Zseniális képek macska és ember utánozhatatlan viszonyáról - Különleges régi fotók az elmúlt száz évből

A macska és az ember viszonya régóta különleges és szoros.

fortepan 212303
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudósok már kimutatták, hogy a macskák, sokféle közhiedelemmel ellentétben, ugyanolyan erősen kötődnek gazdáikhoz, mint a kutyák.

Aki ismeri őket közelebbről, pontosan tudja ezt, de a fotók, amiket mutatunk, szintén árulkodnak arról, milyen erős is a kötelék ember és macska között.

Képek macska és ember kapcsolatáról

A macskák több ezer éve velünk vannak. Az ókori Egyiptomban istenként tisztelték őket, és a gazdagság jelképe volt a macskatartás. Haszonállatként is funkcionált, hiszen kiválóan védte a házat az egerektől és egyéb rágcsálóktól. A középkorban azonban a sátán állatának kiáltották ki, és arra buzdították az embereket, hogy irtsák őket. Az is elterjedt, hogy a boszorkányok éjszaka macska formáját veszik fel. Egyesek szerint ezért nőtt meg a patkányok, rágcsálók száma a középkorban, és vezetett olyan járványokhoz, mint a pestis. 

Különféle vizsgálatok igazolták, hogy már egy állat jelenléte is nagymértékben javítja a stresszes állapotot. Általában csökken a fájdalomérzet is. A macska simogatása bizonyítottan csökkenti a stresszt

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Képek forrása: Instagram/historyphotographed; Fortepan / Semmelweis Egyetem Levéltára; Fortepan / Ebner; Fortepan / Kriss Géza; Fortepan / Lipovits Károly; Fortepan / Chuckyeager tumblr; Fortepan / Herpay Gábor; Fortepan / Semmelweis Egyetem Levéltára

Borító-és ajánlóképek forrása: Fortepan / Adelhardt Márta

Ezt is szeretjük