Hogy zárj le egy rossz randit udvariasan? 4 egyszerű módszer, hogy kevésbé legyen kínos a helyzet

Nem kell órákat ülnöd egy rossz, unalmas randin csak azért, hogy ne bántsd meg a másikat. Udvarias lezárásokat mutatunk.

randi
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A netes ismerkedésnek köszönhetően ma már az első randi előtt is fel lehet egy kicsit térképezni azt, hogy milyen is a partnerjelölt, vagy hogy van-e esély arra, hogy összeillenek-e a felek, és lesz-e folytatás. Azonban a személyes találkozó előtti üzenetváltások sem garantálják azt, hogy biztosan jó lesz a randevú.

Valószínűleg a legtöbb emberrel előfordult, hogy legszívesebben már fél óra után felállt volna az asztaltól, otthagyta volna a másikat, és csak az udvariasság miatt maradt tovább. Igen nehéz ugyanis illedelmesen, diplomatikusan, a partnert nem megbántva lezárni egy beszélgetést - de szerencsére nem is lehetetlen. A következő módszerekkel kevésbé lesz kínos a problémás szituáció.

Készülj előre egy kifogással!

Nagyon átlátszó tud lenni, ha ott találod ki hirtelen, hogy miért kell indulnod. A legtöbbekről ilyenkor süt, hogy nem mondanak igazat, és az sem ritka, hogy valaki belezavarodik a kifogásokba. A legjobb ezért, ha előre felkészülsz, és megfontolod, milyen indokkal léphetsz le gyorsan, ha annyira rossz lenne a randi. Jó ötlet például, ha egy munkahelyi feladatot hozol fel kibúvónak, amiről éppen akkor kaptál csak e-mailt, vagy az is, ha már előre közlöd, hogy a randi után találkozód van valakivel, és maximum egy órát adsz az ismerkedésnek először. A szokásos vészhelyzetes trükköket inkább kerüld, mert mindenki átlát rajtuk!

Egyszerű köszönetmondás

Ha a másik alapvetően kedves, de érzed, hogy nem passzoltok, és nem lesz a dologból komoly kapcsolat, akkor nem érdemes húznod az időt. Ilyenkor bevetheted lezárásképp a köszönetmondást is. „Nagyon örülök, hogy találkoztunk és beszélgettünk, de a legjobb, ha én most elindulok. Köszönök még egyszer mindent.” Ez a két mondat alapvetően jól használható, de persze az még jobb, ha elmondod, hogy úgy érzed, nem illetek össze, vagy hogy biztos vagy benne, hogy nem lesz folytatás. Így ugyanis nem hitegeted majd tovább az illetőt. Persze az udvarias hangnem mindenképp maradjon meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ne kérj több italt vagy fogást!

Azzal is egyértelműen jelezheted a másiknak, hogy itt az ideje indulni, ha határozottan kijelented, hogy nem kérsz több italt vagy másik fogást, például desszertet, esetleg kávét. Ezzel a tudtára adhatod, hogy részedről véget ért a randi, de ráerősíthetsz az üzenetre azzal is, ha a pincér kérdésére azt feleled, nyugodtan hozhatja a számlát. Ekkor is köszönj meg mindent, majd amikor már fizettetek, jelezd, hogy későre jár, indulnod kell, és búcsúzz el kedvesen! Jó esetben a partner érteni fogja, hogy ebből bizony nem lesz második találka.

Van, amikor az őszinteség a legjobb megoldás

Bármilyen nehéz is, mindig az őszinteség a legtisztább út. Nem arról van szó, hogy minden negatív érzelmet rá kell zúdítani a másikra, vagy részletezni azt, hogy miért nem szimpatikus, csupán higgadtan, tárgyilagosan elmondani, miért nincs közös jövőtök. Kezdd azzal, hogy nagyon örülsz, hogy megismerhetted, esetleg tedd hozzá, hogy élvezted a beszélgetést, majd fejtsd ki az okokat! Például, hogy mást keresel egy romantikus partnerben, hogy mások az elvárásaitok, különbözőek vagytok, vagy nagyon eltér a jövőképetek. A köszönetmondás itt se maradjon el a végén, hogy fokozd az udvarias benyomást.

Felismered, mit jelentenek a férfi mozdulatai a randin?

Egy fejtartás, egy elkalandozó pillantás vagy az óra igazgatása a csuklón mind-mind árulkodnak a férfi gondolatairól és szándékáról. A férfiak gesztusai, mimikája és testének teljes megnyilvánulásai jelzésértékűek lehetnek, főleg akkor, ha ellentmondanak annak, amit mond. Ezekből sokat tanulhatsz, alkalomadtán érdemes alkalmazni, vagy éppenséggel elkerülni a következő randevú alkalmával. Nézd meg képeken, hogy legtöbbször milyen metakommunikációs jelekkel élhetnek a pasik!

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük