18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A közös pornónézés 4 pozitív hatása a kapcsolatra - Felpezsdítheti a szexuális életet
A mértékletes pornónézés több szempontból is pozitív hatással lehet a szexuális életre a hosszú távú kapcsolatokban.

par laptop

A pornónézés nagyon megosztja az embereket, vannak, akik szerint egy kapcsolatban nincs rá szükség, sőt teljesen elfogadhatatlan, míg mások szerint a normális szexuális élet része. És bár igaz, hogy túlzásba vitt mennyiségben valóban egészségtelen és káros lehet mind egyedülállóként, mind egy szerelmi viszonyban, de néha-néha bizony jót is tehet a tartós kapcsolatoknak.

Ahelyett, hogy a felek rászólnának a másikra, vagy aggódnának amiatt, hogy felnőttfilmeket néz, jobb, ha alkalmanként együtt töltik ezzel az idejüket. Közös programként ugyanis több pozitív hatása is lehet a szexuális életre. Természetesen fontos, hogy olyan filmet  válasszanak, amiben nincsenek erőszakos jelenetek, aminek a tartalma mindkettőjük számára megfelelő, és ami alatt mindketten komfortosan érzik magukat. Érdemes például női rendezőtől választani.

A közös pornónézés pozitív hatásai

Fejlesztheti az intimitást

Bármilyen furcsán is hangzik, a közös pornónézés fejleszti az érzelmi és szexuális intimitást, közelebb hozza egymáshoz a párokat, és mélyíti a szexuális kötődést, kapcsolatot. A közös tapasztalat, az, hogy egy ilyen, sokak számára privát dolgot osztanak meg egymással, sokat dob a felek viszonyán, új ingereket visz a monotonná vált szerelmekbe.

Feldobja az előjátékot

Az erotikus filmek hangulatba hozzák a partnereket, így felpezsdítik, felgyorsítják az előjátékot, és sokszor még akkor is meghozzák a kedvet a szexhez, ha egy hosszú nap után alapvetően csak pihenésre vágyik valaki. Erőltetni természetesen azonban semmit nem szabad. Egy kutatásban megfigyelték, hogy a pornó hatására a nők 30 másodpercen belül elkezdtek izgalomba jönni, és 12 perc alatt érték el a maximális szintet, míg a férfiak 11 perc alatt jutottak el ide.

A cikk az ajánló után folytatódik

Új ötleteket visz a szexbe

Előfordulhat, hogy a forró jelenetek olyan dolgokat mutatnak, amik megtetszenek a párnak, és amit ők maguk is kipróbálnának. A pornó így felfrissítheti, felpezsdítheti a szexuális életet, újításokra ösztönözheti a feleket, és hatására olyan élvezeteket fedezhetnek fel, amikről fogalmuk sem volt, hogy ki akarják próbálni, vagy örömöt okozhat nekik. Itt szintén fontos, hogy a dolog konszenzusos legyen, olyasmit szabad csak kipróbálni, ami mindkét félnek kényelmes és elfogadható. 

Beszélgetésindító

A felnőttfilmek sokszor nagyon jó beszélgetésindítók. Segítenek a pároknak abban, hogy megnyíljanak egymás előtt, meséljenek a fantáziáikról, szóba hozzanak olyan témákat, amikről eddig nem mertek vagy nem akartak beszélni. 

Így lesz gyakoribb a szex a tartós kapcsolatban

Amikor elhalványul a vágy, sokan a csábító fehérneműt, az izgalmas játékokat igyekeznek bevetni a helyzet javítására, valójában azonban ezek nem oldják meg a problémát, esetleg csak felületesen kezelik picit egy-egy alkalomra. Ennél ugyanis egy kicsit mélyebbre kell ásni ahhoz, hogy visszatérjen a tűz. Pam Costa szexterapeuta elárulta, szerinte mi ehhez a leghatásosabb taktika.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük