18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mit bánnak meg a férfiak, és mit a nők a szexszel kapcsolatban? Egy kutatás kiderítette

Mást csinálnának másképp a férfiak, és mást a nők: elárulták, mit bántak meg leginkább a szexuális életükkel kapcsolatban.

Megbánások a szexben

Minden ember életének vannak olyan döntései, mozzanatai, melyeket utólag már megbánt, és amelyeken szívesen változtatna, ha vissza tudna utazni az időben. És nemcsak a karriert vagy a családot érintő témák között akad ilyen, hanem a szexuális élettel kapcsolatosan is.

Egy, az Archives of Sexual Behavior című kiadványban publikált kutatás során arra voltak kíváncsiak a szakértők, hogy mi az, amit a férfiak és a nők ma már másképp csinálnának az együttléteket illetően. Az eredmények pedig rávilágítottak, hogy a két nem teljesen különböző dolgokat említett általában.

Ezt bánják meg a férfiak, és ezt a nők a szexben

A texasi Austin Egyetem professzorai három különböző vizsgálat adatait tanulmányozták, és elemezték, melyek közül az egyik során 24 ezer embert faggattak arról, miket bántak meg leginkább az életük bizonyos területein. Természetesen a szexualitás sem hiányozhatott a kérdések közül: az alanyok egy előző kutatás alapján összeállított listát kaptak, melyben a hölgyek esetében 39, az urakéban pedig 30 pont szerepelt, ezek közül kellett kiválasztaniuk azt, hogy melyekkel értenek egyet a leginkább, melyeket tapasztalták már személyesen. Kiderült, hogy a két nem véleménye igencsak eltér.

A nők legnagyobb része úgy érezte, a nem megfelelő emberrel veszítette el a szüzességét, 24%-uk jelölte meg ezt a választ, míg 23%-uk azt bánta meg, hogy megcsalta egykori szerelmét. A harmadik leggyakoribb válasz pedig az volt, hogy túl gyorsan haladtak az új párjukkal, túl gyorsan bújtak vele ágyba.

A pasik ezzel szemben egészen más dolgokat jelöltek meg. A legtöbben, 27%-uk úgy érezte, meg kellett volna tenniük az első lépést, és ki kellett volna fejezniük egy lehetséges partnerjelöltnek, hogy vonzó, míg a második leggyakoribb válasz az volt, hogy kalandosabbnak kellett volna lenniük fiatalabb korukban. A harmadik pedig, hogy jobban ki kellett volna használniuk, amikor egyedülállók voltak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A különbségek legfőbb okai

A szakértők kiemelték, hogy a különbségeknek, úgy vélik, leginkább evolúciós okaik vannak. A férfiak az élvezet hajszolását tartják leginkább szem előtt, míg a nők érzelmi szempontból közelítik meg a szexuális életet is, és a tetteikkel járó következményekre, esetleges negatív megítélésre is jobban gondolnak. De mindezek mellett természetesen a kulturális normák, elvárások és az egyéni igények is közrejátszanak az eredményekben.

Hétköznapi dolgok, amik jobbá teszik a szexet

A jó szex is lehet még jobb, ám nem kell semmi bonyolultra gondolni, ha valaki arra próbál választ keresni, miként tegye még izgalmasabbá, még élvezetesebbé és színesebbé az együttléteket. Egy-egy póz, egy kis pajzán újítás vagy akár néhány hétköznapi dolog is sokat jelenthet. A következő apróságok érezhető változásokat hoznak.

10 dolog, amitől jobb lesz a szex

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük