Összeilletek a pároddal? Ez a 3 kritérium a döntő
Szeretnéd tudni, hosszú távú lesz-e a kapcsolatotok? Olvasd el, mi az a három dolog, ami ehhez elengedhetetlen.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolat első néhány hónapja során, amikor a rózsaszín köd lassan elillan, és a helyén maradnak a kezdeti lelkesedéstől már letisztult színtiszta érzelmek, akkor tudatosul sokakban, hogy azt az embert, akivel a friss kapcsolatban minden olyan jó, el is veszítheti. Épp ezért keresi a választ mindenki, aki szerelmes, mi a hosszú kapcsolat titka.

A hosszú kapcsolathoz nem elég a szerelem, ugyanis ez az érzelem csupán annak a szándéknak kinyilvánításához feltétel, hogy két ember együtt szeretne lenni. Ahhoz azonban, hogy ez így lehessen, más feltételeknek is teljesülniük kell, ugyanis ezek nélkül - szerelem ide vagy oda - az együttélés, a párkapcsolatban való együttműködés sikertelenségre van ítélve.

A hosszú kapcsolathoz a szerelmen kívül szükséges három feltétel a következő.

Tudni kell a problémákat kezelni

Kezelni, és nem feltétlenül megoldani. Nyilván az utóbbi is lényeges, ám addig, amíg eljuttok odáig, rögös út vezethet. Van úgy ugyanis, hogy egy probléma huzamosabb ideig fennáll, és a mindennapokban meg kell tanulni elviselni és együtt élni vele, amíg végül megoldódik, ha megoldódik.

Ha egy pár nem segíti és támogatja egymást a bajban, hanem egymáson töltik ki a probléma miatt bennük lévő haragjukat, az hosszú távon elemésztheti a kapcsolatot. Bármilyen gond is merül fel, a két félnek támaszt kell nyújtania egymásnak, és erőt kell egymásnak adniuk. A problémák megfelelő kezelése az első számú dolog, ami egy hosszú párkapcsolathoz kell.

Tudni kell együtt nevetni

Talán azt hinnéd, hogy ez nem is annyira fontos dolog, de a humor nagyon lényeges elem. Nem csupán azért, mert ez megszínesíti a hétköznapokat, vagy azért, mert kínos pillanatok származhatnak abból, ha nem ugyanazokat a dolgokat találja viccesnek két ember.

A nevetés nagy segítség lehet akkor is, ha valamilyen nehéz helyzet áll elő. Stresszoldó, és legalább egy kicsit könnyíthet az ember lelkén, még ha pillanatnyilag úgy is érzi, az adott szituációból nincs kiút. Ha az egyik fél meg tudja nevettetni a másikat, és fordítva, akkor az olyan, mintha mentőövet dobnának egy fulladozó embernek.

Az együtt nevetés és egymás megnevettetése tehát szintén létfontosságú dolog a hosszú kapcsolathoz.

Egyező tervek a jövőre nézve

Általában már az első néhány randi alkalmával  kiderül, ki hogyan képzeli el a jövőjét. Ha már ekkor eltérőek az elképzelések, az egyik fél 20 évre előre látja az együtt eltöltendő éveket, míg a másik fél folyvást azt hangoztatja, hogy nem tervez, és csak a mának él, akkor a kapcsolat nagy eséllyel halálra van ítélve.

Van lehetőség így is egy hosszú távú kapcsolatra, de a valószínűsége nem túl nagy. A jövőkép minimális egyezése ugyanis alapfeltétel, ha a kapcsolatban a felek el akarják kerülni az újra és újra visszatérő vitákat. A házasságot például az a fél, aki együtt képzeli el a jövőt a kezdettől fogva, hajlamos lehet egy idő után egyre türelmetlenebbül várni, míg az a fél, aki csak a jelennek él, és fogalma sincs, mit szeretne a jövőben, nem akarja lekötni magát.

A hosszú távú kapcsolat kritériumai tehát ezek. Ha egy kapcsolat elején vagy, vagy már egy ideje együtt vagytok a pároddal, mindenképp gondold át ezeket a dolgokat. Amennyiben ezek  köztetek nem működnek jól, nincsenek szinkronban, könnyen előfordulhat, hogy a hosszú távú kapcsolatotok, ha lesz is ilyen, több szempontból boldogtalan lesz.

Ezt is szeretjük