Zseniális képek macska és ember utánozhatatlan viszonyáról - Különleges régi fotók az elmúlt száz évből

A macska és az ember viszonya régóta különleges és szoros.

fortepan 212303
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudósok már kimutatták, hogy a macskák, sokféle közhiedelemmel ellentétben, ugyanolyan erősen kötődnek gazdáikhoz, mint a kutyák.

Aki ismeri őket közelebbről, pontosan tudja ezt, de a fotók, amiket mutatunk, szintén árulkodnak arról, milyen erős is a kötelék ember és macska között.

Képek macska és ember kapcsolatáról

A macskák több ezer éve velünk vannak. Az ókori Egyiptomban istenként tisztelték őket, és a gazdagság jelképe volt a macskatartás. Haszonállatként is funkcionált, hiszen kiválóan védte a házat az egerektől és egyéb rágcsálóktól. A középkorban azonban a sátán állatának kiáltották ki, és arra buzdították az embereket, hogy irtsák őket. Az is elterjedt, hogy a boszorkányok éjszaka macska formáját veszik fel. Egyesek szerint ezért nőtt meg a patkányok, rágcsálók száma a középkorban, és vezetett olyan járványokhoz, mint a pestis. 

Különféle vizsgálatok igazolták, hogy már egy állat jelenléte is nagymértékben javítja a stresszes állapotot. Általában csökken a fájdalomérzet is. A macska simogatása bizonyítottan csökkenti a stresszt

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek forrása: Instagram/historyphotographed; Fortepan / Semmelweis Egyetem Levéltára; Fortepan / Ebner; Fortepan / Kriss Géza; Fortepan / Lipovits Károly; Fortepan / Chuckyeager tumblr; Fortepan / Herpay Gábor; Fortepan / Semmelweis Egyetem Levéltára

Borító-és ajánlóképek forrása: Fortepan / Adelhardt Márta

Ezt is szeretjük