Elege lett, hogy mindenért könyörögnie kell a férjének a ház körül - Az erőteljes üzenet az összes férfinak szól
Elgondolkodtató posztban fakadt ki a négygyermekes anyuka.

constance hall cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolatban gyakran komoly problémákat okoz a feladatok megosztása. Sajnos még mindig rengetegen úgy gondolják, hogy a házimunka és a gyereknevelés kizárólag a nők feladata. Pedig ez egyáltalán nem igaz, és nem szabadna így lennie: egy család és egy háztartás vezetése csapatmunka, amiből a férfinak is rendesen ki kell vennie a részét, nem csak segíteni.

A négygyermekes ausztrál édesanya és blogger, Constance Hall kapcsolatában sem voltak megosztva a feladatok. Azon kívül, hogy ő is dolgozik, az egész háztartást egyedül vezeti, mert férje semmit sem hajlandó csinálni otthon. Ebből lett annyira elege, hogy a Facebookon fakadt ki.

Kifakadt, mert a férje nem csinál otthon semmit

A poszt elején elmesélte, hogy besokallt attól, hogy mindig csak rá hárulnak a teendők, ám, amikor ezt említette a barátainak, az egyikük azt mondta: mondja el a férjének, pontosan mit szeretne, és kérje, mert az embereknek listákra van szükségük, hiszen nem gondolatolvasók. Aztán Constance úgy döntött, megfogadja a tanácsot, és kipróbálja, mi történik.

- Úgyhogy gondoltam, teszek egy próbát, és kértem. Ki tudnád vinni a szemetet? Felkelnél a gyerekekkel? Kicsit fáradt vagyok, mert már vagy 329 éve én csinálom ezt, egyedül. Elmennél a boltba? Én már kimostam három adagot, csináltam reggelit, ebédet, beszereztem a gyerekek összes könyvét… És igen, igaza volt a barátnőmnek, a dolgok megoldódtak. De belefáradtam abba, hogy mindig figyeljek arra, hogy mit kell éppen kérnem azért, hogy végre meg legyen csinálva. És az a folyamatos nyaggatás... És tudjátok, mi történt abban a pillanatban, hogy leálltam az állandó kérleléssel? SEMMI. Megint - írta a posztban. 

- Csak csinálja meg. Csak gondolni kellene egymásra, és arra, hogy mekkora munka vezetni a háztartást. Az egyikőtök dolgozik, a másik meg csak lógatja a lábát? Az egyikőtök a barátaival lóg, miközben a másik már a harmincadik gyümölcsöt pucolja meg? Csak egy ember hátán van teher? Ha a nyaggatás abbamarad, ha a kérések lecsillapodnak, ha nincs több lista… akkor nem marad más, mint a csendes harag. Ami pedig barátaim, a párkapcsolatok rákbetegsége.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nem más dolga az, hogy figyelmességre tanítson, hanem a tiéd. Csak mosogasd már el a kurva edényeket egyszer anélkül, hogy kérnem kelljen - írta a blogger, akinek a posztja azóta majdnem 200 ezer lájkot kapott, és több mint 85 ezren meg is osztották, nem beszélve a számtalan mennyiségű elismerő és egyetértő kommentről.

Rengeteg nő mesélte el hozzászólásban a saját történetét és véleményét a helyzetről. Szinte mindenki osztotta Constance véleményét, és azt hangsúlyozták, hogy egy kapcsolat és egy család csak akkor működhet rendesen, ha mindenki kiveszi a részét a munkából.

Természetesen jó páran voltak olyanok is, akik azt mondták el, hogy mindenben számíthatnak a férjükre, de sajnos ők voltak kevesebben. Abban viszont egyetértettek a bloggerrel, hogy hatalmas változásra lenne szükség az emberek felfogását illetően, és tudatosítani kellene azt, hogy a gyerekek nevelése és a házimunka már rég nem csak a nő dolga.

Ezt is szeretjük