„Mindig rossz kedved van, többet kéne mosolyognod” - Videókkal üzentek a férfiaknak a nők

A nők vicces videói fontos üzenetet rejtenek. Több százezren lájkolták őket.

eroltetett mosoly
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nőknek a mai napig rengeteg érthetetlen, irreális elvárással és zavaró, sértő megjegyzéssel kell szembesülniük a mindennapjaik során. Nagyon sokan megkapják például a főnöküktől, a kollégájuktól vagy épp a férjüktől, hogy többet kellene mosolyogniuk. Persze a férfiak közül valószínűleg nem sokan kaptak már valaha ilyen megjegyzést.

Na de miért is kellene többet mosolyogni? Mi okuk lenne rá a nőknek? Kinek mi köze van ahhoz, hogy mennyit mosolyognak? És miért kellene magukra kényszeríteniük a vidámságot? Ezen gondolkodtak el néhányan az Instagramon, és vicces, elgondolkodtató videókkal üzentek a férfiaknak.

„Mindig rossz kedved van, többet kéne mosolyognod”

Tyffany Tynes-Gonzales több mint 750 ezer lájkot kapott posztja igazi lavinát indított el mind az Instagramon, mind a TikTokon. A nő ugyanis feltöltött egy videót a következő szöveggel: „Amikor a férjed azt mondja: Mindig rossz kedved van. Többet kéne mosolyognod”. A felvételen pedig a kommentelők szerint már-már ijesztően vicces, erőltetett mosollyal csinálja végig a napi rutinfeladatokat, például a mosogatást, a mosást, a takarítást vagy a WC-tisztítást.

A videóra egy anyuka, Rachel is reagált, ő is megmutatta, milyen is lenne egy napja, ha teljesítené férje kívánságát, és többet mosolyogna - mondjuk mosogatás, porszívózás, teregetés, főzés vagy felmosás közben. A posztok, bár viccesek, valójában fontos üzenettel bírnak, és valószínűleg sokan átérzik a helyzetet.

Egyrészt arra hívják fel a figyelmet, hogy senkinek nem kellene megmondania a nőknek, hogy mit vagy hogyan csináljanak, másrészt pedig arra, hogy sajnos sokszor nincs is okuk mosolyogni, amikor egyedül rájuk marad a házimunka vagy a gyereknevelés, mert férjük egyikből sem veszi ki a részét. És azt sem árt tudniuk a férfiaknak, hogy még akkor sem csak móka-kacagás és pihenés egy nő napja, ha háztartásbeli. A ruhák ugyanis nem mossák ki magukat, a lakás nem magától lesz tiszta, a gyerekek körüli teendőkről már nem is beszélve.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A nők rengeteg láthatatlan munkát végeznek, amiről a férfiak gyakran tudomást sem vesznek. Ez az egész világon, így Magyarországon is így van. A KSH adatai szerint például itthon napi több mint kétszer annyi időt fordítanak ezekre a fizetetlen munkákra, mint a férfiak. A főzéssel, mosogatással, takarítással, mosással, vasalás és felnőttek ápolásával például napi átlagosan 3 órát töltöttek 2010-ben, míg a férfiak alig több mint fél órát.

Szexista megjegyzések, amikkel a nők nap mint nap szembesülnek

Mi is tapasztaltunk rengeteg hasonló szexista megjegyzést életünk során, és elmondtuk azokat, amelyek a leggyakoribbak, vagy éppen azt, ami a legidegtépőbb. A következő és az ezekhez hasonló mondatokat minden férfinak gyorsan el kellene felejtenie.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük