Melyek a flörtölés legegyértelműbb jelei? Nem csak a hosszú szemkontaktus utal rá

Nem mindig olyan egyszerű felismerni a különbséget kedvesség, baráti közeledés vagy flörtölés között.

flort cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan úgy gondolják, gyorsan felismerik, ha valaki flörtöl velük, hiszen a hosszú szemkontaktust és a mosolyt nem lehet félreértelmezni. Egy-egy adott helyzetben viszont valójában nem is olyan egyszerű megkülönböztetni azt, hogy valaki csupán kedves és közvetlen, vagy tényleg többre vágyik.

Ha biztosra akarsz menni, a következő jeleket érdemes figyelned, hogy ne kerülj kínos helyzetbe, és ne is szalaszd el a lehetőségeket az ismerkedésre. 

Sokatmondó mozdulatok

Jill Sherer Murray író és előadó régóta tanulmányozza a párkapcsolatokat. A Bustle oldalán árulta el, hogy a különböző apró mozdulatok, mint az ajkak összeszorítása, a haj érintése és a ruhák igazgatása általában flörtölésre utalnak. Ezek tulajdonképpen tudat alatti cselekedetek, melyekkel az illető reprezentálja önmagát egy másik embernek, azt jelezve, hogy szívesen randevúzna vele. Jellemző még ebben az esetben egyébként az is, hogy kissé oldalra dönti a fejét, lefelé billenti az állát, testével a másik felé fordul, és a lábfejei is az ő irányába mutatnak.

Apró érintések

Thomas Edwards egy randiapplikáció alapítójaként jól tudja, mik a flörtölés egyértelmű jelei. Elárulta, az érintésekből könnyedén felismerhető, ha valaki többet akar egyszerű barátságnál. Ilyenkor ugyanis az illető néha-néha megérinti a másik karját, vállát, keresi az alkalmat a fizikai kontaktusra, és igyekszik minél közelebb kerülni hozzá, ezzel is kimutatva a vonzalmát.

Mosoly és megváltozott viselkedés

A kacér, oldalra húzott félmosoly is árulkodó, de az is a flörtölés jele lehet, ha valaki hangosan, figyelemfelkeltően nevet a másik vicceit hallva. Utóbbi részben azért is lehet, mert zavarban van, részben pedig azért, mert szeretné kimutatni, mennyire értékeli a kiszemelt nő vagy férfi humorérzékét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kali Rogers life coach szerint azt is érdemes figyelni, hogyan változik meg a másik viselkedése akkor, ha a közelében vagy. Többet beszél, nevet vagy viccelődik? Hirtelen a társaság középpontja lesz? Bármelyikről is legyen szó, valószínűleg vonzódik hozzád, és így akarja felhívni magára a figyelmedet.

Bókok és ugratás

A bókok a flörtölés gyakori jelei, ám sokan nem feltétlenül csak ezekkel próbálnak közelebb kerülni a másikhoz, hanem úgy, hogy kicsit ugratják, szekálják az illetőt. Persze ilyenkor mindig ügyelnek arra, hogy ne sértőek, hanem humorosak legyenek a beszólások, és várják a frappáns válaszokat, melyekkel még tovább növelhetik a köztük kialakuló szexuális feszültséget.

Mindezeken kívül árulkodó lehet még, ha az illető mélyebb, komolyabb kérdéseket tesz fel, melyekkel az a célja, hogy még közelebb kerüljön kiszemeltjéhez, és az is, ha valamiben segítséget kér, vagy próbál olyan témákat keresni, melyekkel rávilágíthat a közös pontokra, érdeklődési körökre.

Felismered, ki akar megismerkedni veled?

Te tudod, mire utal egy félmosoly vagy éppen az, ha a férfi a hajába túr? És ha elfordítja a testét, vagy megérinti a tarkóját? Kvízünkben tesztelheted, mennyire olvasol a testbeszédből az ismerkedés, illetve a randevúk során.  

Ezt is szeretjük