vágódhatsz be az anyósnál

Ha jóban szeretnél lenni anyósoddal, ne csak a felsoroltakat kerüld, hanem tegyél is tudatosan azért, hogy megkedveljen!

Tanácsok visszautasítása

Te és párod felnőtt emberekként nyilván urai vagytok a saját dolgaitoknak, legyen szó akár a gyereknevelésről, akár a lakásvásárlás részleteiről, akár egy hétköznapi probléma megoldásáról. Párod édesanyjaként azonban anyósod jogot formálhat magának, hogy véleményt mondjon, tanácsokat osztogasson. Ezeket érdemes udvariasan végighallgatni legalább, és megköszönni. Ha ez nem így történik, kizárva érezheti magát az életetekből, amivel kivívhatod az utálatát.

Kevés idő együtt töltése

Az is sokat nyom a latba, milyen gyakran látogattok el az anyóshoz, vagy te milyen gyakran látogatsz el az anyósjelöltedhez. Ha túlságosan ritkán kerül erre sor, pedig nincs különösebb akadálya, akkor azt érezheti, nem tartotok, vagy nem tartasz igényt a személyére, ami miatt megbántva érezheti magát. Ezzel úgyszintén kivívható az anyós gyűlölete irántad.

Ezt is szeretjük