Ti hol töltitek a szentestét?
5 jó kompromisszum
Párként, házasokként nálatok is felmerülhet a nehéz kérdés, hol ünnepeljetek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közeleg a karácsony, már csak néhány nap maradt hátra az ünnepi készülődésben. Nem csupán a nagytakarítás, a díszítés, az ajándékok vagy a fenyőfa beszerzése az, amit érdemes előre kigondolni. Az is fontos kérdés, hogy hol is töltitek majd pároddal a szentestét.

Az alapvető dolog, hogy egy pár együtt szeretne ünnepelni, házastársak esetén pláne. Ilyenkor azonban mindenki hazavágyik, szeretne együtt lenni a rokonaival, de ez nehezen kivitelezhető, különösen, ha az ember másik városban lakik, mint a párja. Kétfelé senki nem tud szakadni, ha pedig le kell mondani a családdal való ünneplésről, az szomorú dolog, és erre nyilvánvalóan senki nem vágyik, karácsonykor főleg nem.

Ha te és párod is ebben a cipőben jártok, és nem tudjátok eldönteni, hogy oldjátok meg a szentestekérdést, az alábbi öt kompromisszum-javaslat segíthet nektek.

Hívjátok át a szeretteiteket

A lehető legjobb kompromisszum, amennyiben házasok vagytok, vagy együtt éltek, hogy nem ti utaztok haza az ünnepekre, hanem a szűk családot - szülőket, testvéreket - ti hívjátok meg magatokhoz. Ehhez persze kell az, hogy bevállaljátok a házigazda szerepét, ami sok elfoglaltsággal jár, és kell az is, hogy adottak legyenek a feltételek: elég hely a rokonok fogadására.

Ha kisgyerekeitek vannak, akkor ez a leginkább nektek való megoldás, mivel így a kicsik otthoni környezetben vannak, nem lesznek nyűgösek, és bármikor aludni mehetnek a saját ágyukba.

Egyik évben itt, másik évben ott

Meg lehet oldani a kérdést úgy is, hogy egyik évben egyikőtök családjánál ünnepeltek, a másikban a másikótokénál. Ez akkor lehet jó megoldás nektek, ha már pár éve együtt vagytok, és a kapcsolatotok elég mély ahhoz, hogy az együtt ünneplés kedvéért egyrészt hajlandóak legyetek áldozatot hozni, másrészt se neked, se párod családjának ne legyen furcsa, hogy velük vagy ezen a meghitt ünnepen.

Ezt eleinte biztosan nehéz lesz megszokni, az első egy-két karácsony alkalmával kifejezetten hiányozhatnak az otthoniak, de ha úgy érzitek, ez lehet a jó megoldás, érdemes megpróbálni.

A karácsony háromnapos

Az előző megoldás kiegészíthető egy plusz kompromisszummal, vagyis, hogy bár a szentestét egyikőtök családjánál töltitek, másnap elmentek a másikótok családjához, mondjuk ebédre vagy akár vacsorára. Bár nem emiatt alakították ki így a szokást, ebből a szempontból nagyon praktikus, hogy a karácsony háromnapos ünnep.

Ha ott akkor ünnepeltek, a hangulat megszólalásig hasonlíthat a szentestére. Ugyanúgy ott a karácsonyfa, és a meghitt hangulat. Higgyétek el, nem a dátum számít, sokkal inkább az, hogy elmentek a szeretteitekhez, együtt töltitek az időt, és meglepitek egymást valami aprósággal.

Ünneplés délután és este

Ha egy városban vagy két egymáshoz közel eső településen laknak a családjaitok, megoldható, hogy szenteste napján először egyikőtök rokonait látogatjátok meg, este a másikótokét. Ha az első látogatásra délután négy óra körül kerítetek sort, akkor estig még több órátok van ünnepelni, ráadásul a korai sötétedés miatt még a szentesti érzet is garantáltam meglesz. Ezután, hét óra tájban átmehettek a másikótok családjához, ahol ugyanígy eltölthettek néhány kellemes, meghitt órát.

Előbbre hozott közös ünneplés

Ha még nem vagytok együtt régóta, csupán pár hete vagy hónapja, akkor a szenteste együtt töltése még nem akkora katasztrófa, ha nem sikerül. Persze a fiatal szerelem is érdemel legalább akkora figyelmet, mint a kevésbé fiatal, így nektek is adunk egy tippet.

Szentestét megelőző nap, 23-án vagy szenteste délutánján ünnepeljetek együtt egy kellemes ebéd vagy vacsora mellett, ajándékozzátok meg egymást valami apró meglepetéssel, és romantikázzatok kettesben, 24-én este pedig legyetek külön, családjaitokkal. Persze, minden párnál másképp alakulnak a dolgok, vannak, akik már az elején együtt akarnak ünnepelni szenteste. Ha ti is így vagytok, akkor a fenti négy variáció segíthet nektek.

OLVASD EL EZT IS!

par lead
  • szerelem
  • párkapcsolat

Összeilletek a pároddal?

kulonboztok lead
  • párkapcsolat
  • kommunikáció

Sokban különböztök a pároddal?

Ezt is szeretjük