A viselkedésből megjósolható, mennyire hűtlen típus valaki - A kutatás szerint a személyiségjegyei elárulják
Megállapították, milyen tulajdonságokkal rendelkező emberek a leghajlamosabbak megcsalni a párjukat, és azt is, hogy kik a leghűségesebb típusok.

megcsalas 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rengeteg ok rejtőzhet amögött, ha valaki megcsalja a párját, a kutatók szerint viszont nemcsak párkapcsolati problémák, hanem egészen más tényezők is közrejátszanak abban, hogy valaki mennyire hajlamos a hűtlenségre.

Megállapították már többek közt azt, hogy az arcvonások is árulkodnak arról, hogy mennyire csalfa típus egy férfi, most pedig arra világítottak rá, hogy a viselkedés alapján is megjósolható a hűtlenség valószínűsége.

Ilyen a hűtlen ember személyisége

A Personality and Individual Differences című szaklapban megjelent kutatás 576 embert kérdezett meg a szokásairól, a viselkedéséről, illetve arról, hogy miért csalta meg a múltban a partnereit, vagy mi tartotta vissza a félrelépéstől. Ezek után alaposan megvizsgálták a válaszokat, és arra próbáltak rájönni, milyen összefüggések vannak a hűtlenség és bizonyos személyiségjegyek között.

Megállapították, hogy a lelkiismeretes, felelősségteljes, nagy önfegyelemmel rendelkező emberek a legkevésbé hajlamosak titkos viszonyt kezdeményezni, míg a nyitott, állandóan új tapasztalatok iránt érdeklődő, kreatív, nagy képzelőerővel megáldott férfiak és nők nehezebben tudnak ellenállni egy harmadik fél csábításának. A szakértők hangsúlyozták, az eredményekben az lehet meglepő, hogy pont azok a személyiségjegyek hozhatók összefüggésbe a hűtlenségre való hajlamossággal, melyeket sokan pozitívnak, vonzónak tartanak.

Dr. Tammy Nelson szexterapeuta kiemelte, hogy arra is rámutattak a kutatás során, hogy az embereknél akkor a legkevésbé valószínű, hogy affért kezdeményeznek, ha elégedettek a párkapcsolatukkal, illetve az is nagyban hozzájárul a hűséghez, hogy sokan félnek a következményektől, valamint a társadalom, az ismerőseik reakciójától, megítélésétől. A leghajlamosabbak a megcsalásra pedig a vizsgálat során azok a férfiak voltak, akik nem tartották kielégítőnek a kapcsolatukat, kevésbé voltak lelkiismeretesek, igen nyitott személyiségekként jellemezték magukat, és a környezetüket elfogadóbbnak találták a hűtlenség témakörét illetően.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szakértő hozzátette, hogy az emberek legtöbbször nem határozzák el előre, hogy félrelépnek azért, hogy bántsák a partnerüket, és egyáltalán nem biztos, hogy rossz emberek. Gyakran csupán egy rossz döntést hoztak, amivel fájdalmat okoztak a másiknak. Illetve, természetesen azt is hangsúlyozta, hogy a kutatás eredményei egyáltalán nem minden esetben igazak, és attól, hogy ilyen személyiségjegyekkel rendelkezik valaki, nem mondható ki róla 100%-osan, hogy hűtlen típus.

Félrelépést lebuktató tárgyak

A hűtlen partnerek nagy részét nem a röstelkedő vallomás, hanem saját telefonja buktatja le. De, hogy meddig képesek elmenni a gyártók a lebuktató tárgyak piacra dobásában? Hát addig, ameddig az őrületig féltékenykedő szerelmesek. 

Ezt is szeretjük