18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mit bánnak meg a férfiak, és mit a nők a szexszel kapcsolatban? Egy kutatás kiderítette
Mást csinálnának másképp a férfiak, és mást a nők: elárulták, mit bántak meg leginkább a szexuális életükkel kapcsolatban.

gondolkodo no agyon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden ember életének vannak olyan döntései, mozzanatai, melyeket utólag már megbánt, és amelyeken szívesen változtatna, ha vissza tudna utazni az időben. És nemcsak a karriert vagy a családot érintő témák között akad ilyen, hanem a szexuális élettel kapcsolatosan is.

Egy, az Archives of Sexual Behavior című kiadványban publikált kutatás során arra voltak kíváncsiak a szakértők, hogy mi az, amit a férfiak és a nők ma már másképp csinálnának az együttléteket illetően. Az eredmények pedig rávilágítottak, hogy a két nem teljesen különböző dolgokat említett általában.

Ezt bánják meg a férfiak, és ezt a nők a szexben

A texasi Austin Egyetem professzorai három különböző vizsgálat adatait tanulmányozták, és elemezték, melyek közül az egyik során 24 ezer embert faggattak arról, miket bántak meg leginkább az életük bizonyos területein. Természetesen a szexualitás sem hiányozhatott a kérdések közül: az alanyok egy előző kutatás alapján összeállított listát kaptak, melyben a hölgyek esetében 39, az urakéban pedig 30 pont szerepelt, ezek közül kellett kiválasztaniuk azt, hogy melyekkel értenek egyet a leginkább, melyeket tapasztalták már személyesen. Kiderült, hogy a két nem véleménye igencsak eltér.

A nők legnagyobb része úgy érezte, a nem megfelelő emberrel veszítette el a szüzességét, 24%-uk jelölte meg ezt a választ, míg 23%-uk azt bánta meg, hogy megcsalta egykori szerelmét. A harmadik leggyakoribb válasz pedig az volt, hogy túl gyorsan haladtak az új párjukkal, túl gyorsan bújtak vele ágyba.

A pasik ezzel szemben egészen más dolgokat jelöltek meg. A legtöbben, 27%-uk úgy érezte, meg kellett volna tenniük az első lépést, és ki kellett volna fejezniük egy lehetséges partnerjelöltnek, hogy vonzó, míg a második leggyakoribb válasz az volt, hogy kalandosabbnak kellett volna lenniük fiatalabb korukban. A harmadik pedig, hogy jobban ki kellett volna használniuk, amikor egyedülállók voltak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A különbségek legfőbb okai

A szakértők kiemelték, hogy a különbségeknek, úgy vélik, leginkább evolúciós okaik vannak. A férfiak az élvezet hajszolását tartják leginkább szem előtt, míg a nők érzelmi szempontból közelítik meg a szexuális életet is, és a tetteikkel járó következményekre, esetleges negatív megítélésre is jobban gondolnak. De mindezek mellett természetesen a kulturális normák, elvárások és az egyéni igények is közrejátszanak az eredményekben.

Hétköznapi dolgok, amik jobbá teszik a szexet

A jó szex is lehet még jobb, ám nem kell semmi bonyolultra gondolni, ha valaki arra próbál választ keresni, miként tegye még izgalmasabbá, még élvezetesebbé és színesebbé az együttléteket. Egy-egy póz, egy kis pajzán újítás vagy akár néhány hétköznapi dolog is sokat jelenthet. A következő apróságok érezhető változásokat hoznak.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük