Félrelép, de a párja nem veszi észre - A megcsalás 5 jele, amit sokan figyelmen kívül hagynak

Megváltozik a partner viselkedése, ha félrelép: ezek a jelek utalnak hűtlenségre a szakértők szerint.

A megcsalás jelei, amiket sokan figyelmen kívül hagynak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár nincsenek olyan jelek, amik minden esetben biztosan megcsalásra utalnak, van néhány árulkodó szokás, ami sejteti. Ha valaki gyanakszik, nem feltétlenül csak azt kell figyelni, hogy, mondjuk, egyre gyakrabban késik, kimaradozik a másik, vagy hogy érkeznek-e gyanús üzenetek a mobiljára.

Párkapcsolati szakértők vették sorra azokat a jeleket, amiket sokan nem vesznek észre, pedig korán sejtethetik a félrelépést.

A megcsalás jelei

Folyton vitákat kezdeményez

B. Marie Sanders párkapcsolati terapeuta elmondta a Mindbodygreen oldalán, hogy a hűtlen felek gyakran kezdeményeznek vitákat, és ilyenkor sokszor szakítással is fenyegetőznek. Ezek a felesleges, értelmetlen konfliktusok pedig csak eltávolítják egymástól a pár tagjait. Lehet, hogy azért csinálják, mert a szeretőjükhöz hasonlítja társukat, és ez bizonytalanságot vált ki belőlük, vagy lehet, hogy a háttérben zajló történések, vagyis a titkos viszony miatt feszültek, és emiatt csinálnak nagy ügyet apró problémákból. Az ok nélküli hangulatingadozások utalhatnak afférra. 

Furcsán viselkedik

Általában meghív, amikor a munkatársaival, barátaival találkozik, de mostanában nem? Másképp öltözködik, mint korábban? Későn érkezik haza vagy a randevúkra, szokatlan módon ajándékokat ad? Esetleg túlságosan csendes, vagy egyes időszakokban szinte elérhetetlen telefonon, pedig nem lenne rá oka? Meglepő kiadások vannak a közös bankszámlán, és a szexuális igényei, szokásai is átalakultak? Ha valaki ezekből a jelekből egyszerre többet is tapasztal a partnerével kapcsolatban, és valahogy nem áll össze, miért is változott meg ennyire, akkor előfordulhat, hogy titkos viszony áll a háttérben.

A cikk az ajánló után folytatódik


Egyre többet kritizálja a párját

Egy 2017-es kutatás arra mutatott rá, hogy az ellenséges viselkedés biztos módja a távolság megteremtésének. Ha valaki újabban folyton csak kritizálja párját, akkor annak oka van. Lehet többek közt a munkahelyi stressz, de akár a bűntudat is. Sőt, előfordulhat, hogy mindezt azért csinálja, mert - akár tudat alatt - indokot akar teremteni a hűtlenségére, hogy elmondhassa: azért lépett félre, azért szakít, mert jelenlegi párja nem tudta kielégíteni az igényeit.

Megcsalással vádolja a másikat

B. Marie Sanders szerint a megcsalás egyik legegyértelműbb jele az, ha az illető mindig talál valami indokot arra, hogy párját hűtlenséggel vádolhassa. Még akkor is, ha erre sosem volt példa, és ha társa egyáltalán nem is ad valós alapot a feltételezéseknek. Ezt valójában azért teszi, hogy elhitesse magával, hogy nem csak ő a hibás, és rá is átruházza saját szégyenérzetét. Ha pedig párja a szemére veti a viselkedését, tagad, mintha mi sem történt volna. 

A telefonja is árulkodhat

Jamila Jones szerint érdemes azt is figyelni, hogy megváltoztak-e a telefonjával kapcsolatos szokásai. Mindenkinek árulkodó, ha féltve őrzi a mobilját, gyanús, késő esti hívásokat vagy üzeneteket kap,de azt már kevesebben veszik észre, ha elrejti vagy letörli a közös képeket a közösségi oldalakról, hogy egyedülállónak tűnjön.

A szakértők szerint mindezek mellett a megérzésekre is érdemes odafigyelni, mert sokszor jól jelzik, hogy valami nincs rendben.

Sokak szerint nem megcsalás, mégis tönkreteszi a kapcsolatokat

Egy új kutatás során megvizsgálták, mit tesz a gyakori, online viselkedés a hosszú távú viszonyokkal, és a tapasztalatok szerint károsabb, mint a legtöbben hinnék.

Sokak szerint nem megcsalás, mégis tönkreteszi a kapcsolatokat - Nem szabadna ezt csinálni a neten

Az online flörtölés bizony nem is olyan ártalmatlan, mint sokan hiszik: erre világított rá az új kutatás.

Elolvasom
Ezt is szeretjük