18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Megdöbbentő butaságok a női orgazmusról

Férfi tudósoktól

A tudósok sem tévedhetetlenek. Főleg, ha a férfiak kutatják azt, amit csak a nők tapasztalhatnak meg.

Jó volna hinni, hogy a tudósoknak mindig igaza van. Ám úgy látszik, hogy az, hogy a dolgokat az objektivizmus és a logika hideg szemüvege mögül figyelik, olykor nem közelebb viszi őket a valósághoz, inkább eltávolítja. Különösen problémás lehet ez a puszta adatokon alapuló vizsgálódás akkor, ha olyasmit tanulmányoznak, ami a legkevésbé sem írható le szabályokkal - mint például a női orgazmus.

Egy korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy hová vezet, ha a férfi tudósok mereven a statisztika fényében vizsgálják a témát: Thomas Pollett és Daniel Nettle kutatásaik során azt az összefüggést vélték felfedezni, hogy a nők orgazmusa a férfiak egzisztenciális helyzetétől függ a leginkább. Talán nem kell konkrét példákat említenünk ahhoz, hogy kijelenthessük, mindez nem igaz, és női szemmel buta tévhitnek tűnik. Azonban nem csak az említett két tudós férfi tett furcsa megállapításokat a női orgazmusról.

A klitorális gyermeki, a hüvelyi az igazi orgazmus

Freudnak sok mindent köszönhetünk, többek között a pszichoanalízis módszerét, valamint azt, hogy az emberek elfogadták, a női orgazmus nem bűnös dolog. Előtte ugyanis többnyire úgy gondolták, hogy legfeljebb az erkölcstelen nők élvezik a szexet, míg a tisztességes hölgyeknek marad a férjük lelkes kielégítése.

Bár a szakember ezen a téren eloszlatta a tévhiteket, sikerült újakkal gazdagítania a női orgazmusról alkotott képet, amikor kijelentette, hogy a csikló ingerlésével elérhető végső gyönyör csak amolyan gyermeki orgazmus, és a kéj igazi csúcsának a hüvelyi orgazmus tekinthető.

Freud állítása nyomán még ma is sokakat frusztráció gyötör amiatt, hogy nem képesek pusztán a hüvely izgatásával a csúcsra jutni, pedig, ha a tudós férfinak sok dologban igaza volt is, az orgazmust illetően tévedett.

Köztudott, hogy a nők 25%-a nem, illetve csak elvétve tapasztalja meg a hüvelyi orgazmust - ellenben a csúcsra nagy részük képes eljutni a csikló ingerlésének segítségével.

Ez pedig cseppet sem kezdetlegesebb érzés, mint a tiszta vaginális végső gyönyör, hiszen a közvélemény-kutatások tanúsága szerint így lehet intenzívebb orgazmust átélni, és nem a hüvely izgatásával. Ma már a legtöbb szakember elismeri, hogy a női orgazmus minden esetben egyazon pontból indul ki, nem véletlenül tekintik a G-pontot is a csikló belső szárának. Ez az aprócska szerv ugyanis a végső női gyönyör középpontja, ami azt is lehetővé teszi, hogy a férfiakkal ellentétben többször egymás után is eljuthassunk a csúcsra.

15 szexi hancúrkellék, amivel tűzbe hozhatod a pasid

Nézegess képeket!

Elolvasom

Injekció a G-ponthoz

A G-pont legalább annyira kedvelt kutatási tárgy, mint a női orgazmus önmagában. A számos helytálló tudományos kijelentés mellett azonban a misztikus kéjpontról is születnek érdekes megállapítások, ilyen többek között dr. David Matlock elmélete. A tudós állítása szerint a rejtélyes pontba adott kollagéninjekció hozzájárulhat, hogy megsokszorozódjon az orgazmus élménye.

A probléma csak az említett rejtélyes szóval van, vagyis azzal, hogy még maguk a szakemberek sem értenek egyet abban, hogy valóban létezik-e a G-pont, és minden nő testén megtalálható-e. Bár Emmanuelle Jannini olasz professzor 2008-ban kijelentette, hogy megtalálta a G-pontot, azt is hozzátette, hogy álláspontja szerint nem minden nő rendelkezik ezzel az érzékeny területtel.

2010 januárjában azonban a brit tudósok egy csoportja egyenesen arra a megállapításra jutott, hogy az Ernst Grafenberg professzorról elnevezett különleges zóna nem létezik, és csupán a szexuális nevelés hatása, hogy néhány nő érezni véli a G-ponti orgazmust. Bár ez utóbbi állítással sem egészen értünk egyet - hiszen nem egy nő akad, aki saját tapasztalatai alapján számolt be a kéjpont tapintható létezéséről.

Ám ez a tudományos bizonytalanság önmagában is épp elég ellenérv az egyébként is bizarrnak hangzó, de potom 2000 dolláros árával még kevésbé kecsegtető beavatkozással szemben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ugyanis dr. David Matlock az elméletnél is tovább ment, és G-Shot néven elérhetővé tette az említett kollagéninjekciót, ami minden bizonnyal a legbizarrabb plasztikai beavatkozások egyike, vagy legalábbis rögtön a pénisznagyobbítás után következik.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük