Ezek után máshogy nézel majd a festményekre - Vicces mémeket csináltak a komoly alkotásokból

A Classical Damn Insta-oldal nagyon máshogy mutatja meg a festményeket, mint ahogy ahhoz hozzászoktunk. A posztokat nem lehet nevetés nélkül végignézni.

Festménymémek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A festményeken mindenki egy kicsit másra figyel fel először, és az alkotások jó része mindenkinek egy kicsit mást üzen. A klasszikus képekbe pedig mai szemmel nézve gyakran vicces mondanivalót is beleláthatnak az emberek.

A Classical Damn nevű Instagram-oldal egészen máshogy közelíti meg a műalkotásokat, mint ahogyan megszokhattad, és az biztos: miután meglátod a posztjaikat, te sem tudsz majd ugyanúgy nézni az értékes művekre.

Vicces mémeket csináltak a festményekből

A több mint 341 ezer követővel rendelkező profil célja, hogy egy kicsit közelebb vigye a művészetet az emberekhez, méghozzá a humor segítségével. Egyszerűen csak fogják a festményeket, és vicces feliratokat írnak rájuk, amivel teljesen újraértelmezik őket, és megnevettetik a netezőket. 

"A démon a szobámban, amikor hajnali 3-kor sírok. Jól vagy?"

Az oldalt 2019-ben indították el, ötletadója pedig két szenvedélyét szerette volna egyesíteni általa: a művészetet és a mémeket. Már egy jó ideje érdeklődött a művészettörténet iránt, és amikor látta a műalkotásokat, mindig úgy érezte, hogy tökéletesen alkalmasak a kettő ötvözetére. Így hát nekiállt mémeket  gyártani belőlük, amiket először csak családtagjainak és barátainak mutatott meg, majd mivel szűk körben nagy sikert arattak, úgy döntött, az Instagramra is posztolja őket.

"- Szeretném, hogy fess nekem egy kutyát!
- Egy mit?
- Egy kutyát. Ugye tudod, hogy néz ki egy kutya? 
- Aha, persze. Természetesen."

 Az alapító szerint azért tetszik annyira az embereknek a munkája, mert minden felirat a mai élethez és annak problémáihoz kötődik. És bár a festmények több száz évesek, a szövegnek köszönhetően mégis azt a látszatot keltik, hogy ma is megállják a helyüket, vagy épp a mai világból valók. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Összegyűjtöttük néhány kedvencünket legutóbbi munkáiból. Ezeket senki nem bírja legalább mosolygás nélkül végignézni.

"- Mi a kedvenc partitrükköd?
- Nem elmenni."

 "- Amikor új csizmát veszel, és nagyon szexinek érzed magad."

"Villanyszámla. Olajfestmény."

"Amikor rájössz, hogy a '90-es évek 30 évvel ezelőtt voltak."

"- Tetszik a neved.
- Köszi, szülinapomra kaptam."

"Amikor meghalsz, de a macskáid így is rád akarnak nyávogni éjjel 3-kor kajáért."

Ha pedig tetszettek ezek a mémek, érdemes megnézned a Whistler mamája nevű magyar oldalt is.

A legviccesebb esküvői fotók

Egy igazán jó esküvői fotó képes megörökíteni a ceremónia hangulatát, az emelkedett pillanatot, amikor a pár az oltár elé vonul, hogy kimondja a boldogító igent, de benne van a főszereplők személyisége is. Érzelmes, szerelmes, de akár vicces is lehet. Vannak viszont olyan szemfüles fotósok, akik a katasztrofális baleseteket is lencsevégre tudták kapni. Valószínűleg a következő képeket nem akasztják ki a friss házaspárok szobájuk falára, mégis vétek lett volna kitörölni őket. Nevess egy jót, pörgesd végig a válogatást!

A legviccesebb esküvői fotók, amikre nem biztos, hogy büszke az ifjú pár

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük