Így érd el mindig, amit akarsz a pszichológus szerint - 3 egyszerű, de fontos dologra kell figyelned

Ha biztosra szeretnél menni, és a lehető legnagyobb eséllyel indulni, ezekre figyelj: így érheted el, amit szeretnél.

Így érd el, amit akarsz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A célok és a vágyak megvalósítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az életed boldog és sikeres legyen. Ezekhez pedig általában szükség van arra, hogy kiállj magadért, cselekedj, és megtedd a megfelelő lépéseket. 

Ahhoz, hogy elérd, amit akarsz, néha érdemes bevetni néhány trükköt, amikkel tudat alatt hathatsz másokra, és befolyásolhatod őket, illetve a számodra kedvező irányba mozdíthatod el a véleményüket, döntéseiket. Isadora Alman pszichoterapeuta, házassági, párkapcsolati és szexszakértő a Psychology Today oldalán mondta el, hogy csinálhatod ezt igazán hatékonyan.

Így érd el, amit akarsz


A szakértő szerint a következő három lépés a legtöbb ember életében, a legtöbb szituációban alkalmazható, és nagyon sokat segítenek:

  • Mondj egy jó okot, hogy a másik személy megértse, és teljesítse a kérésedet.
  • Mellékelj bókot is a kéréshez.
  • Ha van valami, amit szeretnél, de nehezedre esik kérni, ne várj túl sokáig. Találd meg a megfelelő módot, helyet és időt arra, hogy beszéljetek a kérésről.

Ha ezeket beveted, jócskán megnövelheted az esélyedet arra, hogy megkapd és elérd, amit akarsz. De a szakértő konkrét emberekre, szituációkra is adott tanácsokat. 

Konkrét példák

Ha a főnököddel akarsz beszélni fizetésemelésről, akkor mondj valami hasonlót: „Ms Green (tehát a neve), átnéztem az előző néhány teljesítményértékelésemet/a teljesítményemre adott visszajelzéseket, és kitűnőek. Azonban nem kísérte őket fizetésemelés. Nem gondolja, hogy igazságos lenne jutalmazni az elmúlt évben nyújtott teljesítményemet?”

A szakértő szerint lehet, hogy nem kapod meg rögtön a kért emelést, de a következő alkalommal, amikor visszajelzést kérsz, vagy emlékezteted rá, és újra szóba hozod, sokkal nagyobb esélyed lesz rá, főleg akkor, ha ismét nyomós érvekkel támasztod alá.

Ha a párodtól szeretnél valamit, például változtatni, javítani a szexuális életeteken, a következő beválhat: „Drágám, nehéz erről a helyzetről, problémáról beszélni, de azt hiszem, itt az ideje. Szeretném, ha együtt változtatnánk a szexen/feldobnánk a szexet, és kipróbálnánk újdonságokat, például új pózokat, tevékenységeket. Szeretek veled szeretkezni, és egyszerűen csak nem szeretném, hogy mindez rutinná, megszokássá váljon. Ugye, te sem szeretnéd? Gondolkodj rajta, kérlek.”

Ha egy barátoddal ülnél le arról beszélni, hogy úgy érzed, túl gyakran telefonál, vagy mindig rosszkor, esetleg sokszor beállít hívatlanul, kérdezés nélkül, vagy bármi más számodra bosszantó szokása van, mondj valami hasonlót: „Judit, mindig szeretek veled beszélgetni/mindig jó látni téged, de az életem most nagyon mozgalmas - itt mondj konkrét példákat. Hadd hívjalak majd fel én később, vagy beszéljünk majd meg egy találkozót, ha már egy kicsit lenyugszanak a dolgok.”

Lehet, hogy egy picit sérülnek majd az érzései, de erre sokkal kevesebb az esély, ha bókokkal kíséred a kérdésedet, és megígéred, hogy a jövőben másképp lesznek majd a dolgok.

Olvass tovább! Pszichológiai trükkök, amikkel tudat alatt befolyásolhatsz másokat

Ezekkel biztosan érvényesítheted az akaratodat, ráadásul úgy, hogy mások szinte észre sem veszik.

7 hatásos pszichológiai trükk, amivel bárkinél eléred, amit akarsz - Tudat alatt befolyásolhatsz velük másokat

Ezekkel biztosan érvényesítheted az akaratodat, ráadásul úgy, hogy mások szinte észre sem veszik.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük