Egy egyszerű kérdés, ami felerősíti a bizalmat és a kötődést: elengedhetetlen a pszichológusok szerint
A kutatások és a pszichológus szerint igen pozitívan hat a kapcsolatokra, ha a felek rendszeresen felteszik egymásnak ezt a kérdést.

par beszelget
beauty and style
Top olvasott cikkek

A folytonos stressz, az állandó hajtás és a mindennapi mókuskerék képes bedarálni a szerelmeket. A hétköznapi teendők és problémák mellett a felek gyakran hajlamosak elfeledkezni egymásról, az intim beszélgetésekről és a kapcsolatot megerősítő, a kötődést fenntartó apró szokásokról, gesztusokról.

Persze mindez nem szándékosan, hanem főképp a fáradtság és az időhiány miatt történik, azonban az az igazság, hogy a hasonló viselkedés hosszú távon elhidegüléshez és szakításhoz vezet. Éppen ezért tudatosan kell odafigyelni arra, hogy a pár mindennap tegyen egy keveset a kapcsolatért. A pszichológusok szerint ehhez néha hihetetlenül egyszerű módszerek is elegendőek. Létezik például egy mondat, amely rendszeresen alkalmazva igen erőteljes hatással bír annak ellenére, hogy szinte senki nem gondolná.

A mondat, ami felerősíti a kötődést és a bizalmat

Suzanne Degges-White párkapcsolati tanácsadó elárulta, hogy egy 2019-es kutatás arra világított rá, hogy csupán négy szó szükséges naponta ahhoz, hogy erősebbé, stabilabbá váljon a kapcsolat, és megelőzhető legyen az eltávolodás. A titok csak annyi, hogy a feleknek kölcsönösen meg kell kérdezniük egymástól minden este: „Milyen volt a napod?” 

A szakértő szerint bár szinte nevetségesen egyszerűnek tűnik a módszer, ennek az egy mondatnak hatalmas ereje van. Rengetegen elfeledkeznek erről hazaérve, a munka után fáradtan és az otthoni teendők közepette, pedig igen sokat számít. A pszichológus hangsúlyozta, hogy ez a kérdés törődést, gondoskodást és kedvességet sugall, azt érzékelteti a másikkal, hogy párja valóban érdeklődik iránta, valóban szeretné tudni, hogy mi történt vele. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A tanulmány során ráadásul azok a szerelmesek, akik rendszeresen alkalmazták a technikát, úgy érezték, felerősödött az egymás iránt érzett bizalmuk. A technika emellett fokozza a kötődést, az intimitást, illetve segít a feleknek a stressz levezetésében. Az ugyanis, ha a hozzájuk közel álló személynek beszámolhatnak a negatív történésekről, megkönnyebbülést hoz számukra. Mindemellett a kérdés elindít egy hosszabb beszélgetést is, amely alapvetően nem biztos, hogy lezajlana köztük az esti órákban.

Persze, fontos, hogy emellett máshogy is kimutassák az egymás iránti szeretetüket, törődésüket, és ne hiányozzon a fizikai kontaktus sem. Mindezek mellett azonban tényleg nagy segítség lehet a fenti mondat alkalmazása: egyszerű, nem igényel sok időt, mégis hozzájárul a kapcsolat stabilabbá tételéhez, a szerelem megerősítéséhez és a szakítás megelőzéséhez.

Mire utal a testbeszéd a kapcsolatban?

Egy ölelés vagy egy kézfogás hihetetlenül sokatmondó lehet: másra utal, ha a válladat karolja át a férfi, vagy teljesen magához húz, de az is sokat elárul a kapcsolatotokról, hogy összekulcsoljátok-e a kezeteket, vagy csak épphogy hozzád ér az ujjaival. Mindezeken kívül azonban a testtartás és az egymással való viselkedés is többet mesél, mint azt gondolnád. Ha tehát tudni akarod, hányadán álltok a férfival, és milyen erős a szerelmetek, csak a következő jeleket kell megfigyelned, és könnyen megállapíthatod.

Ezt is szeretjük