Sok ember csinálja, pedig a kutya ki nem állhatja - 7 szokás, amiktől ideges, stresszes lesz

Az embereknek általában meg sem fordul a fejükben, hogy zavarja a kutyát, amit tesznek, és stresszt okoz az állat számára.

Kutyákat zavaró emberi szokások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden felelős, szerető gazdi jót akar a kedvencének: azt szeretnék, hogy boldogok, kiegyensúlyozottak és egészségesek legyenek. Előfordul azonban, hogy bár az ember azt hiszi, egyes szokásaival kedvez a négylábúnak, vagy legalábbis nem okoz számára problémát, sokszor ez nem így van.

Vannak dolgok, amiket sokan csinálnak, és nem is sejtik, hogy irritálják velük az ebet, és szorongást, stresszt okoznak számára.

Szokások, amiket a kutya nem szeret

Minden kutya más, és minden kutyának egy kicsit mások a preferenciái, igényei, amiket a gazdinak kell kitapasztalnia az együtt töltött idő során. Néhány alapvető jellemző azonban a négylábúak nagy részére igaz, és vannak szokások, amik még a legnyugodtabb, leglojálisabb és legemberszeretőbb kedvencnek is problémát okozhatnak - úgy, hogy a gazdi sokszor észre sem veszi. Pár közülük elengedhetetlen, ilyen például az állatorvosi látogatás és vizsgálat, a gyógyszerbeadás vagy a fürdetés, esetleg a lábmosás, de akadnak olyanok is, amiktől egy kis odafigyeléssel megkímélheted a kutyádat. Képeken mutatjuk ezeket. 

Olvass tovább! Így mutatja meg a kutya, hogy szeret

Rengetegféleképp jelzi feléd a kutyád azt, hogy mennyire szeret: a következő viselkedésekkel szintén az érzéseit akarja elmondani.

Hogy mutatja meg a kutya, ha szereti a gazdáját? Nem mindegyikről sejtenéd, hogy ezt jelenti

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük