Ennyi idősen lépnek félre a legtöbben a kutatás szerint - A hűtlenkedés legfőbb okát is kiderítették
Megállapították, hány évesen bonyolódnak a legtöbbször titkos viszonyba a férfiak és a nők, és azt is, hogy mi ennek az oka.

megcsalas 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hűtlenség kérdésköre szinte minden embert foglalkoztat, és sajnos sokakat érint is. Természetesen a kutatókat sem hagyja hidegen a téma, rengeteg vizsgálat született ugyanis már a félrelépésekről, ezek okairól, következményeiről.

Egy új felmérés is a megcsalás témakörét igyekezett körbejárni, és azt próbálta kideríteni, hogy hány évesen bonyolódik a legtöbb ember titkos viszonyba, illetve azt is megállapította, milyen okokból teszik ezt.

Hány évesen hűtlenkednek a legtöbben?

Az Ashley Madison társkereső oldal 2099 felhasználóját kérdezve próbálta megadni a választ arra, hogy melyik a leghűtlenebb időszak az emberek életében. Az alanyokat különböző korcsoportokra bontották: voltak 18 alattiak, 19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 közöttiek, valamint 70 év felettiek egyaránt. Az eredmények alapján pedig sikerült megállapítaniuk azt a három életszakaszt, melyben az emberek a leginkább hajlamosak megcsalni a párjukat, és nemekre bontva pontosabban is meghatározták azt, hogy hány évesen történik a legtöbb félrelépés.

A megkérdezettek 32%-a 30 és 39 éves kora között csalta meg a párját. A férfiak 36 évesen regisztrálnak először általában egy szexpartner- vagy szeretőkereső oldalra, míg a nők 33 évesen teszik ugyanezt. Isabella Mise, az Ashley Madison kommunikációs vezetője pedig azt is elmondta, miért. A legtöbben ugyanis 28 évesen vagy akörül házasodnak meg, néhány év múlva pedig szembesülnek az első komolyabb problémákkal, a szerelem meggyengül, a szenvedély alábbhagy, a felek pedig elidegenednek a kapcsolattól, csalódnak, megijednek, és gyakran egy titkos viszonyban keresnek vigaszt. Persze, azt ő is egyértelműen kijelentette, hogy ez a lehető legrosszabb módja a gondok és a feszültség kezelésének.

További, félrelépésre hajlamosító korszakok

A vizsgálat szerint két egyéb korcsoportban is sokan lépnek még félre: 19 és 29 éves kor között a megkérdezettek 28%-a, míg 40 és 49 éves kor között az alanyok 24%-a csalta meg életében először a párját. Előbbi esetben szintén a tartós kapcsolatokban való csalódás, a nem teljesülő elvárások okozhatják a leggyakrabban a félrelépést, míg a második esetben a gyerekek születése utáni nehézségek, problémák, valamint az azok megoldására való képtelenség eredményezi azt, hogy titkos viszonyt kezdeményez az egyik, esetleg mindkét fél.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kutatások természetesen nem azt jelentik, hogy mindenkinek megfordul a fejében ennyi idősen a félrelépés, azonban az adatok felhívják a figyelmet arra, hogy milyen korban milyen párkapcsolati problémák okozhatják a legkomolyabb, legsúlyosabb károkat a felek között. Érdemes ezekre odafigyelni, és megerősíteni a viszonyt, valamint őszinte, nyílt kommunikációval, esetleg, ha más nem válik be, párterapeuta segítségével igyekezni megoldani a felmerülő nehézségeket. A megcsalás azonban mindig a legrosszabb választás.

A hűtlenség legfőbb jelei

Több jele is van annak, ha az egyik fél félrelép, ám ezeknek sokan nem tulajdonítanak elég nagy jelentőséget. A következő jelekre pedig érdemes odafigyelni, mert titkos viszonyt sejtetnek.

Ezt is szeretjük