Rengetegen kiborultak ezen az egyszerű Insta-videón: mit üzen a jóképű férfi?

Több mint 117 ezren látták a férfi videóját az Instagramon. Szomorú, de sokan felháborítónak találták.

lars petersen cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lars Petersen rendszeresen oszt meg videókat az Instagram oldalán, és nemcsak a sportról, ami nagy szerelme, hanem feleségével töltött mindennapjairól is. Olyan élethelyzeteket is gyakran bemutat, amikkel minden házaspár szembesül.

Vicces posztjait imádják a platformon, és több mint 231 ezren követik őt. Nemrégiben azonban egy olyan felvételt posztolt, amivel bár fontos problémára akarta felhívni a figyelmet, mégis sokaknál kiverte a biztosítékot.

Kiakadtak a férfi Insta-videóján

A videóban az „If You're Happy and You Know It”, azaz a „Ha jó a kedved, üsd a tenyered” című gyerekdal ritmusára énekelve üzeni: a feleséged a társad, nem az anyád, nem egy szobalány és nem is felbérelt takarítószemélyzet, ezért nem kell rendet raknia utánad. Mindezt úgy, hogy közben bepakol a mosogatógépbe, WC-t pucol, és porszívózik. 

A poszttal egyértelműen azt szeretné hangsúlyozni, hogy bár sok férfi úgy gondolja, a házimunka nem csak a nő dolga, hanem közös feladat, és senki nem várhatja el a feleségétől, hogy mindent egyedül csináljon. Az egyszerű kis videón viszont nagyon sok pasi kiborult.

„A férfi dolga az, hogy gondoskodjon a családjáról, és megvédje őket. Szeretném látni, hogy a nők ajtókat tesznek fel, vagy megjavítanak valamit a házban, például a kazánt. Ha ez is egyenlő, akkor igaz, de nem mindig az. A feleségem egész nap otthon van, amíg én dolgozom, szóval az ő dolga ellátni a családot” - írta egy férfi.

A cikk az ajánló után folytatódik

„A férjed nem az apád, javítsd meg az autódat. A férjed nem az apád, nyisd ki a befőttesüveget” - kommentelte egy másik.

„A férjed nem az apád, hogy fizesse a lakbért és a számlákat - ezzel a változattal mi van?” - kérdezte egy újabb férfi.

„A férfi, akivel randizol, a potenciális partnered, nem egy ingyen ebéd, a férfi, akivel randizol, a potenciális partnered, nem egy bankautomata” - olvasható egy kommentben.

A kommentek borzasztóan elszomorítóak, és nagyon jól mutatják a valóságot: ma, 2023-ban még mindig ott tartunk, hogy a háztartás vezetését a férfiak egy része női feladatnak véli, és úgy gondolják, egyáltalán nem kell kivenniük a részüket a házimunkából. Sőt, vannak, akik felháborítónak tartják magát a gondolatot is. A nők rengeteg láthatatlan munkát végeznek, amiről a férfiak számtalanszor tudomást sem vesznek. Magyarországon például több mint kétszer annyi időt fordítanak ezekre a fizetetlen teendőkre, mint a férfiak.

Pedig egy egészséges kapcsolat a kölcsönösségről szól, az egyenlőségről, és egy házasságban a feleknek fel kell osztaniuk egymás közt a feladatokat

Olvasd el, hogy veheted rá a partneredet a házimunkára!

Néhány hatásos módszerrel rávehető a partner arra, hogy ugyanúgy kivegye a részét a ház körüli teendőkből, mint a nő.

Borítókép: Instagram/urban_runner_denmark.

Ezt is szeretjük