Megmentette a kóbor macskát, aki különös módon hálálta meg: nem várt vendégekkel érkezett hozzá
Egy nő segített egy kóbor macskán, aki szívmelengető ajándékkal kedveskedett cserébe neki.

GettyImages-1179452079
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kanadai Québec városából érdekes történet kelt szárnyra egy kóbor macska és egy ember kapcsolatáról. Az egész egy meleg nyári napon kezdődött, amikor Lisianne Ménard egy bolyhos szőrű, fekete cicára lett figyelmes, aki a háza tájékán kódorgott.

A nő tudta, hogy a nagy termetű, valószínűleg maine coon fajtához tartozó cica a helyi utcai macskabanda tagja, mivel pedig elég éhesnek tűnt, kirakott neki egy kis élelmet és vizet.

A kóbor macska befogadása után

Lisianne Ménard a tekintélyt parancsoló macskát Usaginak nevezte el, aki idővel egyre jobban megbízott újdonsült segítőjében. A kirakott eledeleket megette, és a nő arra lett figyelmet, hogy a cica hasa nőni kezdett, de nem a nagy lakomázások miatt.

Usagi és kölykei.
Usagi és kölykei.

Hamar realizálódott, hogy bizony a kóbor állat, aki bizalmába fogadta a nőt, valójában vemhes. Nem sokkal ezután már lógó pocakkal érkezett, miután egy alomnyi cicakölyköt ellett valahova a közelben, de enni még mindig Lisianne-hoz járt vissza. Pár hét elteltével pedig a büszke anyamacska egyesével felvitte aranyos kölykeit emberi segítője tornácára, hogy bemutathassa neki. A hathetes kölykök úgy néztek ki, mint anyjuk miniatűr másolatai.

De a nagy öröm közepette is látszódott, hogy a helyes cicacsalád nagy bajban van. A nő óvatosan beterelgette őket a lakásba, majd a Chatons Orphelins Montréal állatmentő szervezet segítségét kérte.

- Az anya és hat kölyke végre biztonságban vannak - írta a szervezet a Facebook oldalukra - Lisianne úgy döntött, hogy az anyamacskát befogadja, ivartalaníttatja, gondozza, legjobb barátnője pedig az egyik cicakölyköt vette a szárnyai alá.

A cikk az ajánló után folytatódik

Miután bevitték a kiscicákat az állatmentők, észrevették, hogy bizony még épp időben kért segítséget Usagi, ugyanis kölykei nagyon rossz egészségügyi állapotban voltak. Különböző fertőzésektől szenvedtek, némelyikük lélegezni is alig tudott. A helyi állatorvos kezelésbe vette az apróságokat, akik hamar megerősödtek. A regenerálódásuk közben megszokták az emberek társaságát is, akiktől eleinte ódzkodtak.

Viszonylag hamar gazdára talált az öt csillogó szemű, megmaradt kiscica is, akik a menhelyen Tito, Taylor, Tynie, Tyana és Tales neveket kapták. A történetük nagyon különleges, mert már az is ritkaságszámba megy, ha egy kóbor macska enged a gondoskodásnak, nemhogy a pár hetes kölykeit is az ember barátjára bízza.

Az embernek nagy felelőssége van

A kóbor macskák etetése azonban megosztó téma, sokan kifejezetten ellenzik, hogy valaki ilyen módon beleszóljon az utcán élő macskák mindennapjaiba, esetlegesen felborítva ezzel a már meglévő populáció harmóniáját.

Sőt, olyan is előfordulhat, hogy hiába néz ki kóborlónak egy cica, lehet, hogy mindennap várja haza a gazdája, és ha egy másik helyen szintén koszttal, kvártéllyal szolgálják ki, az még akár az eredeti otthonától való elidegenedéséhez is vezethet. Felelősségteljesen kell viselkedni az állatokkal, aki mindenképpen szeretne segíteni, a szívéhez közel álló kóbor macskát erősen javasolt állatorvoshoz vinnie, aki be tudja olvasni a chipjét - ha van -, és visszajuttatni a gazdájához, vagy ivartalaníttathatja.

9 cicaszokás, amivel elmondja, mennyire szeret

Nem csupán a dorombolás jelzi azt, hogy szeret. Rengetegféleképpen jelzi még feléd, csak sokan nem tudják, mit üzen a viselkedése.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása:  Chatons Orphelins Montréal / Facebook,  borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük