Ha nem mondja ki, attól még szeret?
A férfiak álláspontja a szeretlekről
Párod is szűken méri a vallomásokat? Kifaggattuk a pasikat arról, miért nem viszik túlzásba a szavakat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő életében döntő fontosságú az a pillanat, amikor először hallja partnerétől azt a bizonyos szót, és ezt követően is szívesen venné a szóbeli bizonyítékot. A férfiak azonban nem dobálóznak könnyedén a szeretlekkel. Sokuk még hosszú együttlét során sem akarja rendszeresen hangoztatni a legkomolyabb szót, de ez korántsem jelenti azt, hogy az érzések elkerülik őket.

Ha te is ritkának találod a szóbeli vallomások gyakoriságát, nem kell rögtön arra gondolnod, hogy párod talán nem szeret. Lehet, hogy magát a tényt, hogy együtt vagytok, annyira természetesnek veszi, hogy úgy érzi, nincs szükség rá, hogy érzelmeinek időről időre hangot adjon, vagy azt szeretné elkerülni, hogy a jelentőségteljes szó elkopjon. Emellett azonban számos jele lehet annak, hogy te vagy szerinte a nagy ő.

Ha soha nem felejti el az évfordulóitokat, hosszú idő után is ügyel rá, hogy meglepetést szerezzen, és mindig figyelmes, akár a bókokról, akár egy kis segítségről van szó, biztos lehetsz benne, hogy vallomás nélkül is szeret.

De vajon minden férfi ugyanolyan szűkmarkúan bánik a szerelmi vallomásokkal? Összegyűjtöttük a férfiak magyarázatait, melyek alapján megtudhatod, hányadán áll az ellenkező nem a szeretlekkel.

Több idő kell

Nekem tovább tart, amíg az ekkora horderejű dolgokat kimondom, de már jóval hamarabb érzem. Ezt pedig a nőnek is tudnia kell, mert, ha szerelmes vagyok, bármit megtennék azért, aki iránt lángra lobbant a szívem. A szavak később jönnek, ez igaz, de szerintem a tettek fontosabbak. Miklós, 27

Ha a kapcsolat elején vagytok még, és úgy érzed, ideje lenne már, hogy jöjjenek a szavak, de párod megvárat a vallomással, valószínűleg az a legjobb megoldás, ha türelmes vagy. Feltéve, hogy egyébként minden jel arra mutat, hogy érdekled őt, és a szerelem lángja is kezd fellobbanni közöttetek, biztos lehetsz benne, hogy idővel ennek hangot is ad. A legjobb azonban, ha hagyod, hogy ő lépjen először. Amennyiben egy kis időre van még szüksége ahhoz, hogy szavakba is foglalja érzéseit, de te megelőzöd, könnyen lehet, hogy egyben el is riasztod a sietős tempóval.

Természetes szerelem

A párom sokszor szokta mondani, hogy, ha szeretem, miért nem adom ennek jelét is. Én azonban úgy vagyok vele, hogy az érzéseknek természetesen kell jönniük. Egy hosszú kapcsolatban vannak olyan időszakok, amikor hevesebb a rajongás, máskor pedig kicsit élesztgetni kell a tüzet, de a szavaknál sokkal jobban kiolvashatja egy ölelésből, hogy éppen mit érzek iránta. Dániel, 29

Sok férfi egyszerűen nem a szavak embere. Lehet, hogy párod is jobban szereti, ha a tettek beszélnek helyette: mindez addig nem is probléma, amíg gesztusaival érzékeltetni tudja veled, hogyan érez irántad. Amennyiben azonban viselkedése kérdőjeleket hagy benned, mindenképpen kezdeményezz egy beszélgetést. Ha nem is kell mindig szavakba foglalni azt, ami természetes, vagyis, hogy összetartoztok, időnként erre is szükség van. Különösen, ha a közelmúltban valamilyen probléma árnyékolta be kapcsolatotokat, és újra szeretnétek felébreszteni a szerelem lángját.

A szó sem mindig bizonyíték

Volt egy kapcsolatom, ahol a párom rendszeresen igényelte, hogy kimondjam azt, hogy szeretem, ám a végén már teljesen rutinszerűvé vált a vallomás. Egy nap pedig azt vettem észre, hogy már hazugság. Egyetlen szóval nem lehet életben tartani egy kapcsolatot, de, ha nem használom túl sokszor, azok a pillanatok, amikor kimondom, legalább mindig ugyanolyan varázslatosak. Szabolcs, 31

Lehet, hogy annak érdekében, hogy biztos lehess benne, jó rendszeresen hallani, hogy párod szeret, azonban nem árt ügyelned arra, hogy a szó ne váljon üressé. Ha túl sokszor emlegetitek egymásnak, nem csak a varázsát veszíti el, de annál fájdalmasabb lehet az a pillanat, amikor nem hallod tőle többé ezt a szót.

Ne feltétlenül csak a szavakra hagyatkozz: próbálj több jelentőséget tulajdonítani egyetlen csóknak vagy ölelésnek. Így elkerülheted azt, hogy, bár rendszeresen elhangzik a vallomás, valódi gesztusok már nincsenek mögötte, és a szavak ellenére eltávolodtok egymástól.

Ezt is szeretjük