Megvizsgálták, mit keresnek a férfiak a nőkben: meglepő, milyen tulajdonságok fontosak
Bizonyos tulajdonságokat kifejezetten nagyra értékelnek férfiak a nőkben. Egészen meglepő, mit tartanak vonzónak.

kapcsolat 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatok kialakítását mind a külső, mind a belső személyiségjegyek erőteljesen befolyásolják.

Kutatások szerint némely tulajdonságok bizonyítottan vonzóbbá tehetik a nőket a férfiak szemében. Vannak köztük egészen meglepőek is.

Sebezhetőség

A sebezhetőség és annak a beismerésének képessége fontos tulajdonság. Ilyenkor az ember olyan részét fedi fel, amitől gyengének, védtelennek érzi magát. Ha valaki megmutatja ezt az oldalát, kiderül, ki is valójában.

GettyImages-106451359
Fotó: Zero Creatives / Getty Images Hungary

Mivel nyitottságot, őszinteséget sugároz, Yvonne Thomas PhD pszichológus szerint sokkal emberibbnek és közelebbinek érződik így a másik. Nem tűnik túl tökéletesnek, távolinak vagy ijesztőnek.

Bátorság

A bátorság is vonzó és fontos tulajdonság. Az ambiciózus emberek mernek kockázatot vállalni, de persze ehhez nem kell semmilyen őrült, vakmerő dolgot tenni. Dr. Yvonne Thomas szerint elég, ha kiállsz magadért, kilépsz a komfortzónából, a hasonló cselekedetektől ugyanis erősnek látnak mások. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kíváncsiság és játékosság

Az új élmények iránti nyitottság, kíváncsiság szintén vonzó, hiszen kreativitást, intelligenciát és nagy képzelőerőt mutat. De egy kutatás szerint lényeges elem a játékosság is. Ha valakivel jó időt tölteni, és sokat lehet vele nevetni, a mindennapi stressz mellett a sok negatív gondolat is tovaszáll. Aki képes megmutatni játékos oldalát, garantáltan sok ember figyelmét felkelti, és ragaszkodást vált ki másokból.

Intelligencia

A filmekben sokszor megpróbálják elhitetni, hogy a legtöbb férfi az egyszerű, kicsit butácska lányokat keresi, pedig ez nincs így. A magas intelligencia és a kiterjedt műveltség nagyon fontos és vonzó tulajdonság.

hangok
Fotó: Getty Images Hungary

Diana Raab PhD szerint az emberekbe van kódolva ez a vonzalom. Ugyanez igaz az empátiára, azaz az érzelmi intelligenciára is, ami szintén az egyik legfontosabb befolyásoló tényező a kapcsolatok kialakulását nézve.

Mi történik, ha a férfi nem akar macskát, de mégis kap egyet? Cuki fotókon mutatták meg a nők

Néhány nőnek sikerült rábeszélnie párját arra, hogy fogadjanak be egy apróságot, de voltak olyanok is, akikhez betévedt egy kóbor kisállat, vagy épp megkérdezés nélkül állítottak haza a befogadott cicussal. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük