„Mesélj magadról!” - Mit válaszolj, ha ezt a kérdést teszi fel a partner a randin?
Nem is olyan egyszerű felelni, ha azt kéri a másik a randin, hogy mesélj magadról. Eláruljuk, mit érdemes ilyenkor válaszolni.

randi 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A randik során általában elkerülhetetlenek a kissé kellemetlenebb pillanatok, az izgulás miatti bakik vagy a kínos csend. Ha viszont egy picit felkészülsz előre a találkára, és sorra veszed magadban, hogy kezeled majd a gyakran felbukkanó, problémásabb helyzeteket, akkor sok rossz élménytől megkímélheted magadat.

Az ismerkedés során például rengetegen kérik a partnerüket, hogy meséljen magáról, de amilyen egyszerűnek tűnik ez a kérdés, olyan nehéz rá jól felelni. Előfordul, hogy az ember ilyenkor lefagy, zavartan válaszol, vagy az állásinterjúkon alkalmazott bemutatkozásba kezd, és a szituáció igencsak furcsává válik. De mi is a helyes reakció?

Így válaszolj, ha azt kérik, mesélj magadról

Ne légy túl hivatalos!

Ahogy már fentebb említettük, mindig tudatosítsd magadban, hogy nem egy állásinterjún vagy, így nem kell az önéletrajzodban szereplő részleteket részletesen felsorolnod! Persze nyugodtan említsd meg, hogy hol dolgozol, de inkább az érdeklődési köreidre, a hobbidra koncentrálj, és azokra a dolgokra, amiket szeretsz, hiszen így könnyebben tovább tud majd lendülni a beszélgetés! Főleg akkor, ha találtok közös pontot.

Emeld ki a pozitívumokat!

Ha lehet, igyekezz a pozitívumokra koncentrálni, hogy ilyen irányba is tereld a beszélgetést, vagy mesélj arról, amire a legbüszkébb vagy! Ne túlozz, ne füllents, csupán próbálj olyanról beszélni, amiért rajongsz, amit szeretsz csinálni, amit elértél az életedben, karrieredben! Ha ugyanis a másik látja rajtad az örömöt, a szenvedélyt, akkor sokkal jobb benyomást keltesz, és sokkal könnyebben tudjátok folytatni a beszélgetést.

A jolly joker témák

Van néhány téma, amivel egyszerűen nem lőhetsz mellé. Mondd el pár szóban, hogy mi a szakmád, hol dolgozol, beszélj a hobbijaidról, de ne kezdj unalmas szakmázásba! Meséld el, ha szeretsz utazni, olvasni, filmet nézni, és ha tudsz, fűzhetsz egy-egy rövid sztorit, humoros mondatot is a bemutatkozásodba!

A cikk az ajánló után folytatódik

Rövid, tömör válaszok

Figyelj arra, hogy ne intézd el pár szóban a feleletet, de ne is kezdj negyedórás monológba magadról, hogy elkerüld a kínos helyzeteket! Adj valós, őszinte választ, mesélj nagyjából 2-3 percig, majd tereld tovább a témát, és fejezd ki, hogy te is érdeklődsz a másik iránt!

Amit ne említs!

Van néhány dolog, amit ennél az alapkérdésnél nem ajánlott említeni. Ilyen például az exed, a rosszul elsült randik vagy kapcsolatok, de ha lehet, a problémás témákat, például a politikai nézeteket is messziről kerüld el! Ne mélyedj bele túlságosan a múltadba, a gondjaidba, ezeket bőven ráértek később is megvitatni, ha úgy érzitek, szeretnétek tovább randevúzni.

Ne kérdezd vissza ugyanezt!

Alapvetőnek tűnik, hogy visszakérdezd a másiktól ugyanezt a kérdést, de ez túlságosan sablonosnak hat, és azt üzenheti, hogy nincs ötleted, miről is tudnátok beszélgetni. Figyeld inkább a nonverbális jeleket, a reakcióit, miközben magadról mesélsz, és faggasd olyan témáról, amiről úgy véled, szívesen mesélne! Ha nagyon nem tudod, mi lehetne az, érdeklődj a munkája, a hobbijai felől!

Jelek, hogy erős a kémia a randipartnerek között

Bár számos egyéb tényező is nélkülözhetetlen a tartós, kiegyensúlyozott szerelemhez, ennek megléte arra utalhat, hogy a két félnek van jövője együtt, és hosszú távon sem halványul majd el köztük olyan könnyen a vonzalom. Éppen ezért érdemes figyelni a következő jeleket már az első találkozások során: korán erős kémiára utalnak.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük