- Belezúgtam a barátnőm párjába!
Így kezelheted jól a helyzetet a szakértő szerint
Többet érzel a barátnőd párja iránt, mint barátság? Így cselekedj!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden férfi valakinek az exe vagy éppen aktuális társa, de mi van akkor, ha a legjobb barátnőd választottjában véled felismerni a számodra igazit?

Vajon hogyan tudod elnyerni a szerelmet, és közben megtartani a barátságot is?

Valóban szétválasztanád őket?

Először is azt kell tisztáznod, miről szólnak az érzéseid. Tényleg ez a férfi kell neked, méghozzá teljes bizonyossággal, avagy csupán a barátnőd boldogságát irigyled? Netán a saját csalódottságod vezet - nemrég szakítottál, vagy visszautasítottak -, ezért akarod bebizonyítani neki és persze magadnak is, hogy nincs tökéletes kapcsolat?

Amennyiben az utóbbiakról van szó, vegyél egy nagy levegőt, higgadj le és mérlegelj. Jobb lesz neked, ha ők szakítanak? Tényleg boldogabb leszel, ha megfosztod őket is a boldogság esélyétől? Feláldoznád a barátságot, hogy enyhítsd a szíved fájdalmát?

Ha őszintén válaszolsz ezekre a kérdésekre, bizony tétje lesz minden lépésednek, és nem úszhatod meg a felelősség vállalását sem. Bármilyen furcsa, sokkal nehezebb helyzetben vagy az első lehetőségnél. Ha ugyanis az érzéseid valóban igaziak és tiszták, nincs más, mint kiállni értük.

Mit üzen a másik fél?

Persze nem árt tisztázni azt sem, mit akar a kiszemelt férfi. Nem elég ugyanis félreérhető jelekre, baráti gesztusnak is felfogható figyelmességekre, sőt, még egy bulizás közben elcsattant csókra sem alapoznod. Nem úszhatod meg, hogy színt vallj a férfinak az érzéseidről, ezzel tudsz ugyanis egyértelmű helyzetet teremteni kettőtök között.

A kockázat már ilyenkor nagy. Ha ugyanis rosszul értelmezted, ami történt, vagy a pasi nem gondolta olyan komolyan a flörtöt, mint te, és a tisztázásnál visszatáncol, számítanod kell rá, hogy mindenről beszámol majd a barátnődnek. Már csak a maga védelmében is. Ilyenkor minden azon múlik, ki a gyorsabb az őszinteségben - te vagy a férfi -, mennyire erős a barátság, azaz kinek hisz majd a barátnőd. 

Megjegyzendő: az árulásodon túl - ráhajtottál a pasijára - azért szívességet is tettél nekik. Óvatosságra figyelmeztettél, hiszen egy ilyen kínos helyzet mögött mindig vannak furcsa kételyek, ki nem mondott hiányérzetek, ám ezek helyretétele már valóban csak rájuk tartozik. Optimális esetben azonban mindenki tanulhat a történtekből, veled együtt persze. Igazi bajban akkor vagy, ha a férfi ugyanúgy beléd szeretett, mint te belé.

Ki a felesleges a háromszögben?

Sokáig húzni nem lehet. Minél tovább bujkáltok, minél hosszabb ideig hagyjátok illúziókban a barátnődet, neked annál kevésbé van esélyed a bűnbocsánatra. Gondold csak el, hasonló esetben te hogyan éreznél? Te mit várnál el tőle? Mennyire tudnál megbízni benne, ha, mondjuk, hónapokig hazudna neked?

Amennyiben tehát ez egy igazi és mindkét részről viszonzott szerelem közöttetek a barátnőd párjával, el kell mondanotok neki, mi a helyzet. Nincs igazán jó forma erre, mert ha a pasi beszél vele először, te hazugságban maradsz. Amennyiben te teszel vallomást, olyan, mintha szándékosan vernéd szét a barátnőd álmait. Marad a hármas, mindent tisztázó randevú.

Sajnos még akkor sem fogjátok megúszni indulatok nélkül, ha egyébként kettőjük között már majdnem vége volt. A barátnőd ugyanis nem csupán egy szakítás kellős közepén találja majd magát, de hirtelen elveszíti maga mellől azt az érzelemi támaszt, aki vigasztalhatná.

Megoldás szerelmi problémára

A családállítás akkor is segíthet, ha párkapcsolati problémáid vannak. Nézd meg, hogyan zajlik egy ilyen ülés!

Mi lesz a boldog véggel?

Bizony az a legnehezebb az ilyen esetekben, hogy átmenetileg mindenképp szétmegy a barátságotok. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy az a szerelem, amely szétviszi, hosszú távúnak bizonyul, azaz úgy érezheted, neked minden megérte. Ugyanakkor sohasem bocsátanád meg sem magadnak, sem a barátnődnek, ha nem követted volna az érzéseidet, és valami furcsa megfelelésből beáldoztad volna a számodra fontos, igazi szerelmet.

Ezen múlik tehát minden. De az előbbiek szerint őszintén kell vállalnod a kockázatot. Ha kiállja a próbát a kettőtök új kapcsolata a pasival, arra nem mehet rá a korábbi barátság.

Kell egy kis idő persze, amíg mindenki megnyugszik, és a barátnőd is belátja, nekik együtt - éppen amiatt, ami köztetek van - nem sikerülhetett volna. Ám ha nektek valóban összejött, annak akár még örülhet is, elsősorban miattad. Erről a feltételek nélküli elfogadásról ismerszik fel ugyanis egy igazi barátság.

OLVASD EL EZT IS!

duzzog par lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezt tedd, ha a párod szüneteltetné a kapcsolatotokat

Ezt is szeretjük