Az erős szerelem jelének hinnéd, de rosszat is jelenthet - Hogy lehet különbséget tenni?
Már a párkapcsolatok elején intő jelek lehetnek, sokan mégsem veszik őket észre.

par
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kezdődő kapcsolatban a felek általában a másik minden apró tettére odafigyelnek, és igyekeznek leszűrni belőle a jeleket. Szerelmes, vagy csak pár hónapos kalandra vágyik? Őszinték és erősek az érzései, vagy csak szórakozik? Ezek és ezekhez hasonló gondolatok sokak fejében megfordulnak a kezdetekben. 

Pár mozzanatból sejthetőek a másik érzelmei, tervei, ám néhány szokás vagy cselekedet, bár romantikusnak, kedvesnek tűnhet, valójában rosszat is jelenthet. Persze, nem minden esetben van ez így, de a következő apróságokra a szakértők szerint érdemes odafigyelni, mert akár figyelmeztető jelek is lehetnek.

Ismerkedés a szülőkkel, minél gyorsabban

Bár az erős szerelem megnyilvánulásának érződhet, ha a férfi már az első néhány hét után be akarja mutatni a párját a szüleinek, a túl korai megismerkedés óvatosságra is inthet. Kimberly Hershenson párterapeuta szerint a feleknek alaposabban meg kell ismerniük egymást, mielőtt találkoznak a másik családjával. 

Egy-két hónap után már teljesen normális megszervezni a találkát, ám, ha valaki ennél korábban akarja összehozni a dolgot, és erőlteti még akkor is, ha a partnere nem szeretné, az nem jelent jót. Arra utalhat, hogy általában túl gyorsan beleugrik a dolgokba, mindent elsiet, így olyan döntésekbe is hajszolhatja később a nőt, melyekre ő nem is vágyik igazán.

Elhanyagolt barátok

David Bennett párkapcsolati tanácsadó hangsúlyozta, hogy gyakran előfordul a kapcsolatok elején, hogy a barátok a lista második helyére kerülnek az új partner miatt. Ez rendben is van bizonyos mértékig és ideig, ám, ha a másik teljesen elhanyagolja az ismerőseit, és a párjától is elvárja ezt, az már erőteljes figyelmeztető jel lehet, és gyanakvásra adhat okot. A szakértő szerint ugyanis pontosan így kezdődnek a mérgező kapcsolatok. Persze, azzal nincs gond, ha több időt akar tölteni a szerelmével, és kevesebbet találkozik velük, mint régebben, de nem szabad teljesen megfeledkezni róluk, mert mindenkinek szüksége van barátokra az egészséges mentális és lelkiállapot fenntartásához.

Állandó üzenetáradat

A romantikus üzenetek mindenkinek jólesnek, és erősíthetik a szerelmet, de csak akkor, ha tényleg ez a céljuk. A szakértő elárulta, hogy néhány kedves mondat könnyedén feldob egy nehéz munkanapot, de a túlzott üzenetek fárasztóak lehetnek, hátráltatják az embert a feladataiban. Ha valaki szinte folyamatosan írogat a partnerének már a kapcsolat elején, és állandóan azt kérdezgetni tőle, hogy mit csinál, kivel van, vagy merre jár, az arra utalhat, hogy ellenőrizgetni szeretné a őt, féltékenykedik. Sőt, még kontrollmániát vagy mérgező kapcsolatot is előrejelezhetnek ezek a szokások.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mindennek megvan a maga ideje

Kimberly Hershenson szerint a párkapcsolatok esetén minden döntésnél fontos a megfelelő időzítés. Soha nem szabad belekényszeríteni senkit olyan helyzetbe, melyben még nem biztos teljesen, és nem is szabad erőltetni, győzködni a másikat egy nagyobb lépés megtételére. Mert, ha mégis így történik, az rosszra figyelmeztethet. A néhány hét utáni összeköltözési javaslat például az erős szerelem jelének tűnhet, valójában viszont elhamarkodott elhatározás lehet. Ha a férfi úgy akar összebútorozni, hogy még szinte alig ismeri új párját, az kétségbeesettségre, meggondolatlanságra utalhat, vagy akár manipulatív szándékokat is sejtethet.

Természetesen a fentiek nem azt jelentik, hogy ezek előfordulása esetén mindig csakis rosszul végződhet egy kapcsolat. Csupán inkább óvatosságra intenek, főleg akkor, ha valamilyen formában mindegyiket tapasztalta már az illető az új partnerétől.

Ezeket a pasikat kerüld el!

Van néhány olyan férfitípus, akivel a saját érdekedben nem érdemes kezdeni, mert semmi jó nem sül majd ki a dologból. Mutatjuk, melyek ezek.

Ezt is szeretjük