Már az üzeneteiből felismerheted a mérgező személyiséget - Így olvass a sorai között, hogy észrevedd a jeleket
A toxikus személy már az ismerkedés során leleplezheti magát, ha tudod, mit figyelj az üzeneteiben.

no telefonnal cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel manapság az ismerkedés kezdetben nagyrészt az interneten zajlik, kicsit nehezebb kiszűrni a mérgező személyiségeket, mint élőben, azonban nem lehetetlen. Bár nagyon résen kell lenni hozzá, de már az üzenetei alapján is felismerheted a toxikus partnerjelöltet.

Ha szeretnéd elkerülni a csalódást és azt, hogy behálózzon a másik, akkor érdemes alaposan megfigyelned azt, hogy mit és hogyan ír. A sorok közt ugyanis jócskán rejtőzhetnek intő jelek. Ha a következőket tapasztalod, légy nagyon óvatos az illetővel.

Az írásmód és a hangulatjelek árulkodnak

A kapcsolatteremtés során mindenki számít arra, hogy a másik valamilyen szinten kifejezze érzelmeit. Ezek személyesen a mimikában és a hangszínváltozásokban nyilvánulnak meg, chaten keresztül viszont inkább csak magát az írásmódot, esetleg az emojikat lehet figyelni.

Ha valaki túl monotonnak, érzelemmentesnek, semlegesnek tűnik, szinte semmitől sem változik a hozzáállása, a lelkesedése, és sosem használ hangulatjeleket, akkor előfordulhat, hogy nagyon zárkózott, merev vagy félénk, de ha ez később sem változik, akkor az is benne van a pakliban, hogy depresszióval, személyiségzavarral küzd, vagy úgy érzi, nem méltó a szerelemre.

Állandóan ír, és azonnali választ vár

Azt veszed észre, hogy szinte állandóan üzeneteket küld, és nem veszi jó néven, ha nem válaszolsz azonnal, netán meg is sértődik? Akkor érdemes vigyáznod, mert megeshet, hogy toxikus, kontrollmániás emberrel van dolgod, aki uralkodni akar feletted. A sok írás kezdetben aranyosnak tűnhet, de a hasonló személyiségekkel nem igazán van esély egészséges párkapcsolatot kialakítani.

A cikk az ajánló után folytatódik

Túl sok infó, túl hamar

Előfordul olyan is, hogy a másik szinte azonnal mély köteléket, szoros viszonyt szeretne kialakítani partnerjelöltjével, így már az elején olyan információkat oszt meg, amiket alapvetően nem szokás. Először sokaknak kifejezetten tetszik, hogy az illető ilyen hamar megbízik bennük, és ilyen gyorsan közelebb akar kerülni hozzájuk, ez azonban egyáltalán nem pozitív dolog. Egyrészt ilyenkor van rá esély, hogy a másik gondolkodás nélkül, gyorsan akar fejest ugrani egy új kapcsolatba, másrészt pedig előfordulhat, hogy nem ismeri, nem tiszteli a határokat, és szorongó vagy elkerülő személyiség.

Rövid, semmitmondó válaszok

Szinte csak tőmondatokban beszél, vagy sokszor csak az „ok” szót kapod válaszként? Akkor nem biztos, hogy érdemes több időt fecsérelned a másikra. Ez ugyanis azt jelentheti, hogy nem vagy elég fontos számára, nem szakít rád időt és energiát, vagy azt, hogy taktikázik, és manipulálni próbál. Meglehet ugyanis, hogy el akarja érni, hogy elbizonytalanodj magadban, és azon gondolkozz, miért is ilyen veled.

Számon kér, megjegyzéseket tesz

Ha azt tapasztalod, hogy bár még az ismerkedés elején vagytok, de máris számonkéri, hogy hol voltál, mit csináltál, esetleg miért tetted ki azt a képet, vagy megjegyzéseket tesz rád, a viselkedésedre, az egy nagyon erős intő jel. A mérgező, kontrollmániás vagy manipulatív személyiségek minél hamarabb az irányításuk alá akarják venni a leendő társukat, és sokszor ezt hasonló módokon vagy bűntudatkeltéssel teszik.

Innen ismerheted fel a mérgező embereket

Nem könnyű felismerni a mérgező embereket, de van néhány olyan figyelmeztető jel, ami arra utal, hogy mérgező emberrel van dolgod: pszichológusok árulták el, mire érdemes figyelni.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük