Íme, a tökéletes házasság titka - Valóban ilyen egyszerű lenne?

A szorgalmas brit tudósoknak köszönhetően immár kezünkben van a boldog házasság receptje.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Brit tudósok, úgy látszik, megtalálták a boldog házasság receptjét, méghozzá pontosan kimért összetevőkkel. Megállapították, hogy évi két vakáció, heti legalább két tartalmas beszélgetés, kétheti 11 ölelés és havi három éttermi ebéd a titok.

Igaz, az adatok kissé szubjektívek, a kutatók ugyanis 2000 boldog házas véleményét kérdezték arról, hogy szerintük mi kell a sikeres és hosszú távú együttműködéshez.

Ami a szokásaikat illeti, úgy tűnik, a boldog párok heti hatszor csókolóznak, kétszer szexelnek, és kéthetente legalább kilencszer hangzik el a szájukból a szeretlek. Ugyanakkor - a sok kedvesség mellett - a boldogsághoz elengedhetetlen néhány veszekedés is, szám szerint hetente legalább egy.

Úgy tűnik, azzal teszik maguknak és a házasságuknak a legjobbat a párok, ha képesek kiszakadni a napi rutinból - közös programokkal vagy nyaralásokkal. Akik évente kétszer mennek vakációzni, azok nagyobb része vallja, hogy a megszokott körülményektől függetlenül együtt töltött idő mindig emlékezteti őket arra, hogy miért is szeretik egymást. Ez segíthet újjáéleszteni a kihűlt tüzet, és sokan állítják, hogy ilyenkor több idejük jut egymásra, mint egész évben.

Sokaknak a közös szórakozás mellett rendszeresen szükségük van külön csajos-pasis estékre, ahol egymás nélkül mulathatnak a barátaikkal. Emellett olyan apróságok is számíthatnak, mint a TV-használat. A boldog párok inkább közösen kiválasztott filmet néznek esténként, mint hogy a távirányító felett harcoljanak.

13 dolog, amit tegyél meg, ha boldog kapcsolatra vágysz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fontosnak tartják, hogy apró, romantikus gesztusokkal lepjék meg a párjukat, mint egy finom ebéd vagy ágyba vitt tea - havonta legalább háromszor. 21% szerint különösen fontos, hogy szemet tudjanak hunyni a másik hibái felett, de ugyanilyen jelentősége van a bocsánatkérésnek, valamint a ház körüli munkák megosztásának is.

A kutatók emellett a kezdetekre is kíváncsiak voltak - a kapott válaszokból pedig az derült ki, hogy a párok 42%-a első látásra lett szerelmes, míg 47%-uk esetében a barátság alakult át.

Szerinted mi a boldog házasság titka?

OLVASD EL EZT IS!

ijedt-no
  • házasság
  • párkeresés

Ezért nem vagy még férjnél

Ezt is szeretjük