Ilyen egy barátnő, aki tényleg szeret - Plusz három típus, akitől ne fogadj el tanácsot
A jó szándékkal adott tanácsok is vezethetnek rosszra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyen felismerheted, hogy a barátnőd valóban tudja, mi a dolga. Meghallgat, kérdez, majd a kívülálló szemszögéből értékel.

Nem keveri bele a saját érzelmeit, a maga tapasztalásait példaként említi, nem pedig megoldásnak ajánlja. Véleményt nyilvánít anélkül, hogy beleszólna az életedbe. Ez azonban nem mindig működik így. Íme, három olyan barátnő, akiktől nem érdemes tanácsod elfogadnod.

Katasztrófaturista: minél rosszabb, annál jobb

Az egyik legveszélyesebb konstrukció, amikor te egy működő párkapcsolatban élsz, ő azonban nem találja a számára megfelelő férfit. Nem tud veled mit kezdeni, amikor boldog vagy. Nem éri be a csajos programokkal, folyamatosan kinyilvánítja, hogy hiányzol neki, és megsértődik rád, ha a pároddal töltöd az időd javát. Ellenben azonnal jön, ha valami gondod támad.

Különösen elemében van, amennyiben a pároddal vesztél össze. Átveszi az irányítást, bebizonyítja, hogy mindenkinél jobban ismer, és csakis rá számíthatsz. Rákontráz, ha szidod a pasit, sőt, sportszatyrokat is hoz, hogy minél gyorsabban elköltözhess. Valójában nem akar rosszat neked. Csak szeretne téged visszakapni, hogy újra együtt búslakodhassatok azon, milyen nehéz is ez a férfiakkal teli világ.

Projektor: máson próbálja ki, amire ő vágyik

Figyelj fel arra is, ha a barátnőd folyamatosan konkrét taktikákat és stratégiákat dolgoz ki neked azért, hogy minél jobb legyen a párkapcsolatod. Kézi vezérléssel terelget téged, és olykor még el is próbáljátok, milyen helyzetben, mit mondj a pasidnak. Látszólag ezek nagyon használható praktikák, kérdés azonban, mennyire van rád szabva, amit tőle hallasz.

Érdemes megvizsgálnod, vajon az ő kapcsolatára is illenek-e a tanácsai. Bizony, lehet, hogy arra jössz majd rá, csakis magának segít, amikor téged tanítgat. Élesben nem mer bizonyos dolgokat meglépni, így tudattalanul rajtad próbálja ki mindazt, amire valójában neki lenne nagy szüksége.

Lélekben kislány: minden férfi egyforma

Ő az a barátnő, aki a párkapcsolatod kezdetétől ugrásra kész, és folyamatosan féltő gondoskodással vesz körbe téged. Mintha nem hinné el, hogy ennek a szerelemnek hosszú folytatása lehet, netán örökre is szólhat. A legapróbb jelekből képes olyan következtetéseket levonni, amelyek téged is gyanakvóvá tehetnek a pároddal kapcsolatban.

Nyugalom, egyetlen kérdéssel kiderítheted, mi van a barátnőd viselkedésének a hátterében. Vajon mit is mesél a saját édesapjáról? Igen, az a kép, amit gyerekkorában kialakított róla - haragszik rá, hiányérzete van - erőteljesen befolyásolhatja a férfiakról alkotott véleményét. Ahogy a többi férfit, nagy valószínűséggel a párodat is az apjával azonosítja. Így a nézőpontja csalódást megelőző védekezés, nem a támogató barátnő véleménye.

Mennyire könnyű téged megtéveszteni?

Most letesztelheted magad! Könnyen, vagy nehezen vagy megtéveszthető? Kiderül!

Ideális lélektárs: épp annyit, épp akkor

Az igazi barátnő soha nem esik túlzásokba. Még akkor sem, ha egy napon majd kiderül, neki volt igaza, amikor távolságot tartott az aktuális szívszerelmedtől. De ez csak azon a napon derülhet ki, amikor szakítottál a pasival.

Azért a barátnőd ugyanis, hogy elfogadjon a döntéseiddel együtt, bármit teszel is. Utólag persze rájössz majd, hogy ő végig óvott és figyelmeztetett, legfeljebb te nem figyeltél oda rá. Ám ő ezt tudomásul vette, nem erőltetett rád semmit. Hagyta, hogy magad ismerd fel, ez a viszony csupán egy botlás volt. Van itt tehát még valami. Az igazi barátnő soha, tehát ilyenkor sem jegyzi meg: én előre megmondtam. Ez bizonyítja azt, hogy mindig melletted áll, és neked szurkol.

Ezt is szeretjük