Félrelép, de a párja nem veszi észre - A megcsalás 5 jele, amit sokan figyelmen kívül hagynak

Megváltozik a partner viselkedése, ha félrelép: ezek a jelek utalnak hűtlenségre a szakértők szerint.

par problema cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár nincsenek olyan jelek, amik minden esetben biztosan megcsalásra utalnak, van néhány árulkodó szokás, ami sejteti. Ha valaki gyanakszik, nem feltétlenül csak azt kell figyelni, hogy, mondjuk, egyre gyakrabban késik, kimaradozik a másik, vagy hogy érkeznek-e gyanús üzenetek a mobiljára.

Párkapcsolati szakértők vették sorra azokat a jeleket, amiket sokan nem vesznek észre, pedig korán sejtethetik a félrelépést.

A megcsalás jelei

Folyton vitákat kezdeményez

B. Marie Sanders párkapcsolati terapeuta elmondta a Mindbodygreen oldalán, hogy a hűtlen felek gyakran kezdeményeznek vitákat, és ilyenkor sokszor szakítással is fenyegetőznek. Ezek a felesleges, értelmetlen konfliktusok pedig csak eltávolítják egymástól a pár tagjait. Lehet, hogy azért csinálják, mert a szeretőjükhöz hasonlítja társukat, és ez bizonytalanságot vált ki belőlük, vagy lehet, hogy a háttérben zajló történések, vagyis a titkos viszony miatt feszültek, és emiatt csinálnak nagy ügyet apró problémákból. Az ok nélküli hangulatingadozások utalhatnak afférra. 

Furcsán viselkedik

Általában meghív, amikor a munkatársaival, barátaival találkozik, de mostanában nem? Másképp öltözködik, mint korábban? Későn érkezik haza vagy a randevúkra, szokatlan módon ajándékokat ad? Esetleg túlságosan csendes, vagy egyes időszakokban szinte elérhetetlen telefonon, pedig nem lenne rá oka? Meglepő kiadások vannak a közös bankszámlán, és a szexuális igényei, szokásai is átalakultak? Ha valaki ezekből a jelekből egyszerre többet is tapasztal a partnerével kapcsolatban, és valahogy nem áll össze, miért is változott meg ennyire, akkor előfordulhat, hogy titkos viszony áll a háttérben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció


Egyre többet kritizálja a párját

Egy 2017-es kutatás arra mutatott rá, hogy az ellenséges viselkedés biztos módja a távolság megteremtésének. Ha valaki újabban folyton csak kritizálja párját, akkor annak oka van. Lehet többek közt a munkahelyi stressz, de akár a bűntudat is. Sőt, előfordulhat, hogy mindezt azért csinálja, mert - akár tudat alatt - indokot akar teremteni a hűtlenségére, hogy elmondhassa: azért lépett félre, azért szakít, mert jelenlegi párja nem tudta kielégíteni az igényeit.

Megcsalással vádolja a másikat

B. Marie Sanders szerint a megcsalás egyik legegyértelműbb jele az, ha az illető mindig talál valami indokot arra, hogy párját hűtlenséggel vádolhassa. Még akkor is, ha erre sosem volt példa, és ha társa egyáltalán nem is ad valós alapot a feltételezéseknek. Ezt valójában azért teszi, hogy elhitesse magával, hogy nem csak ő a hibás, és rá is átruházza saját szégyenérzetét. Ha pedig párja a szemére veti a viselkedését, tagad, mintha mi sem történt volna. 

A telefonja is árulkodhat

Jamila Jones szerint érdemes azt is figyelni, hogy megváltoztak-e a telefonjával kapcsolatos szokásai. Mindenkinek árulkodó, ha féltve őrzi a mobilját, gyanús, késő esti hívásokat vagy üzeneteket kap,de azt már kevesebben veszik észre, ha elrejti vagy letörli a közös képeket a közösségi oldalakról, hogy egyedülállónak tűnjön.

A szakértők szerint mindezek mellett a megérzésekre is érdemes odafigyelni, mert sokszor jól jelzik, hogy valami nincs rendben.

Sokak szerint nem megcsalás, mégis tönkreteszi a kapcsolatokat

Egy új kutatás során megvizsgálták, mit tesz a gyakori, online viselkedés a hosszú távú viszonyokkal, és a tapasztalatok szerint károsabb, mint a legtöbben hinnék.

Ezt is szeretjük