Innen látható, hogy egy pár igaz szerelemmel szereti egymást - A mozdulataik is árulkodóak a pszichológus szerint

A testbeszéd sokat elárul az ember érzéseiről. Többek közt arról is mesél, hogy valódi szerelem fűzi-e össze a párokat.

Az igaz szerelem jelei a testbeszédben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A testbeszéd az élet minden területén nagyon fontos, így a párkapcsolatokban is. A felek mozdulatai ugyanis  árulkodnak kettejük viszonyáról és az érzéseikről, így egy külső szemlélő is könnyedén megállapíthatja, valóban szereti-e egymást egy pár.

Ronald E. Riggio pszichológus elárulta a Psychology Today oldalán, hogy a nonverbális kommunikációval kapcsolatos kutatások rávilágítottak, hogy a párok hogyan kommunikálják egymással mozdulatok segítségével a szeretetet, a szerelmet. Egyes jelzések igen aprók és finomak, míg mások látványosak és egyértelműek. A következők alapján bárki megállapíthatja két emberről, hogy igaz, őszinte szerelem van-e köztük.

Az igaz szerelem jelei a testbeszédben

Az arc és a szemek

A szakértő hangsúlyozta, az arc és a szem finom jelzései kritikus fontosságúak a szeretet és szerelem közvetítésében. A szerelmesek gyakran közel állnak egymáshoz, hogy jobban figyelhessék egymást, és jellemző rájuk, hogy pozitív érzelmek ülnek ki az arcukra, miközben együtt vannak - ezt mutatja egy röpke mosoly vagy a szemöldök pillanatnyi felhúzása is. A nyilvánvalóbb jelek közé tartozik a szemkontaktus, amiből minél több van, annál erősebb érzelmekről árulkodik.

Szinkronban a mozdulatok

A szerelmespárok általában szinkronban mozognak egymással, ezt John Gottman nonverbális kommunikációs és kapcsolati szakértő is így véli. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindent egyszerre csinálnak, csupán azt, hogy egy-egy érintést, pillantást vagy apró gesztust „másolnak le”. Ezek mind azt jelzik, hogy valóban érdeklődnek egymás iránt, és kapcsolatba akarnak kerülni a másikkal. Ha az egyik partner nem reagál következetesen a másik mozdulatára, az azt jelezheti, hogy gyengül köztük a szerelmi kapcsolat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Flört

Bár a párok sokféleképpen flörtölhetnek egymással, van néhány nonverbális jel, mely a többinél gyakoribb. Ezek közé tartozik a lágyabb hangtónusra váltás a nők esetén, a férfiak pedig a fizikai közelséget vetik be általában. A mosoly és a finom nevetés szintén kacérkodásnak számít.

Fontos érintések

A szerelem egyértelmű jelei közé tartoznak az érintések is. A párok, akiket valódi érzések kötnek össze, gyakran egymásba karolnak, fogják egymást kezét, megérintik a másik vállát, vagy úgy ülnek, hogy összeérjen a térdük. Egy-egy finom érintés nemcsak szexuális izgalmat kelthet, de egyszerű megnyugtatásként egyaránt szolgál, és azt üzeni: „itt vagyok neked”.

Így változik meg a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem 

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Nem mindegy, hogyan beszél a párjához, hogyan ér hozzá, vagy éppen milyen testtartást vesz fel a közelében. Ezek ugyanis mind megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Így változik meg a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem - 9 mozdulat, ami a szakítást jelzi előre

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük