Miért bámulnak zsigerből más nőket az imádott férfiak? Tudásalap a pasitól
Veled is előfordult már, hogy a pasid megnézett egy nőt, pedig vele voltál? Ugye, nem értette, mi bajod lehet ezzel?

ferfi megnez not
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férfitársaság értékes titkok kincsesbányája. Ha lélekben hajaznak némiképp Indiana Jonesra – vagy Maron Rawenwoodra, ugyebár – akkor a hölgyek egy-egy alkalommal, amikor pasitársaságban vannak, körbekommandózva bámulatos ereklyékre tehetnek szert. Megfelelő tudásalapra, például.

Nem véletlen, hogy az angol klubok a mai napig nem engednek falaik közé asszonyi személyt. Ami a sztereotip fodrászkodós pletyizés a nőknél, az a kanos kitárgyalás a férfiaknál – merthogy tényleg kitárgyalnak mindent, úgy, ahogy mondom, kőkeményen. Régi nagy lamúrok bukkannak elő a sörhabból.

Elmondják, kit-kivel-hányszor és még hányszor, ha a menyecske ura épp akkor nem kerül elő. És igen, még a legártatlanabbnak tűnő fickó is elismerően hümmög, ha a Lauráról esik szó: mert a Laura, az olyan, de olyan. De olyan! Pedig annak a legszendébb fickónak – valljuk be őszintén: csaja van. Otthon várja, epedve, amíg ő a kocsmában snóblizik. Így megy ez.

Beépített ruhaporlasztó

Szegény fickó nem tehet róla egyébként, mert nyár van. Meg tél. Meg a többi évszak. Tiltsák be a rövid szoknyát, vessenek gátat a melltartó nélküli világnak! Parancsoljanak le minden kisasszonyt a kerékpárokról, és akkor majd talán másfelé veti az úr az ő tekintetét. De addig, kérem szépen, addig el kell viselni, ha néha elkalandozik az áruló szem. Az a szemét. Ő az oka mindennek. 

Ha már erotika és szemlélődés: Hellászban a görög szobrok eredetileg lepelben kerültek kiállításra, csak közben eltelt néhány ezer év, és a ruha szétmállott. Csóró görögök sem bámulhatták naphosszat a márványcicit. Ám a férfi szemében - és ezt brit tudósok bizonyították - valahol az írisz és a pupilla között van egy féregnyúlvány, melyben orsóvá válik az idő. Egy kőkemény feketelyuk ez, amiben ha egy kívánatos lányka elveszik, az addig csendben csordogáló percek és évek villámgyorsan, pillanatok alatt elvégzik ugyanezt a ruhaporlasztó procedúrát. Csodák márpedig vannak.

„Az asszonyi lélek érzékeny hangszer”, és megfelelő alakú sebtapaszt sem mindig találni rá azonnal és rögvest. Értjük. De ettől még ott a másik tétel, mely szerint – és itt kanyarodjunk vissza a biciklis hasonlathoz: „a kerek női térd a szentlélek másik neve”.

Adok-kapok

Vizslató szemek tehát igenis vannak, csakúgy, mint boszorkányok, de mi a helyzet akkor, ha ezek a szemek valami olyat vesznek célba, ami túlontúl kedves a férfi szívének? Mondjuk a kedvest magát. Aki pillekönnyű, virágmintás nyári ruhában lejt végig bosszúból a Vácin, ahol a férfi a múltkor brazilcselt bámult.

Speciel van, aki büszkén vállalja, ha a légkalapácsos gyerekek a törmelék alól az asszonya után füttyögnek a bulváron – „háhá, és azt láttátok, ki sétál közvetlenül mellette”? Mások számára viszont ez maga a gyötrelem:  megcsal ez a céda, direkt vett fel azt a harisnyakötőt. Ilyenkor bika lesz a férfi, a környezet valami vészterhes Hemingway novella köpenyét teríti maga köré, és vörösbe vált a világ.

A cikk az ajánló után folytatódik

A pasas lelke érzékeny hangszer, ha sértve van, akkor bizony nem nő azonnal a sebre a plezúr. Hisztis egy állat, most mit tagadjuk. Képes megnyomni a visszaállítás gombot olyan buta kis bűnökért, amit ő maga is naponta elkövet.

De azért tessenek csak harisnyakötőt hordani nyugodtan. Majd nem nézünk oda.

Ezt is szeretjük