A jó szex garantálja a hűséget? 4 félreértés a megcsalásról, amit nem árt tisztázni
Több olyan általános tévhit kering a hűtlenkedésről, melyben egyébként nincs igazság.

megcsalas 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan, tényként kezelt állítások a hűtlenség jelenségével kapcsolatban, melyek általános igazságként keringenek a köztudatban. Ezek közül azonban soknak egyáltalán nincs valóságalapja.

A jó szex tényleg garantálja a hűséget? És igaz, hogy minden félrelépő tudatosan keresi a lehetőséget arra, hogy megcsalhassa a párját? Szakértők és kutatások oszlatták el a leggyakoribb tévhiteket.

A jó szex garantálja a hűséget

A legtöbben úgy gondolják, ha az ágyban minden rendben van két fél között, akkor esély sincs arra, hogy bármelyikük kikacsintgat majd a kapcsolatból. Valójában viszont gyakran előfordul, hogy kielégítő szexuális élet mellett is félrelépnek a felek. A Florida Állami Egyetem kutatása például egyértelműen bebizonyította, hogy a jó szex nem biztosíték a hűségre, sőt: a meglepő adatok alapján ez néha épp hajlamosító tényező lehet.

A hálószobán kívül is előfordulhat számtalan olyan probléma, ami miatt másnál vigasztalódik a pár egyik tagja, de gyakran a szerelem, az intim viszony elgyengülése, hiánya áll a hátterében. És persze, szintén megesik, hogy valaki egyszerűen csak nem utasít vissza egy adódó lehetőséget, vagy változatosságra vágyik.

Csak a boldogtalan kapcsolatokban lépnek félre

Az a feltételezés sem mindig igaz, hogy csak a boldogtalan emberek csalfák, és leginkább akkor, ha már kiszerettek a partnerükből. A félrelépés számos egyéb oka mellett ilyenkor sokakat az izgalom és a változatosság iránti vágy vezérel Foojan Zeine család- és párterapeuta szerint. Scott Haltzmann - aki hosszú ideig vizsgálta a hűtlenség jelenségét - pedig kutatása során azt állapította meg, hogy a megkérdezett hűtlen férfiak 56%-a boldog házasságban élt az affér ideje alatt, míg a félrelépő nők 34%-a mondta ugyanezt.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hűtlenkedők tudatosan keresik a lehetőséget

Szintén sokakban él az a tévhit, hogy a hűtlen fél előre elhatározza, hogy megcsalja majd a párját, és folyton keresi is erre a lehetőséget Kylie Dunjey párkapcsolati szakértő hangsúlyozta, hogy a legtöbb megcsalás nem előre eltervezett, hanem teljesen spontán. Csak kihasználják az adódó lehetőséget, és szintén gyakran előfordul, hogy két barát köt ki egy hosszú beszélgetés után együtt az ágyban.

Nagy libidó = nagyobb esély az afférra

Abban sem lehet általánosítani, hogy nagyobb eséllyel lép félre az, akinek magasabb a libidója az átlagnál. Az, hogy valaki gyakrabban vágyik a szexre, még nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem képes kontrollálni a vágyát, és ne tudna hűséges maradni a párjához, vagy egyszerre több partnerre lenne szüksége. Dr. Zeine hangsúlyozta, hogy igen kevés olyan eset van, amikor csupán a csillapíthatatlan libidó áll a titkos viszony vagy az egyéjszakás kaland hátterében.

Menyasszonyi ruháján állt bosszút a nő

Kristy Scott 16 év után jött rá, hogy a férje többször is megcsalta őt. Abban a pillanatban világossá vált számára, hogy nem akarja folytatni a kapcsolatot. A válás kimondása után úgy döntött, igen szokatlan módon mond végleg búcsút a házasságának.

Ezt is szeretjük