Megdöbbentő butaságok a női orgazmusról
Férfi tudósoktól
A tudósok sem tévedhetetlenek. Főleg, ha a férfiak kutatják azt, amit csak a nők tapasztalhatnak meg.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Jó volna hinni, hogy a tudósoknak mindig igaza van. Ám úgy látszik, hogy az, hogy a dolgokat az objektivizmus és a logika hideg szemüvege mögül figyelik, olykor nem közelebb viszi őket a valósághoz, inkább eltávolítja. Különösen problémás lehet ez a puszta adatokon alapuló vizsgálódás akkor, ha olyasmit tanulmányoznak, ami a legkevésbé sem írható le szabályokkal - mint például a női orgazmus.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy hová vezet, ha a férfi tudósok mereven a statisztika fényében vizsgálják a témát: Thomas Pollett és Daniel Nettle kutatásaik során azt az összefüggést vélték felfedezni, hogy a nők orgazmusa a férfiak egzisztenciális helyzetétől függ a leginkább. Talán nem kell konkrét példákat említenünk ahhoz, hogy kijelenthessük, mindez nem igaz, és női szemmel buta tévhitnek tűnik. Azonban nem csak az említett két tudós férfi tett furcsa megállapításokat a női orgazmusról.

A klitorális gyermeki, a hüvelyi az igazi orgazmus

Freudnak sok mindent köszönhetünk, többek között a pszichoanalízis módszerét, valamint azt, hogy az emberek elfogadták, a női orgazmus nem bűnös dolog. Előtte ugyanis többnyire úgy gondolták, hogy legfeljebb az erkölcstelen nők élvezik a szexet, míg a tisztességes hölgyeknek marad a férjük lelkes kielégítése.

Bár a szakember ezen a téren eloszlatta a tévhiteket, sikerült újakkal gazdagítania a női orgazmusról alkotott képet, amikor kijelentette, hogy a csikló ingerlésével elérhető végső gyönyör csak amolyan gyermeki orgazmus, és a kéj igazi csúcsának a hüvelyi orgazmus tekinthető.

Freud állítása nyomán még ma is sokakat frusztráció gyötör amiatt, hogy nem képesek pusztán a hüvely izgatásával a csúcsra jutni, pedig, ha a tudós férfinak sok dologban igaza volt is, az orgazmust illetően tévedett.

Köztudott, hogy a nők 25%-a nem, illetve csak elvétve tapasztalja meg a hüvelyi orgazmust - ellenben a csúcsra nagy részük képes eljutni a csikló ingerlésének segítségével.

Ez pedig cseppet sem kezdetlegesebb érzés, mint a tiszta vaginális végső gyönyör, hiszen a közvélemény-kutatások tanúsága szerint így lehet intenzívebb orgazmust átélni, és nem a hüvely izgatásával. Ma már a legtöbb szakember elismeri, hogy a női orgazmus minden esetben egyazon pontból indul ki, nem véletlenül tekintik a G-pontot is a csikló belső szárának. Ez az aprócska szerv ugyanis a végső női gyönyör középpontja, ami azt is lehetővé teszi, hogy a férfiakkal ellentétben többször egymás után is eljuthassunk a csúcsra.

Injekció a G-ponthoz

A G-pont legalább annyira kedvelt kutatási tárgy, mint a női orgazmus önmagában. A számos helytálló tudományos kijelentés mellett azonban a misztikus kéjpontról is születnek érdekes megállapítások, ilyen többek között dr. David Matlock elmélete. A tudós állítása szerint a rejtélyes pontba adott kollagéninjekció hozzájárulhat, hogy megsokszorozódjon az orgazmus élménye.

A probléma csak az említett rejtélyes szóval van, vagyis azzal, hogy még maguk a szakemberek sem értenek egyet abban, hogy valóban létezik-e a G-pont, és minden nő testén megtalálható-e. Bár Emmanuelle Jannini olasz professzor 2008-ban kijelentette, hogy megtalálta a G-pontot, azt is hozzátette, hogy álláspontja szerint nem minden nő rendelkezik ezzel az érzékeny területtel.

2010 januárjában azonban a brit tudósok egy csoportja egyenesen arra a megállapításra jutott, hogy az Ernst Grafenberg professzorról elnevezett különleges zóna nem létezik, és csupán a szexuális nevelés hatása, hogy néhány nő érezni véli a G-ponti orgazmust. Bár ez utóbbi állítással sem egészen értünk egyet - hiszen nem egy nő akad, aki saját tapasztalatai alapján számolt be a kéjpont tapintható létezéséről.

Ám ez a tudományos bizonytalanság önmagában is épp elég ellenérv az egyébként is bizarrnak hangzó, de potom 2000 dolláros árával még kevésbé kecsegtető beavatkozással szemben.

Ugyanis dr. David Matlock az elméletnél is tovább ment, és G-Shot néven elérhetővé tette az említett kollagéninjekciót, ami minden bizonnyal a legbizarrabb plasztikai beavatkozások egyike, vagy legalábbis rögtön a pénisznagyobbítás után következik.

Ezt is szeretjük