Dolgok, amiket csak a lánytestvérek érthetnek - Még a legszorosabb kapcsolat is tele van vitákkal
Lánytestvérnek lenni kihívás és egy életre szóló élmény is egyben.

lanytestver3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár mindenki számára mást jelent az, ha testvérekkel nő fel, az emberek legtöbbször nagyon szerencsésnek érzik magukat, ha egy ilyen páratlan kapcsolattal indulnak neki az életnek.

A testvéri viszonyok közül is talán az a legkülönlegesebb, ha két vagy több lány is a család része. Akinek van húga vagy nővére, annak biztosan ismerősek lesznek a következő helyzetek. 

A ruhák soha nincsenek biztonságban

Egy-egy elcsent ruha és kiegészítő vagy sminktermék még nem tűnik hatalmas problémának, viszont amikor a lánytestvérek folyamatosan, a másik engedélye nélkül hordják egymás holmiját, az sok veszekedésnek ad táptalajt.

lanytestver2
Fotó: JackF / Getty Images Hungary

Van azonban jó oldala is a hasonló stílusnak: ha együtt mennek vásárolni, biztosak lehetnek benne, hogy az őszinte véleményt kapják egy-egy olyan darabról, ami a másiknak nem tetszik, hiszen kíméletlenül egymás szemébe mondják a negatív dolgokat is. A kezdeti veszekedések ellenére később sok testvérpár szívesen osztja meg a ruháit a másikkal.

Mindig ott akar lenni a hugica

Amelyik családban többen vannak, biztos ismerős gyerekkori emlék: az idősebb testvérre mindig rábízták a fiatalabb, nővérként pedig ennél nem is volt bosszantóbb. Sokszor még csak nem is kényszerből tette, hanem mert veled akart lenni, vonzotta az életed, és ő is nagylányos szeretett volna lenni. Mindig tudni akarta, hová mentek a barátaiddal, és követett titeket - neked pedig nemcsak a társaságra, hanem rá is figyelned kellett.

lanytestver1
Fotó: Claudiad / Getty Images Hungary

Természetesen tinikorban ez az esetek nagy részében megváltozik, hiszen mindenki saját baráti kört igyekszik kialakítani magának. Ennek ellenére sokan vegyes érzelmekkel emlékeznek vissza azokra az időkre, amikor a kis tesójuk mindig a nyomukban loholt.

Minden ok nélkül egymás agyára tudtok menni

A lánytestvérek közötti különleges kapocs tele van hullámvölgyekkel, a viták kirobbantója sokszor semmi komoly, egyszerűen csak az unalom. Rengeteg testvérpár elmondhatja magáról, hogy csak úgy, minden különösebb ok nélkül elkezdték már piszkálni egymást, ebből pedig sokszor a legnagyobb harcok alakultak ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezeknek a civakodásoknak legtöbbször a szülők itták meg a levét, majd kérdőn néztek, amikor a lányok öt perc múlva már közösen nevettek valamin.

A szeretet örök életre összeköt titeket

Általánosságban kijelenthető, hogy a legtöbb lánytestvér a veszekedések ellenére soha nem tudná elképzelni az életét a másik nélkül. Gyakran úgy védik egymást, mint az anyatigrisek, hiszen annak ellenére, hogy néha civakodnak, a másikat soha, senki nem bánthatja. Ez a szeretet felnőttkorra jó esetben átfordul oda, hogy a lánytestvér nemcsak egy családtag, hanem legjobb barát is egyben.

lanytestver4
Fotó: Simon Bottomley / Getty Images Hungary

Ahogy halad előre az élet, sokan eltávolodnak egymástól, de ezeket a kapcsolatokat felnőttkorban is érdemes a lehető legjobban ápolni. Ha pedig szülőként szeretnéd, hogy a gyerekeidből jó testvérek váljanak, érdemes már a kicsi születése előtt erre ösztönözni a nagytesót.

10 fotó, ami ismerős lesz, ha van testvéred - Veled is előfordult már ilyen?

Ezeket az eseteket biztosan a szülők sem bírták nevetés nélkül.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük