A leggyakoribb hazugságok a párkapcsolatokban - A szakértő szerint sokan nem mondanak igazat
A szakértő elárulta, miről hazudik egymásnak a legtöbb pár. Azt is elmondta, milyen hatással vannak ezek a kapcsolatra.

beszelgeto par
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a párkapcsolatokban kimondott hazugságokról van szó, a legtöbben rögtön a megcsalás leplezésére gondolnak. A pszichológusok szerint azonban egyáltalán nem csupán a félrelépés kapcsán nem mondanak igazat egymásnak a felek.

Tracey Cox párkapcsolati és szexszakértő elárulta, milyen témákban ferdítenek a legtöbbet a szerelmesek a partnerüknek, és azt is elmondta, károsak-e ezek a viszonyra.

Költekezéssel kapcsolatos hazugságok

A szakértő szerint sokan igyekeznek elhallgatni a kiadásaikat, és hazudnak arról, hogy mire és mennyit költenek, ez azonban nagyon rossz ötlet. Úgy véli, ezek minden esetben kiderülnek, ha pedig együtt élnek a felek, van közös számlájuk vagy megtakarításuk, akkor még gyorsabban rájön majd a másik. Ezért mindenkinek azt tanácsolja, hogy, ha a pénzügyekről nem mondtak igazat, azt minél hamarabb vallják be a párjuknak, mert sokkal nagyobb problémát okozhat, ha magától jön rá, esetleg akkor, amikor már túl késő, és adósságba sodródtak. Nem is beszélve a bűntudatról, amit az elhallgatás okoz. Természetesen külön kasszán az ember arra költi a pénzét, amire szeretné, nem tartozik senkinek elszámolással.

A szexszel kapcsolatban sem mindenki őszinte

A szex, hiába kellene róla beszélni, sokszor tabu a párkapcsolatban. Sokan nem merik felfedni a fantáziáikat, vágyaikat, ugyanis félnek attól, hogy mit szól hozzájuk a másik, ezért inkább hazudnak róluk. De az is sokszor előfordul, hogy a múltjukban már megtörtént, vadabb együttlétekről hallgatják el a valóságot, esetleg arról hallgatnak, hogy nincsenek megelégedve a partnerrel szexuális téren. Mindez azonban hosszútávon borzasztóan káros a szexuális életre, mivel így biztosan nem teljesül az, amire vágyik az illető, ezáltal csalódott lesz, és hamar unalmasnak, egyhangúnak tartja majd a szeretkezéseket. Emellett szintén gyakori jelenség még az orgazmus megjátszása, ami szintén tönkretehet mindent.

A társadalmi státusz és a munkahely

Tracey Cox úgy véli, sokan hazudnak a társadalmi státuszukkal kapcsolatban is azért, hogy jobb fényben tüntessék fel, és vonzóbbnak mutassák magukat, valamint azért, hogy felnézzen rájuk a partner. Ez leginkább a párkapcsolatok elején jellemző, de a szakértő szerint jobb minél előbb tiszta vizet önteni a pohárba, és felfedni a másiknak a valóságot. Egy idő után úgysincs más választás, ha pedig hónapokkal később fedezi fel a partner az igazságot, akkor erősen sérülhet a kettejük között kialakult bizalom.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyermek iránti vágy és jövőbeli tervek

A szakértő szerint rengetegen hazudnak arról, hogy szeretnének-e gyereket, és arról is, hogy mikor vágynak családalapításra. A legtöbben azért teszik, hogy boldoggá tegyék a partnerüket, ne okozzanak neki csalódást, ám valójában ez csak rövidtávon oldja meg a problémákat, hosszútávon viszont inkább tönkreteszi a kapcsolatot. Ha valaki teljesen biztos benne, hogy sosem szeretne babát, de a párja nagyon is vágyik rá, akkor is őszintén el kell mondania a véleményét: az ugyanis sosem vezet jóra, ha nem mondanak erről igazat a felek, és az sem, ha olyanba hajszolják bele a másikat, amit egyáltalán nem akar. A gyermekvállalás a párkapcsolatok egyik alapkérdése, és a legjobb minél hamarabb tisztázni az ezzel kapcsolatos bizonytalanságokat, vágyakat.

A „szeretlek” sem mindig szívből jövő

Sajnos szintén sokan vannak, akik csak azért mondják ki a szeretlek szót, mert elvárásnak tartják, és, mert a másiktól már hallották. Tracey Cox szerint viszont ez is igen kegyetlen, hiszen, ha igazából nem így éreznek, akkor csak átverik, áltatják vele a partnert. Mivel egy egészséges kapcsolat sem épülhet ekkora hazugságra, ezzel kapcsolatban is igazat kell mondani.

Innen ismerhető fel, ha valaki hazudik

A testbeszédből is leolvasható, ha valaki hazudik. Mozdulatai, testtartása ugyanis önkéntelenül is árulkodik arról, hogy valótlant állít. A következő apróságok leleplezik a füllentőket.

Ezt is szeretjük