30 elmúlt, de az anyukája szoknyáján ül: érdemes kezdeni vele?
Harmincas férfiként még mindig anyuci pici fia? Így befolyásolhatja a kapcsolatotokat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyű lenne kijelenteni, óvakodj az olyan férfiaktól, akiknek túl szoros a kapcsolatuk az édesanyjukkal. Hiszen nagy az esélyed rá, hogy fel kell tenned majd ezt a kérdést neki: én vagy az anyád?

Ő pedig a lelke legmélyén sohasem bocsátja meg neked, ha téged választ. Azért ne add fel, olykor valóban vihető a pasi. Kérdés csupán, milyen áron.

Különbség a nő és édesanya között

Az, hogy a férfi milyen nőt választ ki maga mellé, árulkodik arról is, milyen a viszonya az édesanyjával. Ha a társnak kiszemelt nőben valamilyen formában ott van ugyan az anyja női minősége, még minden rendben lehet. A férfi nagy valószínűséggel időben levált lélekben is az édesanyjáról - akit tisztel, becsül, ezért is bízik a hozzá hasonló nőkben -, és megfelelően kezeli az apja férfi mintáját.

Ha azonban a párnak kiszemelt nő az anya tökéletes ellentéte, valami nem stimmel. Mondjuk, az apja példáját akarja a férfi elkerülni, azaz: apámat sokat bántotta az anyám, én nem akarok úgy járni, mint ő, ezért biztosra megyek, és olyan nővel élek majd együtt, aki mindenben más, mint az anyám. Sajnos az ilyen taktikázás egyáltalán nem garancia a boldog párkapcsolatra. Hiszen a biztosan mindenben más nőből nem biztos, hogy a férfi számára megfelelő társ lehet.

A veszélyes tükörszindróma

Amennyiben arra jössz rá, hogy te szinte másolata vagy az irántad érdeklődő férfi anyjának, nehéz helyzetbe kerültél. Azért az anyja klónját keresi, mert el sem tudja képzelni, hogy ne éppen olyan nővel éljen együtt, mint az anyja. A kialakulóban lévő, felhőtlenül harmonikus viszonyotokat azonban több dolog is kikezdheti. Mondjuk, hamarosan kiderülhet, te mégsem vagy pontosan olyan, mint az édesanyja, vagyis csalódik benned.

A párodat valamiféle tudattalanul bevállalt feladat is kötheti ilyen szorosan az anyjához. Például: apám nem volt megfelelő társa az anyámnak, majd én gondoskodom arról, hogy anyám ne szenvedjen egyedül. Vagy anyám elvesztett egy gyereket - abortusz, vetélés -, majd én pótolom neki, maradok a gyereke, ameddig csak ő szeretné…

A felszabadító ellenállás

Két választásod van, ha mindenáron anyuci pici fiát szeretnéd a párodnak. Mindenben megpróbálsz megfelelni nekik, azaz átengeded az irányítást az édesanyjának, alárendelődsz, és benyugszol abba, hogy az anyósod mondja meg - a legapróbb részletekig -, milyen legyen az életetek.

Vagy harcolsz a saját dolgaidért, belekalkulálva azt is, hogy eleve vesztes pozícióból veszed fel a kesztyűt. Két olyan körülmény is lehet azonban, amely segíthet neked: meggyőzöd a párodat, hogy nézzen szembe a helyzetével. A családállítás módszerével például felderíthetők a rejtett lelki folyamatok, sikerülhet tehát a felnőtt férfi számára megfelelő viszonyt kialakítania az anyjával.

Így vágódj be az anyósnál

Hét tipp, hogy viszonyotok jól alakuljon, és megkedveljen a párod édesanyja.

Illetve, ha meghal az édesanyja, kénytelen lesz elengedni mindent, amit addig náladnál is fontosabb feladatként menedzselt. Viszont az előbbire nem tudod kényszeríteni, az utóbbira pedig nem alapozhatsz. Így marad a józan mérlegelés: megér-e nekem annyit ez a férfi, hogy a lehetetlent is bevállaljam érte?

Ezt is szeretjük