Sok mindent elárul a férfiról, hogyan beszél az exéről: 5 intő jel, amit fontos időben felismerni

Az exek valamilyen formában mindig szóba kerülnek a randevúkon vagy a kapcsolat elején. Nem mindegy azonban, hogy beszél róluk a másik.

randi cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a randevúk során kicsit kínosnak érződhet az exekről beszélni, ez a téma valójában nem maradhat ki akkor, ha két ember igazán meg akarja ismerni egymást. Persze nem arról van szó, hogy a legapróbb részleteket is meg kell osztani ilyenkor a másikkal, de a korábbi kapcsolatok is hozzátartoznak ahhoz, hogy a felek közelebb kerüljenek, többet megtudjanak egymásról, vagy megértsék a másikat, megismerjék a múltját.

Abból, ahogyan valaki az egykori társáról beszél, sok minden leolvasható, kikövetkeztethető. A következők például egyértelműen intő jelnek számítanak: ha ezeket veszed észre, légy óvatos a jelölttel.

Túlságosan titkolózik

Tracy K. Ross párterapeuta szerint, ha a másik túlságosan titkolózik, az arra utalhat, hogy nem akarja elmondani az igazságot a szakításról, leendő társa pedig emiatt nem tudhatja, mi nem működött a korábbi viszonyban, miért ért véget a szerelem. Ha egyáltalán nem hajlandó beszélni róla, az azt jelezheti, hogy még nem tette túl magát rajta, vagy valami rejtegetnivalója van az előző viszonyt illetően.

Csakis az exét hibáztatja

Ha az illető mindenért az exét hibáztatja, állandóan szidja őt, vagy azt ecseteli, mivel bántotta meg korábbi társa, hogyan esett áldozatul neki, az szintén nem jelent jót. Ez egészségtelen viszonyra és hozzáállásra utal, valamint arra, hogy nem hajlandó vállalni a felelősséget a tetteiért, nem ismeri el, hogy egy kapcsolat két emberen múlik. Természetesen előfordul, hogy a szerelem tényleg csúnyán ért véget, például megcsalták vagy átverték, de ha még mindig ilyen haraggal mesél róla, és még mindig ennyire megviseli, akkor nem biztos, hogy készen áll egy új kezdetre.

Szép emlékek, hosszas nosztalgiázás

Ha úgy érzed, a másik idealizálja az exét, és szinte tökéletes társként beszél róla, állandóan felidézi a szép emlékeket, vagy hosszasan nosztalgiázik a randikon, az szintén arra utal, hogy nincs túl korábbi partnerén. Emellett pedig azt is jelezheti, hogy még mindig őt tartja a tökéletes társnak, és azt szeretné, ha következő párja is hasonló lenne. Irreális elvárásokat támaszthat vele szemben, egykori szerelme iránti érzései pedig nem teszik lehetővé, hogy egészséges kapcsolatot alakítson ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

Állandó hasonlítgatás

Ha állandóan exéhez hasonlítgatja randipartnerét, párhuzamokat von köztük, vagy direkt olyan vonásokat, tulajdonságokat emel ki, amelyek a következő jelöltben nyilvánvalóan nincsenek meg, az szintén rossz jel. Arra utal, hogy még mindig volt partnerére vágyik, és a következő társát is olyanná szeretné formálni. Egy egészséges kapcsolat azonban nem működhet így, hiszen a feleknek olyannak kell szeretniük és elfogadniuk egymást, amilyenek valójában.

Túl dühös vagy szomorú az exe miatt

Ha az exére terelődik a szó, és láthatóan zaklatott, dühös vagy szomorú lesz, illetve akárhányszor mesél róla, újra zaklatottá válik, az arra utal, hogy óriási trauma volt számára a szakítás, és még mindig nem dolgozta fel. Ebben az esetben érdemes átgondolni, jó ötlet-e belekezdeni egy közös kapcsolatba, ugyanis a korábbi traumák az új viszonyra is rányomják a bélyegüket, főleg akkor, ha még mindig ennyire erősek.

Mit jelentenek a férfi mozdulatai a randin?

Egy fejtartás, egy elkalandozó pillantás vagy az óra igazgatása a csuklón mind-mind árulkodnak a férfi gondolatairól és szándékáról. Ha egy vágyott első randi után nem érkezik meg a még inkább vágyott telefonhívás, akkor ahelyett, hogy elkeseredsz, próbáld utólag elemezni a szituációt, mi lehet az oka a történteknek. A férfiak gesztusai, mimikája és testének teljes megnyilvánulásai jelzésértékűek lehetnek, főleg akkor, ha ellentmondanak annak, amit mond a férfi. Ezekből sokat tanulhatsz, alkalomadtán érdemes alkalmazni, vagy éppenséggel elkerülni a következő randevú alkalmával.

Ezt is szeretjük