18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 férfitípus, aki alkalmatlan a kapcsolatra

Aki első látásra jóképű, nem biztos, hogy egy életen át kedves lesz. Tudd meg, milyen reménytelen esetek léteznek!

A legtöbb kapcsolat kezdetekor nem láthatod a másikat a maga valójában. Ilyenkor mindenki figyel, hogy a jobbik felét mutassa újdonsült partnere felé, a nők pedig hajlamosak arra, hogy általuk elképzelt, de nem valós tulajdonságokkal ruházzák fel a legújabb lovagot. Ha nem szeretnél csalódni, majd szíved összetört darabjait pár hónappal a kapcsolat után a padlóról szedegetni, akkor nyisd ki a szemed, és ismerd fel, ha kihasználnak.

Önző

Legalább egyszer az életben minden nővel megesik, hogy elvakítja a szerelem lángja, és nem veszi észre, ha kihasználják. Az önző férfit ugyanis nehéz hamar kiismerni, így többnyire már csak akkor tűnik fel az ember lányának, hogy mennyire egyoldalú viszonyba keveredett, amikor már fülig benne van. Az önző pasi ugyanis, ha csak kicsit is érti a dolgát, elég ügyes ahhoz, hogy kisajtolja belőled mindazt a szeretetet és törődést, amire szüksége van, anélkül, hogy ő ezt bármivel viszonozná neked.

A következő lépés az, amikor már az ágyban is csak az ő akarata érvényesül, és egyszer csak azon kapod magad, hogy akkor is ágyba csal, amikor egyébként nem lenne kedved szexelni. Ne várd meg ezt a végső pontot, amikor rádöbbensz, hogy az egész kapcsolat csak partneredről szól! Még idejében vedd észre, ha mindig csak te adsz, és óvd meg magad a későbbi fájdalmas csalódástól! Ha ugyanis hosszú ideig hagyod, hogy partnered kihasználjon, végül csak komoly sebekkel távozhatsz a kapcsolatból.

A művészlélek

Vannak olyan emberek, akik nem egészen a földön járnak. Számukra a társadalmi szabályok teljesen értelmetlenek, vagy legalábbis mélységesen elítélik azokat, akik betartják őket. Első látásra természetesen ellenállhatatlanul vonzó lehet egy bohém, lázadó művészlélek, ha azonban hosszabb távra tervezel vele, rá kell jönnöd, mennyire elviselhetetlen is az, hogy semmiben nem hajlandó igazodni hozzád.

Számára nincsen nappal vagy éjszaka, ha pedig éppen rátör az ihlet, senkit nem tűr meg maga mellett. Emellett képtelen rendszeres életritmushoz tartani magát, ami idővel magánéleteteket is igencsak megnehezítheti. Hiszen, ha ő javában alszik, amikor te hazaérsz a munkából, éjszaka pedig nyakába veszi a várost a barátaival, igen kevés idő marad arra, hogy magával ragadó gondolatait veled is megossza. Ha pedig megpróbálod tartani vele a ritmust, az könnyedén odáig vezethet, hogy végül a te életed is teljesen felborul.

A megmentésre váró

Akadnak férfiak, akik úgy érzik, hogy folyton harcolniuk kell, de ennek ellenére mindig veszítenek. A nőnek pedig mi más kell a szerelemhez, mint egy megmentésre váró, elesett férfi? Ha mellesleg még Brad Pitt arcélét is örökölte lovagod, garantáltan el vagy veszve, ugyanis arra, hogy elhitesd vele, hogy az élete nem is olyan borzalmas, mint amilyennek látja, semmi esély. Ez a típus élvezi, ha panaszkodhat, és valójában azt se bánja, ha rossz dolgok történnek vele, mert akkor végre lesz oka az önpusztításba menekülni.

A megmentésre váró pasi a kapcsolat elején könnyedén képes magához láncolni. Hálás, amiért meghallgatod, szavakban legalábbis lehozza neked a csillagokat az égről türelmedért cserébe, hamarosan azonban kénytelen leszel rájönni, hogy önzetlenségedért nem ad semmit.
Problémái mindenkinek vannak, azonban, ha partnered állandóan csak panaszkodik, és még azt sem képes megkérdezni, hogy milyen napod volt, jobb, ha rövid úton kereket oldasz. Ha nem teszed, önsorsrontó frusztrációjával téged is a mélybe ránthat, és te is úgy fogod érezni, hogy az élet igazságtalan, és soha nem lehetsz boldog. Legalább magadnak add meg az esélyt!

Szabad szellem

Mi a gond azzal, ha valaki spontán, szabad és független? Semmi. Hiszen ez nagyszerű, illetve eszméletlenül csábító. Amikor egy kalandvágyó pasi úgy dönt, hogy időt szán rád, az olyan, mintha hirtelen egy vadmadár telepedne a válladra. Szerencsésnek érezheted magad, de vigyázz, mert a helyzet nem veszélytelen.

Egy átlagos facér férfi, akinek nem fut végig a hátán a hideg a párkapcsolat említésére, hajlandó az élete egy részét megosztani. Bár nem biztos, hogy minden olyan lesz, ahogyan azt elképzeled, legalább valódi részt kapsz az életéből.

A kalandvágyó pasi ezzel szemben kiszámíthatatlan: ma még itt van, holnapra viszont már el is tűnhet, csak azért, hogy megőrjítsen azzal, hogy egy idő után újra feltűnik. Sosem tudhatod, hányadán állsz vele, és soha nem érezheted teljes bizonyossággal, hogy igazán fontos lennél számára. Ezért azonban a legkevésbé se tartsd magadat felelősnek, hiszen a megrögzött független pasival teljességgel lehetetlen megbeszélni, hogy mikor jön, mikor megy, legfeljebb egy dolgot tehetsz: megszállottan próbálsz hozzá alkalmazkodni, ami persze úgysem működik. Hidd el, könnyebb, ha bele sem kezdesz.

Hatalommániás

A legtöbb férfi erős, határozott egyéniség, aki nem hagyja elnyomni magát. Normális emberek esetében azonban annyiról van szó csupán, hogy mindenki megszabja azokat a határokat, melyeket még a két szép szemedért sem enged áthágni.

A hatalommániások azonban mások. Az igazi uralkodó személyiség mindig győzni akar, mindegy, milyen áron. Nem csak arról van szó, hogy nem számítanak neki az igényeid, hiszen egyenesen az a fontos számára, hogy mindig az ő akarata érvényesüljön, hogy ő legyen a győztes.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Onnan tudhatod, hogy reménytelenül hatalommániás emberrel van dolgod, hogy mellette az élet olyan, mint egy véget nem érő küzdelem. Nem csoda, ha ilyen partner mellett rövid úton belefáradsz az örökös taktikázásba, illetve abba, hogy a te igényeid soha nincsenek kielégítve.

Cikkünk az Amikor a hűségesek hűtlenkednek című könyv alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük