Mi számít megcsalásnak a férfi szerint?
Hogyan jut el a férfi a szemezéstől a megcsalásig? Egyáltalán hol a határ, amikor már ő maga is tudja, bizony tilosban jár? Cikkünkből megtudhatod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a férfi nem szívesen vallja be - hiszen úgyis tisztában vagy vele -, bizony megnéz más nőket. Igen, van olyan nő, akit, ha meglát, azonnal eltárol fantáziaállományában. Ötből majdnem négy pasi állítja, hogy szokott más nőkről ábrándozni, annak ellenére, hogy van kapcsolata, és amellett, hogy az tény marad: téged szeret.

De mikor merül fel a kényes kérdés, hogy mindez csak flört, vagy esetleg átcsusszant a megcsalás ingoványos terepére? Nos, ebben a tekintetben a férfiúi agy nem egészen úgy működik, mint a női: a pasik esetenként sokkal megengedőbbek lehetnek - az már más kérdés, hogy többnyire természetesen csak magukkal szemben.

Bűnös tekintet

Lehet, hogy te nem tudod elképzelni, ahogy párod függetleníteni tudja a szemét a tetteitől vagy az érzéseitől, de rengeteg férfi vallja, hogy mindez lehetséges és létező dolog. Lehet, hogy te úgy gondolod, amit akkor tesz, amikor más nőkre néz, vagy csinos hölgyekkel beszélget, az az első lépés a megcsalás útján, de pasiszemmel nézve a flörtnek semmi köze a bűnös félrelépéshez.

Ha partnered elgondolkodik azon, hogyan nézhet ki egy nő meztelenül, az nem azt jelenti, hogy benned keresi a hibát, és egy hét múlva már annak a másiknak az ölelését élvezi majd. Ha évődik a pultoslánnyal, akkor a következő vonattal még nem feltétlenül indul kifelé a kapcsolatból: a pasinak ez a jellegű szétválasztás nem okoz gondot. Hidd el, hogy párod különbséget tesz közted és más nők között, és egyáltalán nem negatív értelemben, ugyanis mind közül csak egyet vesz igazán komolyan, és ez te vagy.

A lelki társ

Napközben párod vagy egy tucat nővel kerülhet kapcsolatba munkája során, ahogy te is számtalan férfival kommunikálsz rajta kívül. Ezek a nők mind mást és mást adhatnak neki. Lehet, hogy épp egy kolléganője az egyetlen, aki igazán megérti, milyen problémái vannak a munkahelyen, egy női gyakornok kedves levelei pedig azt éreztetik vele, hogy szükség van rá. Ezek a bizalmas, feltárulkozó beszélgetések azonban férfiszemmel nézve nem jelentik azt, hogy bármennyire is megsértené kapcsolatotok játékszabályait, egyszerűen csak töltekezik ezekből az újfajta impulzusokból. A barátnőket, a megértő kolléganőket nem feltétlenül próbálja meg a pasi perceken belül ledönteni a lábukról, ha a bizalmi viszony miatt a kockázat nem is teljesen elhanyagolható. Férfi és nő között mindig ott a vonzalom veszélye, ám egészen addig, amíg a flört át nem lép egy kritikus pontot, nincsen szó megcsalásról.

A cuppanós

Hogy mikor jön el az a bizonyos kritikus pont, amikor minden kifogás hiába, a pasi pirulva beletörődik a tagadhatatlanba: ez már megcsalás? Nem, nem a csóknál. Női szemmel a csók, az érzelmek csatája pillangókkal a gyomorban sokkal intenzívebb valami, mint az a bizonyos szex. A pasi szerint azonban a nők túlértékelik a nyelves puszit: minden bizonnyal ezért is szoknak le róla szinte nyomtalanul a párkapcsolat első évének végére. Ha tehát izzik a levegő, és megesik egy forró csók, azt a legtöbb férfi még meg tudja bocsátani. Magának.

Határátlépés? Vagy mégsem?

Természetesen vannak férfiak, akik kénytelenek szembenézni azzal a ténnyel, hogy - ha a maguk szótára szerint nem is, de - női szemmel vizsgálva az ügyet, bizony félreléptek. Ebben a tekintetben a kényes határmezsgyén mozog a csók mellett minden olyan hivatalos intézmény, ahol a nők még egy forrónacit sem kapnak magukra az illem kedvéért - és mindezt sem a jó idő, sem a vízközel nem teszi indokolttá. Ahol tehát a férfi kukkol, néz, vagy legalábbis pénzért fogdos ciciket, ott a saját értékítélete szerint nem lép félre, csupán pornómagazint forgat, élőben.

A szex

A veszély valójában ott van, amikor az ártatlan beszélgetés bűnös tettekké alakul. Sok férfi érzi úgy, hogy el van tiltva más nőktől, mert partnere potenciális veszélynek, potenciális szeretőnek és családrombolónak tartja őket. Ez könnyen tévútra vezetheti őket, de egészen addig, amíg nem más nő ágyában keresik a vigaszt, addig nem érzik úgy, hogy bármi rosszat tettek volna.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. A sorozat első részében Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról, a legfrissebb epizódban pedig Mérő Verával a bántalmazásról. 

Promóció

Férfiszemmel tehát a megcsalás az maga a szex, ami azonban nyitott kérdés marad, hogy akkor mégis miért próbálják eltitkolni flörtölős e-mailjeiket és részegen megejtett csókjaikat.

Cikkünk a Pasik, szerelem & szex című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük